17 december 2011

Shopping i Alicante


Optimist som vanligt... trodde att jag skulle klara mig utan dagryggsäck på minisemestern i Alicante. Kamera, karta, vattenflaska, LP, penningpåse... hm, väl framme insåg jag snabbt att det inte funkade så bra. En del kan man ju alltid trycka ner i byxfickan men det var ändå för mycket för att det skulle vara hanterbart så andra morgonen finkammade jag stan i jakt på en liten och behändig handväska i skinn som jag kunde använda hemma också. Är mer av ryggsäckstyp men ibland måste man ju... Till slut hittade jag en liten butik med en mycket vänlig ägare av obestämd härkomst (asiat helt klart men mer än så vet jag inte  - han var fåordig och jag ville inte tränga mig på) som kunde hjälpa mig ur min prekära situation. Vi blev båda nöjda när jag hittade min nätta handväska till det facila priset av 9:90 € - dock inte den på bilden som inte kändes helt rätt, stilmässigt alltså. Fel färg på ena snöret ju! Gillar inte rosa så mycket. Den här väskan hängde till turisternas förtjusning i en marknadsstånd i hamnen. Efter en solig dag på stranden var det många som flanerade runt på marknaden och en av de kräftfärgade engelskorna nappade på erbjudandet. Passade henne bättre än en nyss nerflugen blekfis, hihi.

4 kommentarer:

 1. Såg likadana väskor på marknaderna i Benidorm. Olika färger på skosnörena. Vet du - det var otroligt nära att en sådan fick följa med mig hem till Sverige, fas absolut inte med rosa snöre;-)
  Avstod till slut då jag tyckte att den var lile väl... vågad och stack ut lite väl mycket. Nu när jag ser den på din bild ångrar jag mig djupt. Jag menar 10 Euro...

  SvaraRadera
 2. Och jag som trodde att du (också) hade gått över till rosa. :-)

  SvaraRadera
 3. SV: Jag har sett kockar laga marockansk mat på TV och då såg det jättegott ut! Jag misstänker att man hamnar på lite tråkiga turistställen där alla lagar samma turistmaträtter utan någon känsla. Det blir säkert bättre om man vet vart man ska gå, så är det ju ofta…

  SvaraRadera
 4. BP: Du behöver inte vara ledsen, det blev ett litet missförstånd här... det var min lilla nätta skinnväska som kostade 10 €. Den här var säkert dyrare eftersom den var till salu på turiststråket. Men det var synd att du inte köpte en för det är en typisk BP-väska ju! =) Mig skulle den inte passa för jag är alldeles för grå och tråkig. :)

  Della: Njaaae, inte än. Men den da´n kanske kommer. ;)

  Freedomtravel: Just precis. Som turist är det ofta svårt att hitta de bästaste ställena. Och ibland har man ju inte ens tid att leta utan tar det första som dyker upp i ens synfält.

  SvaraRadera