7 juli 2012

Veckans fönster - flygfärdigt


Jaa, Sassa, jag fattar vinken! Du kunde inte ha varit så mycket tydligare... Ska jag komma iväg på överraskningsresan måste jag ha en flygbiljett. Det har jag nu. Jag tog en titt på Europa-kartan för en stund sedan och hittade en stoor gul sol (den fanns inte över Stockholm kan jag tala om) och skyndade mig att boka en stol... så alldeles strax är jag flygfärdig. Sovplats för första natten är fixad men resten finns inte ens i min fantasi ännu. Det blir wherever I lay my hat... eller nåt.

Veckans fönster - är inte det solklart? Nej, visst, alla tänker inte som Pumita. Temat består av två ord, flyg + färdigt, och som alltid... jag gör om orden till som jag vill ha dem. Man kan inte säga annat än att de här fönstren har flugit färdigt... eller har jag fel? 

33 kommentarer:

 1. Frågan är väl om det här någonsin har flugit ännu, så det kan väl knappast sägas ha flygt färdigt. Så det är nog knappast godkänt med din tolkning, fast Susanne brukar vara snäll och godkänna det mesta, speciellt när det är så här kreativt ändå.
  Lycka till med resan, hoppas du hittar bättre flygfärdiga plan att ta dig fram med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den frågan kan man förstås diskutera. I mina ögon är det ett gammalt avdankat plan som numera tjänstgör som attraktion på den stora flygplatsen, en hedersplats på Schiphol mao. För det är bara nospartiet som återstår, resten är borta. Vet inte om du såg det. :) Bara hen inte har varit med om ngt otäckt...

   Tack! Jo, jag ska kolla att det finns två vingar och en propeller åtminstone innan jag kliver på. ;)

   Radera
  2. Nu har jag googlat: det är nosen av en DC-9.

   Radera
  3. Nyfiken blev jag, undrar vart du befinner dig just nu!?

   Radera
  4. Just nu vid mitt köksbord men om några dagar flyger jag söderut... med ett plan som förhoppningsvis har både nosen och stjärten intakt. ;) Bilden är tagen på Amsterdams flygplats, Schiphol.

   Radera
 2. Bra! Att du kommer iväg. Undrade just hur läget var. Då håller jag ställningarna här hemma då, medan du upptäcker världen. Avundsjuk? Ja!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läget är bra... men det kändes lite panikartat när jag såg väderprognosen. :( Inte för att jag är 150% väderberoende och playan lockar inte heller men kunde inte se mig själv tillbringa en vecka i soffhörnet med en bok nu när jag äntligen har riktig semester. När jag har solflugit färdigt kommer jag hem och byter packning och riktar näsan österut. Nästan stressigt ju! =)

   Radera
 3. Grattis till flygbiljetten! Absolut att du är flygfärdig nu även om jag nog tror att du alltid är det - du är väl vuxen och utflugen ur boet. Att det här planet flugit färdigt är det heller ingen tvekan om och jag förstår att du hittade det vid din senaste resa till planets hemvist.

  Förresten så finns den där stora gula här i södern, men det är väl inte hit du tänkt dig. :)

  Det där med att inte ha nätterna inbokade är väl lite av resans charm och får mig att minnas ungdomens tågluffar då man kom till en ny plats efter att ha sovit på tåget i fullproppade vagnar och sömndrucken letade upp något billigt hotell att sova ut på eller hittade en parkbänk att luta sin ryggsäck på medan man själv slumrade in i efterlängtat horisontellt läge. Visst fungerar det nu också? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Susanne! Ja, absolut flygfärdig nu när man inte ens behöver pass i Europa. Och flygfärdig... hehe, självklart... eget bo har jag, men vuxen? Med tanke på mina fönsterbidrag kan man förstås diskutera det men det var länge sedan jag behövde plocka fram leg. ;)

   Ja, planet är ett museiexemplar i Amsterdam om det inte är helt nytt förstås som larans var inne på. Hur som helst, det står på flygplatsen och flyger inte (mer).

