5 juni 2011

Skyltsöndag - Monte Taxco


Den här ovanliga skylten mötte mig när jag tog mig upp med linbanan till Monte Taxco, Taxco-berget i silverstaden med samma namn (egentligen Taxco de Alarcón). Staden finns i ett bergigt landskap knappt 20 mil sydväst om Mexico City. Jag har alltid undrat över varför man målar reklamen på husväggen istället för att använda sig av affischer och skyltar. Det kan handla om allt från presidentval till biltvätt. Skylten informerar om att linbanan, Monte Góndola, invigdes av självaste presidenten José López de Portillo (1976-1982) den 31 oktober 1982.

2 kommentarer:

  1. Det där med att måla reklam på husväggar och skyltar var ju väldigt vanligt i USA också... å Mexiko "anammar" kanske trenderna. Personligen tycker jag att det är väldigt charmigt faktiskt. Enkelt och genuint jämfört med reklamaffischerna i 08 med anorektiska modeller som visar kläder eller Mascara...

    SvaraRadera
  2. I så fall har vanan spridit sig till hela Latinamerika... vem det nu är som har kommit på det först, vet jag inte... inte heller hur man gör på andra håll i världen. Har ju inte rest i Asien eller Afrika t.ex. Inte så att jag tycker illa om det är bara fundersam för de har flera år gamla presidentkampanjer kvar på väggarna. Anorektikerna kan jag också vara utan, likaså tuttkalendrarna som är rätt vänliga i latinoland.

    SvaraRadera