21 maj 2011

Dulces mexicanos - godis på mexikanska


Här kommer lösningen på mysteriet med de konstiga stenarna jag postade en bild på förra helgen. Det är svårt att få någon uppfattning om storleken på godisstången på fotot men den är ca. 10 cm lång och 2 cm i diameter vilket betyder att det är sjukt många kärnor! De är storleksmässigt lite större än svenska halstabletter. Tamarindogodiset påminner om marmelad men är tjockare i konsistensen och smakar riktigt syrligt och sött, så sött att jag tar bara en liten bit åt gången. En annan favorit är Cocada de leche som smakar mest kokos och är inte fullt lika söt.

5 kommentarer:

 1. Så "mina" kaffebönor var godis. Roligt att veta vad det var iaf. Tamarind tycker jag är otroligt gott att äta. Det förekommer ju i det vietnamesiska och indiska köket. Har dock aldrig ätit den "söta" varianten.
  Himla roligt att lära sig rätter/mat/godis från andra länder:-)

  SvaraRadera
 2. Jag är väldigt svag för asiatisk mat men tamarind har jag inte stött på här hemma. I Asien har jag ju aldrig varit. Undrar vad det är för sorts maträtter man har det i? Tips på ställen i Sthlm kanske? Får ta och googla på det men kom gärna med tips!

  SvaraRadera
 3. Aha, det var det det var. Jag undrade.
  Det här är inget jag har sett förut, men jag kan tänka mig att det smakar sött. Mycket sött. :-)

  SvaraRadera
 4. Della: Mm, det är allt eller inget, det är tydligt! Det är mycket i matväg hemifrån jag kan vara utan när jag åker iväg på äventyr men bara söta bullar till frukost är ingen höjdare. Appropå sött, menar jag.

  Det slumpade sig så, tyvärr, att jag inte hann komma med någon förklaring förrän nu. Sorry!

  SvaraRadera
 5. Men då såg jag ju rätt på den förra bilden! :)

  Fast vanligtvis är de ju så här ihopklumpade när man köper dem. Gott är det att göra fruktjuice av dem. Mmmmums. Juicen blir inte speciellt söt alls. Antar att dulcen sockras betydligt mer.

  SvaraRadera