14 maj 2012

Zlatan


Jag satt och läste på en parkbänk (i Vondelpark) när två tonårskillar kom fram. En av dem hävde ur sig långa haranger på sitt obegripliga tungomål och jag log vänligt: Tyvärr talar jag inte holländska. Han ville bara veta om det gick bra att de satte sig där. Självklart, sa jag. Det fanns ju gott om plats. Då frågade den andra var jag kom i från. Sverige, sa jag. Ibrahimović! ropade de i en mun.

P.S. Johan Cruijffs bok är på 9. plats.

6 kommentarer:

 1. Han är stor Zlatan, större än vad vi anar egentligen. Har precis läst boken som har sålt i för Sverige helt otroliga 550 000 exemplar. Å den var t o m bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen, det är ju ofta så att man inte blir kung i sitt eget rike... eller vad det nu heter. Laddade ner boken från bibblan innan resan och läste ut den i Amsterdam. Jag tyckte att boken var så där, för ytlig och inte speciellt välskriven. Hade hoppats på mer tyngd. Tycker att Zlatan förtjänar en bättre bok... som går mer in i vem Zlatan är, så som titeln antyder. Man får antagligen mer ut av den om man vill veta in i minsta detalj hur hans mål har gått till. Inget fel i det och det var kul att läsa men riktigt så intresserad är jag inte.

   Radera
 2. Holland är ju ett fotbollstokigt land, så det var ju kul att dom tänkte på Zlatan istället för medlemmar ur Kungahuset när dom träffade Dej från Svedala;)

  Hoppas Du inte jobbar för hårt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, jag hade nog höjt på ögonbrynen både en och tre gånger om grabbarna hade sagt ngt om svenska kungahuset. ;)

   Det där sista kan jag säga mycket om, men inte här. ;)

   Radera
 3. Har nästan läst klart boken om Zlatan, men skulle gärna läsa den om Cruijff som jag var en STOR fan av då när det begav sig ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar lite försynt vad du tycker om Ik, Zlatan. :) Cruijff har jag "inget förhållande till" men han var mycket stor på sin tid.

   Radera