3 juli 2011

Skyltsöndag - mammas plats

När såg du senast en skylt med en blivande mamma i kollektivtrafiken i Sverige? 
Erbjuder man sin plats på tunnelbanan är risken stor att hon ramlar baklänges av förvåning.

Upptäckte precis att jag har 14 988 kommentarer på min blogg! Ingen idé att bli imponerad för hälften är säkert mina egna. Kan aldrig hålla truten ju. Ska bli spännande att se vem som blir nr. 15 000!

11 kommentarer:

 1. Såg ngt liknande i Lichtenstein!
  Speciella parkeringsplatser för mammor med barnvagnar. Undrade om papporna aldrig åkte ut med barnen?!
  Kom att tänka på dig och din skyltsöndag uppe på en alptopp så jag bidrar med en liten skylt!
  Ha dé!

  SvaraRadera
 2. Håller med. Det är nog rätt ovanligt i Sverige. På andra ställen är det däremot vanligt.

  Det var många kommentarer. Blir det något slags pris för nr 15000?

  SvaraRadera
 3. Kanske blir det jag, vet ju inte om det ligger någon som väntar på Ditt godkännande;)
  Ja, inte bara den blivande mamman som skulle bli oerhört förvånad, tror nästan jag skulle svimma av förvåning!!

  Ha en skön söndag, lite tungt i luften idag oxå, skall inte ut och motionera som jag gjorde igår, blir en "softaredag";)

  annette

  SvaraRadera
 4. Rajson: Lichtenstein?! Så spännande. Nej, det är säkerligen så att det är fler mammor som är ute med barnvagnen (om de nu har ngn öht, det är inte så vanligt) när pappor jobbar om man tänker i ett större perspektiv. Fast inte riktigt relevant för min skylt för en pappa med i det tillståndet skulle se ut... ;)

  Della: Pris?! Tanken slog mig men jag kom inte på nåt bra så vi får se. Förslag? En guldstjärna och en länk kanske?

  Annette: Det kan mycket väl bli du! :) Just nu är det inga som ligger för godkännande men det är ju några kvar så... lär bli ikväll eller imorgon.

  Tack detsamma! Jag ska försöka göra lite nytta idag. Igår blev det inte så mycket, kände mig alldeles matt av värmen och semesterbristen gör inte saken bättre förstås.

  SvaraRadera
 5. Eller så kan du själv göra den 15000:ende kommentaren och då kan du få/göra precis vad du vill! Fantastiskt förslag va?!

  SvaraRadera
 6. Jaaa, där satt den! Fast lite ego känns det som. ;) Å andra sidan kan jag väl se till att få/göra allt jag önskar ändå, inom vissa gränser förstås. Och ska jag försöka pricka in nr 15 000 själv blir jag ju sittandes här hela dagen och det kan jag inte. =) Nu släcker jag ett tag och sedan får vi se...

  SvaraRadera
 7. Sådana skyltar skulle inte sitta fel :) Det är ju helt olidligt att stå på en vinglande buss med jättemage och värk i hela kroppen.
  Annars kanske man kan tänka att det borde tillhöra vanligt folkvett att resa sig upp för gamla/sjuka/gravida/småbarn och andra som kan ha svårt att stå och hålla balansen.

  SvaraRadera
 8. hejhopp, mysig tanke tycker jag, många är egoister på bussen.
  Ha en skön dag

  SvaraRadera
 9. Vilken hänsyn det tas till gravida kvinnor i Mexiko!!! Mycket bra initiativ. Dessutom skrattade jag lite åt att kvinnoskylten är på spanska medan skylten för funktionshindrade män är på engelska...
  Grattis till nästan 15 000 kommentarer. Har aldrig kollat i statistiken, har inte ens en aning vart jag ska leta;-)

  SvaraRadera
 10. Lairama: Just precis! Vad är det för fel på att använda sunt förnuft och visa hänsyn?! De flesta verkar tycka att det är the survival of the fittest som gäller. Vi sliter ut de gamla först, liksom.

  Camilla: Fin tanke men jag föredrar handling! ;)

  BP: Jag ville visa den här bilden just för att vi i Sverige ofta tycker att vi har kommit längre än andra länder i olika sammanhang. Självrannsakan är på sin plats. Tänkte också på det där med spanska/engelska och undrade men kom fram till att det inte behöver vara någon tanke alls bakom. Ibland blir det bara.

  Tackelitack! Du kör ju också Blogger så du kan se statistiken hur lätt som helst. Du har en flik som heter Kommentarer och till höger högt upp ser du hur många de publicerade kommentarerna är. På min står det just nu 1-25 av 15004. Tror iaf att det ser likadant ut som hos mig. Jag har kommentarsgranskningen på så jag är "där och rotar bakom kulisserna" innan jag publicerar och ser siffrorna varje gång jag läser kommentarer.

  Den som norpade åt sig kommentar nr 15 000 är Pysselfarmor. Tadaa, en trudelutt och en guldstjärna till henne!

  SvaraRadera
 11. Grattis till Pyselfarmor!!

  annette

  SvaraRadera