6 april 2012

Pumita har fått pippi


Nej, så här ser det inte ut där jag är nu - verkligen inte.
 Och jag tänker inte gå ut. Inte i den där snöstormen. 
Bara så du vet, Susanne.

Du kan vara hur ornitologisk du vill. Jag tänker vara helt ornito-ologisk... iaf idag. Imorgon vet jag inte. Kanske hela helgen. Det enda som möjligen är ornitologiskt hos mig är en liten fläck på köksfönstret och den är för liten för att fastna på bild. Kan vara flugspår också. Byrålådan med gamla foton har svikit mig. Kameran är tom. Jag kan stå på ett ben och kvittra men vad hjälper det?! Fast ingen dum tanke, nu när det är påsk och allt.

Misströsta inte! Jag har sett ett passande fönster med vingar... bara stormen bedarrar så ska jag ge mig ut... senast precis innan maten tar slut i kylskåpet och brevboxen proppar igen. Till dess, ha det gott! GLAD PÅSK!

26 kommentarer:

 1. Så klart att du hänger på! Snart är det vår, tänk på det- trots den där snöstormen... Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej nej, missförstå mig inte! Jag har inte gett upp, bara bett om uppskov. ;)

   Radera
 2. Tom jag vill INTE sen flinga till just nu. Men vad hjälper det. Snö blandat regn, iskallt. Tänker också sitta på min rumpa här inne. Den är dessutom fortvarande öm efter en vurpa i liften! Ja, ja självförvållat.Tanter ska inte stå på skidor!Mmen i huvudet är jag fortvarande 20!
  HA det gottit och Glad Påsk på dig med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det är det illa... när inte ens Najson tycker att det är kul längre. ;) Men du har armar och ben i behåll iaf, det där med rumpan ordnar sig så småningom. =)

   Radera
 3. Är det bara jag som har vågat mig ut en sväng iförd regn/snöanpassad utstyrsel? Jag satt ju här inne i godan ro och pillade med datorn men fick sedan ett ryck och tog en runda. Konstigt nog mötte jag ingen annan ute...
  Du kanske kan fundera ut någon mer trevlig bildgåta när du sitter där inne och vädrets makter ställer till problem där ute? Man vet ju aldrig.
  Glad påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser inte en kotte (eller pippi) när jag tittar ut. Ett tag var det uppehåll och det såg lovande ut men nu är det full fart på snöblasket igen.

   Ja, en bildgåta kanske skulle sitta fint. Ska se vad jag kan göra. :)

   Radera
 4. Glad påsk Pumita!
  Själv har jag varit på påskmarknad i snögloppet idag, så nu tänker jag vara inne resten av dagen och bara njuta av stillheten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kanske skulle offra mig för en påskmarknad. Låter mysigt.

   Radera
 5. Visst är det så typiskt. Snö på årets längsta dag!
  Glad Påsk på dig också. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men då kan det bara bli bättre. Lite memma piggar upp. ;)

   Radera
 6. Du är för härlig i ord och bild ;-) Hittar inget ornitologiskt hos mig heller. Här har hela dagen gått åt till vårstädning ute på terrassen. Inte en pippi i sikte det kan jag lova! Det där med att stå på ett ben och kvittra kanske inte är en så dum tanke ;-) Önskar dig en riktigt Glad Påsk Pumita och tusen tack för dina rader hos mig !! Jag blir så glad över dina besök. Lite trist bara att din fina avatar inte syns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi får kvittra ihop. Du viftade väl iväg pippifåglarna med kvasten som du höll på därute. ;) Det finns helt klart värre saker här i världen än en försvunnen avatar.

   Radera
 7. Inga kycklingar i köksfönstret? Eller ägg? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, äggen är uppätna och kycklingar... neej, inte nu längre. Pyntar inte så mycket, speciellt inte med kycklingar. De ligger nånstans i en kartong i klädkammaren. =) Men jag kommer igen. Vet precis vilken fågel jag ska fota.

   Radera
 8. Hade du ingen liten påskkyckling heller? Innan jag kom på mitt motiv funderade jag på att rita en pippi :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte du i ugnen, eller? Nej, jag äter inte kött. Och så pyntar jag inte med kycklingar. Jag har en plan... som Jönsson-ligan. ;)

   Radera
 9. ASG åt din text! Den kunde jag ha skrivit;-) Hade nog gärna sett din bild med flugspår;-)
  Dödade en spindel på bilrutan igår - på insidan av rutan alltså. Stannade mitt på en 70-väg för att mörda spindeln. Solen stod fel, så det blev ingen blodig bild. Dessa insekter innehåller förvånansvärt mycket... gegga måste jag säga;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har ju inte jag några flugliv på mitt samvete utan fläcken sitter på utsidan. ;) Och du gottar dig i hanses inälvor, yack! ;)

   Radera
 10. Jag väntar med tålamod på vad hittar! Glad Påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte vänta utan kilar väg till dig direkt för att se vilken pippi du valde. :)

   Radera
 11. Gör inget att du inte hittade någon fågel att fota, ditt inlägg blev ju hur underhållande som helst! :) Glad påsk!

  SvaraRadera
 12. Ser med spänning fram mot kommande bidrag. Så länge räcker det gott med ditt textbidrag iaf! Glad Påsk!

  SvaraRadera
 13. Undrar vad Sassa skulle säga om jag började med rena textbidrag till Veckans fönster... nej, jag tänker inte utmana ödet! Rätt som det är så dyker väl magistern upp i egen hög person för att läxa upp en bångstyrig lärjunge. Nu har jag iofs ett foto i inlägget, utan flygfän dock. Men tveksamt om de där båtarna har klarat sig från måssk... fågelspillning, menar jag... det kan jag svära på att de inte har. =)

  SvaraRadera
 14. Vi väntar tålmodigt. Spana ut genom fönstret och jag lovar att det inte dröjer länge innan en fågel seglar förbi. Om det sedan blir en bra bild är en annan sak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra för det lutar åt att det blir tidigast på tisdag. Inga skator och sparvar utanför mitt fönster - både på gott och ont.

   Radera