30 maj 2011

Mexikanska busschaufförer


är sannerligen ett släkte för sig. Ett spännande yrke har de också. När de inte väjer för stora gråa ödlor som springer över vägen eller blir inspekterade av armén som klampar in med k-pistarna i högsta hugg, flörtar de med unga söta tjejer (uniformen lockar dem till sig hörde jag en avundsjuk... eller gubbsjuk... resenär sucka högljutt) och tar emot mutor i form av glass, frukt och snacks av ambulerande försäljare. Jag har tyvärr ingen bra bild på den bussresan eller framför allt det som hände innan bussen startade från Mérida mot Izamal. Visst höjde jag på ögonbrynen när chauffören, det sista han gjorde strax innan avfärd, ägnade sig åt ngt av följande:

1. Han tog sista tuggan av sin frukost.
2. Han ringde mamma.
3. Han kammade sig, både på huvudet och under näsan.
4. Han gjorde ett korstecken.

Vad tror du?

P.S. Fotot föreställer inte chauffören utan en av sötnosarna som lever farligt på vägarna.

11 kommentarer:

 1. Jag gissar på fyran. Känns mycket mexikanskt.

  SvaraRadera
 2. Förstår att fotot inte visar chaffisen. H*n har ju varken mobiltelefon på sig eller hår på huvudet. Men med den strategiska placeringen av busken kan man ana ett skägg;-)

  SvaraRadera
 3. Jag tror också att han gjorde korstecknet.

  SvaraRadera
 4. Ja, en mexikanskt chaufför skulle nog kunnat gjort alla fyra sakerna, men jag gissar på nr fyra, snygg bild på ödlan, tycker dom är lite söta;)

  annette

  SvaraRadera
 5. Korstecknet är väl det som ligger närmast till hands. Så det är det väl inte. ;-)

  SvaraRadera
 6. Hehe, det var nog den enigaste svararskaran jag har haft på en gissningslek på bloggen - ever. Ja, han gjorde korstecknet... fast inte just då. Han korsade sig nämligen varje gång vi passerade en kyrka och jag såg att flera av passagerarna gjorde detsamma.

  Men det rätta svaret är nr. 3. Han kammade sig både över och under näsan. Och jag vill helst inte tänka på vad han fick med sig på kammen från mustaschen till ögonbrynen och håret, iaf inte om det var frukostbönor eller nåt från kranen. Blääk! Och ja, efter att ha prickat av alla resenärer ringde han ett samtal också men det var till flickvännen (skulle tro det med tanke på tonen och ordvalen).

  SvaraRadera
 7. Attans att jag inte hann svara. Trean kändes ju helt given med tanke vad du skrev innna. Ja, dessa karlar!Lika över hela jorden.
  Såg just nyheterna. Behöver jag kommentera vår kära kung och hans ännu värre kompis i Italien!
  Man kan bli rödstrumpa för mindre!
  Gillar godingen du har på bilden. Påminner mig om att den planerade resan till Galapogos försvann i intet!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Du får vara lite snabbare nästa gång. Det kommer säkert fler dumma frågor här på bloggen framöver. ;) Och du, mina strumpor är knallröda!

  Men Galapagos finns ju kvar... det "går nya tåg"... kanske inte just dit men du fattar. ;)

  SvaraRadera
 9. Ritualer är viktiga i katolska länder! Ju fler desto bättre verkar det som :)

  SvaraRadera
 10. Och jag blir ännu långsammare än Rajson. Ville svara sista alternativet eftersom det är så vanligt, men så läste jag ju att så var det inte alls.

  En sådan där krabat (iguana) som du visar på bilden har jag faktiskt mumsat i mig när jag bodde i Nicaragua. De smakar ungefär som kyckling. På pation till huset där jag bodde sprang de omkring lite hur som helst.

  Och nu drar jag iväg till Berlusconiland över långhelgen för att hitta några fler fönster. :)

  SvaraRadera
 11. Tove: O ja, och vidskeplighet är en dygd. ;) Skojar bara, försök att strunta i Kalle Anka på julafton eller att lägga nycklarna på bordet så får du se. =)

  Sassa: Ätit iguana?! Det trodde jag inte om dig. ;) De är både söta och lite läskiga för som nordbo vet man inte riktigt hur försiktig man ska vara när man närmar sig dem. Bilden är tagen i ett tempelområde i Cancún men jag vet inte hur de har hittat dit. Om de finns där av egen fri vilja eller om de har forslats dit för roa turisterna. Många var de iaf som satt och solade sig på tempelruinerna.

  Då får jag önska dig Buon viaggio! :)

  SvaraRadera