18 juni 2011

Veckans fönster - industriellt


Ööh, hur tänkte hon där???
 Nöjesindustri, så klart!
Bilden är tagen i mexikanska nöjesmetropolen Cancún.

Men okejrå... för att Sassa inte ska gnälla över att jag tar mig friheter...
här kommer ett tråkigt grått industrifönster också.
Hittar du inte fönstret? Titta då extra noga på fönsterhålet längst till höger.
Ett fönster i ett fönster kan man säga.

18 kommentarer:

 1. En dubbel! Den första måste väl funka? Så sträng är väl inte Susanne?

  SvaraRadera
 2. Hon har ju varit magister, du vet... Men å andra sidan, vad är värre: att visa en tveksam bild eller att visa två bilder när hemläxan är att visa en. Jag vet inte. ;)

  SvaraRadera
 3. Inte jag heller. Jag chansar på en, men den kan också vara lite tveksam.

  SvaraRadera
 4. Ja för att vara ärlig så föredrar jag ettan. Den är kul, rolig och färgstark.
  Vid närmare eftertanke (= titt) så tycker jag att tvåan är otroligt fyndig och väl fångad. Å om inte hela kalaset varit grått så hade det varit ännu fräckare - men det kan ju du som fotograf inte göra så mycket åt;-)

  SvaraRadera
 5. Hehe, inte är jag någon sträng magister inte. Åtminstone inte nu då jag lämnat yrket för andra uppgifter.

  Faktiskt tycker jag bäst om din nöjesindustribild, men det där lilla fiffigt placerade fönstret är ju inte dumt det heller.

  Kunde inte låta bli att slå upp "outo kumpu" i google translate och blir väldigt konfunderad: "en märklig kulle" ???? Och så frågas det om jag menade "outokumpu" som inte ger något svar alls på svenska. Ännu konstigare. Men du har säkert svaret, misstänker jag.

  SvaraRadera
 6. Haha, jag gillade tolkningen med nöjesindustri!

  SvaraRadera
 7. Nu fick jag något om serverfel,ser inte om min kommentar kom in, får kolla senare!

  annette

  SvaraRadera
 8. Nej den kom inte med, nu undrar jag ju jag skrev igår;-))
  Något om att jag gillade Ditt tillltag med två fönster och att jag föredrog fösntret med nöjesindustri, fast jag tycker ju att det andra fönstret är lite spännande fast väldigt grått!
  Ha en bra söndag!

  annette

  SvaraRadera
 9. Tur att du fick godkänt, annars hade jag pratat med Susanne på måndag :-). Min fick också godkänt även om den var av äldre datum, bloggposten alltså.

  SvaraRadera
 10. Della: Chanstagare är vi allihopa. Livet vore tråkigt om man bara satsade på säkra kort. ;)

  BP: Jag kunde visserligen ha åkt dit med en sprayburk men mamma tyckte inte att det var någon bra idé. ;)

  Susanne: Och du tror de ränderna har bleknat? Tillåt mig tvivla. Skojar bara, amiga, men det vet du ju.

  Outokumpu är ett kapitel för sig. Jag tänkte faktiskt när jag la upp bilden att det är ett konstigt namn. Precis som du skriver betyder det "en märklig kulle" och det kan tänkas att staden Outokumpu är belägen på en kulle. Landskapet i Norra Karelen är bergigt och vackert men just i Outokumpu har jag nog aldrig varit. Företaget Outokumpu är ett bolag inom stålindustrin.

  Elisabeth: Mer upplyftande än vädret iaf. Ha det gött!

  Annette: Det händer mystiska saker på blogger då och då. Själv var jag inloggad imorse sedan igår fast jag aldrig spar mitt lösenord. Förklara det den som kan. Önskar dig en fortsatt fin helg!

  Larans: Det är skönt att veta att någon kan ta henne i örat om hon blir odräglig. ;)

  SvaraRadera
 11. Oj, det var otippat att min arbetsgivare fick vara med på ett hörn i veckans fönster:)Jag kan tyvärr inte förtydliga företagsnamnet trots detta. Även min man som är finsktalande har svårt att översätta till svenska, ordet "outo" kan ha olika betydelser beroende på sammanhang, okänd, konstig ex...

  SvaraRadera
 12. Heh, så det kan bli! Men du jobbar kanske inte just bakom det här fönstret? ;) Outokumpu har ju verksamhet i Sverige också. Mm, det är ett konstigt namn även för mig som också är finsktalande. Har ingen aning om var det kommer ifrån och kan bara gissa. :)

  Kollade förresten på synonymer till "outo" och hittade: bisarr, främmande, konstig, märklig, mysko, ovanlig, sällsam och underlig. =)

  SvaraRadera
 13. Ja jag arbetar för företaget i norra sverige, men har besökt våra kontor i Jakobstad och Espoo. Synd att jag inte kan språket. Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 14. Tack, önskar dig det samma! Själv har jag ingen anknytning till företaget, annat än att jag fångade den här bilden på anläggningen i Finland.

  SvaraRadera
 15. Inte helt fel med ett fönster som representerar nöjesindustrin, och du var faktiskt inte ensam om att tänka i de banorna.
  Sedan funkar det ju bra med det andra fönstret med, tråkigt eller ej. Att jobba i industrin har sällan varit något nöje. :-)

  SvaraRadera
 16. Jag gillade det översta fönstret bäst jag. Härligt färgrikt. Tänk om nån ung "klottrare" kunde få smycka den undre också så det bidde lite mer färg på den tråkiga fasaden...

  SvaraRadera
 17. Olika fönster som representerar samma sak, bra jobbat
  Trevlig midsommar

  SvaraRadera
 18. *hehe* det var en hård dragning mellan nöjesindustrin till den vanliga gråa alldagliga industrin. Men snyggt placerat av det lilla fönstret i hålet.

  SvaraRadera