21 maj 2011

Pumita goes vodka tourist


Jag brukar inte frakta med mig några större mängder alkohol så här kommer en bild på hela spritarsenalen jag släpade med mig från Mexiko. Det är två likörsorter som kommer från Yucatán- halvön. Yerbabuena (mynta) till vänster smakar mest hostmedicin men den till höger som heter Xtabentun är riktigt god. Den är gjord av honung. Lite gulligt att de varnar för alkoholens skadliga inverkan på hälsan när flaskan innehåller 200 ml. Nu håller jag mig dock till mitt chilenska rosé.

4 kommentarer:

 1. "Las Mulas" vilket underbart namn på ett vin!
  Tänk att den lokala alkoholem smakar så mycket bättre i ursprungslandet. Har allt släpat med både det ena o det andra somhar varit helt förfärligt när man har smakat det efter hemkomst.
  Läckert foto det första. Gôtt sug!

  SvaraRadera
 2. Jaa, visst är mulåsnan söt! Och vinet är faktiskt gott, lättdrucket och lagomtorrt, perfekt till grillat. Oj, nu blev det alkoholreklam... ska inte bli någon vana. ;)

  Precis så är det, maten borta är godare, kläderna snyggare, färgerna fräschare osv. Nej, missförstå mig inte nu, det är inte så att jag tycker att allt är sämre hemma utan att när man "rycker nåt ur sitt sammanhang" blir det inte samma sak. Så luddigt det blev men ni fattar säkert! =) Fast de här flaskorna köpte jag bara på skoj och hade ingen aning om ifall innehållet är drickbart eller inte.

  SvaraRadera
 3. Alltså Las Mulas hade jag köpte bara för etikettens skull. Å söta likörer är då inget för mig heller. Är ju så himla tråkig: vitt vin och öl - suck, ja, jag vet;-)

  SvaraRadera
 4. Då får du se till att skaffa dig en flarra för mulåsnan är bara på tillfälligt besök på Systemet.

  Jag är inte heller någon likördrickare, det var mest för att jag ville smaka. Effektiv marknadsföring kan man också kalla det för det var en man i en matvarubutik som kom och pratade med mig när jag fotade likörhyllan. Han tyckte att jag skulle köpa med mig en hel liter av varje, haha! Jag sa lite diplomatiskt att jag återkommer eftersom jag inte har så mycket pengar med mig.

  SvaraRadera