11 september 2011

Horchata granizada


Den kalla mandelmjölken med krossad is - visst låter det läskande och supergott! - smakar lite mandel och en aning lime, mycket mjölk och ännu mer socker. Så nu behöver jag inte leva i ovisshet längre. Valencianer får säga vad de vill men jag håller mig till mellanmjölk framöver. Fast jag måste säga att den här varianten är betydligt godare än den man köper på flaska i affären. Den är vedervärdig.

10 kommentarer:

 1. Mmmmm, horchata! Men jag har fått för mig att man kan göra de på lite olika sätt. Har hört mexikaner säga att det görs på ris. Har du koll på det?

  SvaraRadera
 2. Njae, inte så bra koll faktiskt. Googlade lite innan jag postade inlägget och fick uppfattningen om att det finns lika många tillagningsätt som det finns länder... höll jag på att säga. Horchatan är ju vanlig i Centralamerika och i Mexiko bl.a. men jag har av någon anledning aldrig smakat tidigare. Om de inte hällde i kilovis med socker skulle jag kanske lära mig att tycka om den. :p

  SvaraRadera
 3. Horchatan låter otroligt gott, bara man kan få den utan socker så...
  Du vet vi lärde upp bartenders i Turkiet vad gäller Mojito. Det gick otroligt bra då vi beställde Mojito utan socker resp. utan läsk utan vatten istället.
  Så det finns hopp för Horchata om den blandas från hand...

  SvaraRadera
 4. Nja, jag har väl inte gett upp hoppet än men det kommer att dröja innan jag smakar nästa gång.

  SvaraRadera
 5. Av två onda ting - jag har ALDRIG gillat mjölk! - väljer jag nog trots allt drycken på bilden. Fast helst avstår jag båda delarna. ;)

  SvaraRadera
 6. Nja, det verkar inte vara något för mig. En söt mjölkdrink - ugh!

  SvaraRadera
 7. Bra att Du testat, då behöver inte jag, för det låter inte så gott tycker jag;)"jolmigt"

  annette

  SvaraRadera
 8. Jag är inte alls säker på att det är mjölk i horchatan, troligtvis inte, men mandeln gör den "mjölkaktig". Om man gillar att dricka kokosmjölk tycker man nog om den.

  SvaraRadera
 9. Tack för svar!

  I den mexikanska horchatan är det mjölk och jag tycker att det är riktigt gott. Lime tror jag dock inte att man har, däremot kanel. Kan avnjutas på La Neta i Sthlm.

  SvaraRadera
 10. La Neta har jag varit på väg till 5011 gånger men det har inte blivit av. De kanske lyckas övertala mig. ;)

  SvaraRadera