11 april 2012

Veckans fönster - ornitologiskt

18 kommentarer:

 1. Hur f*n lyckades du med den bilden??? Helt otroligt om inte fåglarna var döda och hängde ner från linor;-) Ja eller om du har lagt dit dom i efterhand förstås...

  Konstigt nog tänker jag sällan på bildredigering när jag är inne här hos dig. Bildbearbetning ja, men inte typ montage.
  Om du inte förstår vad jag menar, strunt i det, ta det som komplimang!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur jag gjorde? Tryckte på knappen som jag brukar. ;) Montage? Neej, så ambitiös är jag inte, haha. Fåglarna sitter på glaset mellan husen, antagligen för att skrämma bort småfåglar... det vet jag iofs inte men det är min teori.

   Radera
  2. Hahaha! FEJK med andra ord. Tyckte väl att de var alltför "symmetriskt" ordnade - fåglarna alltså;-)
   Är iaf glad över att mitt intryck av din blogg var rätt. Ingen överambitiös redigering här inte. Sådant gillar jag. Känner mig hemma då... kan ungefär tre kommandon i PS... å dom räcker gott och väl!

   Radera
  3. Just precis, äkta fejk! Det ornitologiska här på bilden är självklart tanken med att när småfåglarna ser siluetten av en rovfågel så flyr de fältet... och inte bajsar ner de fina fönstren. ;)

   Det där med foto... det blir som det blir... det är klart att jag inte postar vad som helst, lite självrespekt har man ju men jag dör inte om bilden inte är perfekt. Isf skulle jag varit "six feet under" för länge sedan. =)

   Radera
 2. Jo, nog ser de ut att vara ditklonade, men jag förstår att den "kloningen" är alldeles verklig. :)
  Kul du hittade fågelfäna till slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen var det för länge sedan jag hittade dem men har inte haft med mig kamera förrän nu. Tycker kanske att de ser lite väl symmetriska ut men det kanske finns regler för sånt där, hur det ska se ut, menar jag.

   Radera
 3. Jaa, det där är ju ett fönster och flera fåglar, så snyggt och ornitologiskt! Jag undrade först hur du lyckats fånga dem så där vackert flygande allihop...

  (...väldigt många fönster är det också...hur hänger de ihop egentligen?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, hur ska jag förklara... det sitter glasrutor mellan två hus och där har man fäst fågelsiluetterna. Huset i mitten (och vattentornet?) är inte en spegling utan det finns där bakom fåglarna.

   Radera
 4. Det kan ju inte vara sant ba!
  Du snubblade alltså rakt på glas mellan hus med fåglar på.
  Ja snacka om flyt intuition eller...?
  Men jag snodde din bortflugna skata iaf ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar förstås att det var intuitionen men är för ärlig för att låtsas... har kollat på det här glaset många gånger och tänkt: "Det där måste jag fota nån gång". Ja, jag försökte vifta lite åt ditt håll så att skatan skulle flyga dit och det gjorde den. Bra, vad? ;)

   Radera
 5. :-)))

  förträffligt bidrag----och jag undrar var i Stockholm är det. Tycker mig känna igen bakgrunden där men kan inte få fram det ur skallen...antagligen är den överhettad efter första dagen på jobbet efter 11 dagars ledighet...mailboxen var stoooooooooooooooooooooor
  harne' bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sjöstaden... och inte en mås i bild, det var väl bra?! ;) 11 timmar efter en fyra dagars ledighet var ingen vidare start heller. :/

   Radera
 6. Det där gillar jag, för Du visste vad Du ville ha till den här veckans tema, snyggt jobbat och lite klurig bild!
  Jobbade från 06.30 till 18 i tisdags, är det sådant som kallas för mjukstart;)

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Latmask där! Nu får du kavla upp ärmarna och göra dig förtjänt av brödfödan. ;)

   Radera
 7. Läcker bild på temat :-)

  SvaraRadera
 8. Då fick jag äntligen se det där ornitologiska fönstret du hade spanat in. Kan inte vara lätt för fåglar att fatta att det bara är en fejkvärld de ser där framför sig när de kommer flygande. Undrar om "fågelhindren" funkar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste nånstans om tester på små kycklingar som reagerade olika på fågelsiluetter beroende på vilken form de har så det kanske ligger nåt i det här. Eller så är det bara konst. :)

   Radera
 9. satt också lite och funderade på om det var ett montage eller inte, med tanke på att de sitter MITT I fönstret på 5 ställen och alla ser exakt likadana ut :) när jag sen läste ditt svar på första kommentaren så insåg jag att det var sånna där bilder som är till för att skrämma bort fråglar från att flyga in i fönstren :) Väldigt ornitologiskt på olika sätt :)

  SvaraRadera