6 april 2012

Dagens bildgåta

Man ska akta sig för vad man ber om, Della. Man kan få det. 
Ingen ensamrätt på denna, det vet du, eller hur?
Säkerligen trevliga resmål alla fyra men vad har de gemensamt?

22 kommentarer:

 1. Hmmm, Spanien och turkiet har bebotts av araber men om Japan har det med det vet jag inte. Så tidigt arabrike får jag väl tippa på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, undrar om araberna kom så långt österut... svårt att tänka mig... men du hittade en röd tråd som stämmer på tre bilder. Synd att det var fel tråd!

   Radera
 2. För att uppgiften inte ska vara alltför omöjlig kan jag väl tillägga att jag har en viss förmåga att ta saker och ting bokstavligt. Ordvrängare av värsta sorten. Det vet kanske de som har följt PUMITA ett tag. :)

  SvaraRadera
 3. Bokstaven A finns ju lite överallt, men det är ju säkert inte det du tänker på. Man kan ju ankra på alla platserna också förstås. Nä, det är nog alldeles för långsökt. Ger nog upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns en animalisk lösning till gåtan. Nu säger jag inget mer.

   Radera
 4. Animalisk? Nej där går jag bet. Tänkte också på A som ju finns i alla bilderna. Bl a i mitt älskade Andalusien. Och i Alicante har vi bokat hotell till nästa helg då vi börjar vår hemresa till Sverige igen. Men nää A var det ju inte heller.

  Sen kan jag ju tycka att trevliga resmål är klockrent, f a Japan för mig, men så lätt är det ju inte och inga animaliska väsen där heller!

  Jag ger nog upp och önskar dig i stället en riktigt skön påskhelg lilla Pumita!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, det var dags igen. Längtar du verkligen till Sverige nu när det är snöstorm här? ;) Fast det hinner ju ändra sig många gånger innan du är framme. Och det lär smälta snabbt, det är inte mycket av snön som blir kvar. Trevligt med Alicante! Hälsa från mig. :)

   Radera
 5. Får använda ajfånen...
  Alla innehåller namn på djur
  jAPAn
  ANKAra
  ANDalusien
  benidORM
  Är det så du har tänkt? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, det är det! Egentligen borde jag inte bli förvånad över att du knäckte den så snabbt... antingen är du tankeläsare eller så huserar du på samma våglängd ute i tankerymden. :) Fast du missade en! Det skrev jag i en halvhemlig kommentar hos dig och då fick jag fler svar... fler än jag hade väntat mig och även jag kom på ett djur till som bara ploppade upp från ingenstans. Det var de här fyra resmålen jag hade tänkt mig från början men sedan visade det sig att det fanns en hel djurpark! =)

   Radera
 6. Det enda jag kan tänka mig att du tänker på antingen "fisk" eller "anka". Turkey betyder ju "kalkon" också...
  Nej, jag tror jag får nog ge mig den här gången också;-)
  Glad Påsk Pumita!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju en bra början, BP! Du var helt rätt ute men du ger dig för lätt. ;) Fast det där med fisken fattade jag inte riktigt. Den var konstig. ;)

   Radera
 7. Fick du mitt svar? Skickade från ajfån och vet inte riktigt om det kom iväg som det skulle. Nu har jag lyckats få igång datorn igen. Hoppas det inte är tillfälligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det var bara censuren som slog till för att andra skulle få en chans. ;) Hoppas datorn håller sig i skinnet.

   Radera
 8. Ok, två till då:
  KOrea
  LA MAncha

  :-)

  SvaraRadera
 9. Jag fortsätter...
  ankARA
  andaLUSien

  Finns det fler? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det finns det. Om man ska ta alla orter på bilderna fast det hade jag inte tänkt mig men nu har det spårat ur för länge sedan, haha. MALaga, cORdoba t.ex. Och GRANada... nej, just det, det är ett träd. ;)

   Radera
 10. Inte lätt, detta! Animaliskt, jahapp... Då kör vi APA, ANKA, AND, ORM eller varför inte ALCE, även om det på kartan är lite "felstavat", men sånt händer så lätt, så... Kan dessutom bli ALIKA.

  Jojo!

  Smartare än så här är jag inte efter dagens frosserier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är alldeles för smart för såna här bildgåtor. Mycket hittar man i de där små bilderna, till och med gamle Topelius kikar fram. ;)

   Radera
 11. Gåtan fixar jag inte . Tack för tipset!Tror du det går bra med Kamomill te?Kan ju fylla en hink och sätta mig i den.Ja,en stor en. Varning!Har precis passerat tranorna på väg till stugan.Måste visa de stackars krakarna i snön på bloggen senare.Med andra mera snö bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kamomillte smakar hö men det kanske funkar bättre utvärtes. Haha, nu ser jag Najson sittandes i en rykande balja... får vissa associationer till kannibaler... nu får jag sluta skriva allt jag tänker. Får tänka först. ;) Tranor ser jag gärna så jag får titta försiktigt med ena ögat bara. :)

   Radera
 12. Jag är alldeles för trögtänkt för att kunna gissa på din bildgåta, tror jag äter lite memma istället ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Memma är bra mot allt. Man blir garanterat mindre trög om man äter för mycket av det. ;) Jag fick ju ingen igår så idag har jag moffsat i mig. :p

   Radera