9 april 2012

Det är KIVA

säger den svenskstalande finländaren när hen tycker att någonting är kul och trevligt. Men KIVA är så mycket mer. Hos Helena på Livet på citronodlingen fick jag en påminnelse om den här organisationens existens och vill gärna göra en insats. KIVA är ett microlånesystem där man kan låna ut 25 dollar (167 kr enligt valuta.se) till en person eller en grupp någonstans i världen. När lånet är återbetalat kan man låna ut pengarna till någon annan, eller om man hellre vill, välja att få tillbaka pengarna. Extra kiva nu när Helena bjöd mig på ett fritt lån att dela ut. Det är ett företag som sponsrar dessa lån och pengarna som återbetalas går naturligtvis till KIVAs kostnader för organisation. 
 
 
Mitt fria lån går till Juanita och de andra kvinnorna i San Juan Group i Mexiko för att de ska komma igång med sin bröd- och matförsäljning. Mitt riktiga lån skickar jag till en liknande grupp av kvinnor så fort jag får ordning på betalningen. Datorer strular som bekant ibland men jag ger inte upp utan fixar det så snart jag kan. Jag är generös idag och bjuder dig på ett fritt lån: http://www.kiva.org/invitedby/pumita3563 Länken går till min sida på KIVA där du kan se var mitt andra lån hamnade. Obs! Det är bara 78 fria lån kvar så skynda på om du vill vara med.

6 kommentarer:

 1. Aldrig hört talas om den organisationen. Jag vet att HSB har liknande projekt i fattiga länder, fast då gäller det boende och byggande av hus.
  Tack för infon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiva har funnits länge. Ja, det finns ju många kanaler som man kan använda sig av. Jag tyckte att det var ett bra tillfälle att göra slag i saken nu när jag fick ett gratis lån att pytsa ut också.

   Radera
 2. Tack för information, alltid trevligt att kunna göra så mycket för så "lite", ja lite menar jag summan vi avstår från sett ur svensk synpunkt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det jag tyckte också. Jag lär inte märka de pengarna även om jag inte skulle få tillbaka dem... och jag skulle ändå bara låna dem vidare så.

   Radera
 3. Har också varit inna och kikat och åassade på att ta ditt erbjudande.
  Men fick inte till det när jag skulle betala ett "vanligt lån".Får se om det funkar senare.
  Har inte haft koll på KIVA(mkt trevligt namn som sagt). verkar vettigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättekul, Rajson, vad glad jag blir! Jag fick också mecka med PayPal några gånger innan det gick igenom men ge inte upp!

   Radera