7 maj 2012

Red light districtOm man inte har varit här har man inte varit i Amsterdam. Ungefär så resonerade jag när jag pinnade på i rask takt genom de syndiga kvarteren i utkanten av Walletjes... mest för att säga: been there done that. Det här är för mig en lagom dos och jag har ingen längtan tillbaka. Två snabba foton och that´s it. Roligare än så blev det inte.

20 kommentarer:

 1. Är nog som du där.. Lite nyfiken för att det är något som liksom "hör till", men jag skulle nog inte stanna särskilt länge..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite nyfiken men samtidigt vill jag inte bli illa berörd och då är det bättre att jag håller mig därifrån. Det var egentligen inte meningen, jag skulle bara gena. :)

   Radera
 2. Förstår Dej, men det skulle vara kul att vara där en solig och varm dag när det tjockt med mäniskor och gatufota människor;)
  Och via Dej har jag i alla fall fått en aning om vad det rör sig om i dessa kvarter;)
  Vid åtta-tiden på morgonen har jag redan kommit till fikarasten, går hemifrån vid 05.20 när jag åker till Linköping!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En viss aning har du fått men mina bilder är väldigt snälla. De levande handelsvarorna vill jag inte se... och såg inte heller.

   Ja, men då har jag kommit till lunchrasten när du är på väg hem... Kommer man inte upp på morgonen så straffar det sig på kvällen. ;)

   Radera
 3. Nu blir jag besviken Pumita!!! Fotade du inte de läckra kondomerna de har i sina skyltfönster - du vet allt från tulpaner till tuppar. Det gjorde iaf jag när jag var där... men jag orkar inte skanna in bilderna;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag förstod nästan det... Går det inte bra med en haschplanta eller magic mushrooms? ;)

   Radera
 4. Lagom dos det där. Been there done that räcker nog.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Det står ju Chickita´s och inte Pumita´s SEX Paradijs.

   Radera
 5. Jag hade nog också haft lika bråttom som du...men jag är lite nyfiken på tulpankondomerna som BP pratar om. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, tulpankådisar såg jag inga men kan tänka mig... nästan. ;)

   Radera
 6. Kan faktiskt förstå din snabba visit. Men du fick ju ett par bra bilder även vid detta korta besök. Vem vet vad kommande fönstertemat har för ämnen? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller hur?! Det gäller att fota allt för att vara helgarderad. ;)

   Radera
 7. Amsterdam er en by (om flere) hvor man kan finde alt hvad man har lyst til.. flotte billeder :)

  Ordløs Onsdag fortsætter på www.starone.dk/b5/

  SvaraRadera
 8. Dom missade jag när jag var i Amsterdam.Inget jag i och för sig gråter särskilt mycket över...värre att tulpanerna inte blommade i mitten av april det året

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag ska vara ärlig såg jag inte så vansinnigt mycket tulpaner heller... men ungefär så mycket som jag ville. :) Däremot hade vädret kunnat vara lite soligare för då hade hela stan varit mer färgglad (inte bara på nationaldagen som nu). Just den dagen jag stod utanför Rijksmuseet var det superfint. Du får åka dit igen, Gunnar.

   Radera
 9. Kommer att tänka på en liknande tripp till "Reeperbahn"(?)i Hamburg om det nu ligger där. Tyskland var det i alla fall på 80-talet. Var där med ett helt fotbollslag från Göteborg, vi damer tyckte inte det var någon hitt. Det var ju inte direkt att vi kände oss välkomna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så trist! Då borde det ha funnits ett alternativt program för dem (förmodligen inte bara damer) som föredrar andra nöjen.

   Radera
 10. Ser ut som i Pigalle i Paris. Jag bodde mitt i det distriktet men lyckades inte ta en enda bild med red light varning. Pryd eller blasé, det lämnar jag öppet.
  Dina bilder är i alla fall intressanta berättelser, precis som vanligt alltså :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hotellet jag hade bokat från början låg nära red light men jag hade valt det för att det var centralt. Sedan ville hen där uppe annorlunda och jag bodde istället på ett bättre hotell en bit utanför citykärnan. Klart nöjd med det!

   Radera