   Jo, jag såg på väderkartan att jag borde våldgästa Skåne i minst en vecka. Det hade garanterat varit en överraskning för mig men så blir det inte den här gången. Och TAP flyger tyvärr varken till Sturup eller Eslöv.

   Haha, vilken träffande beskrivning på tågluff! Som om jag visste nåt för jag har aldrig tågluffat. Men skulle tro att det funkar så ff. Jag har sovit på en del konstiga ställen men på en parkbänk? Faktiskt aldrig. :) Och eftersom jag är nästan vuxen så ska jag försöka hitta en säng (eller sängar) innan avfärd. Känns mer bekvämt så. Men först måste jag bestämma mig för vart jag ska. :)

   Radera
 4. Oj så härligt biljetten är fixad o det är bara att packa tandborsten då kan jag tro..hi hi ja vi får hoppas att ditt plan är lite med ready om man säger så..kul med ditt alltid lika underfundiga sätt att leverera fönster..

  SvaraRadera
  Svar
  1. A/C är aldrig fel i värmen men jag hoppas att det finns ett bakparti i planet också. Japp, när tandborsten och kameran är med - då är det dags. :)

   Radera
 5. Ett sprillans nytt plan, men det ser lite avkapat ut. Du kanske ska ta ett annat plan om du ska sticka iväg till solen ;0)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan du lita på! Något (av-)kapat plan vill jag inte veta av. ;D

   Radera
 6. Fönster, nja... Ser knappt igenom mina. Borde jag...? :)
  Näääääääääää. Rätt svar. Inte idag i varje fall.
  Däremot ser jag att solen börjar titta fram, så ska faktiskt ut i ogräsodlingen en stund, men vet redan nu att det nog blir mest njutning under parasollen. Jag är som politikerna, pratar mest.
  Flygbiljett kommer inte i min hand under sommaren, men jag önskar dig en trevlig tur, oavsett vart den bär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt taktik: en snabb titt på ranchen och så vila under parasollen. Ser ut genom fönster... varför skulle man när man själv är ute. ;)

   Funderar på om jag förhastade mig med biljetten... njaee, det tror jag inte. Jag vill ju ut och flyga och se lite annat. Men lite snabba ryck är det ibland. =)

   Radera
 7. Jag gör väl en annan tolkning än Larans då :) Det här planet ser ut ATT ha flugit färdigt eftersom det bara är främre delen kvar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tolkar den precis som du vill! Själv svävar jag i ovisshet fortfarande. :)

   Radera
 8. Skulle inte vara så dumt att ha en flygbiljett, gärna långt bort. Hoppas det också finns ett stjärtparti på planet när du reser iväg. Trevlig resa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Violen! Jag hade gärna åkt längre bort men har bara en vecka på mig... inte så att jag är missnöjd på något sätt men det är länge sedan jag hade jet lag och börjar få abstinens. ;)

   Radera
 9. Låter härligt med inbokad flygbiljett och bara en natt bokad ... spännande! Själv ojar jag just nu över värmen och fukten i Småland, efter att ha klippt gräset. Och din bild visar nog flygfärdigt plan hur man än vänder och vrider på det.
  Ha det gott på din improviserade semester!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hinner planera lite innan det bär iväg men lite undrar jag vad jag har gett mig in i... Pumita har ensamrätt på alla "snaskiga" detaljer så fortsättning följer. ;)

   Radera
 10. Hade gärna hängt på din oplanerade resa- var som helst där det är sol mer än en dag i sträck! Utgår från att du har koll att ditt plan inte har flugit färdigt. Förargligt om du skulle missa det! Ha det så gott! Vi skyltar väl utan dig i morgon då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske inte har regnat (idag t.ex. såg det betydligt värre ut i prognosen än vad det har varit) eller ska regna så mycket som jag har befarat men jag tar det säkra för det osäkra.

   Re skyltsöndag: Inte så vanligt med vikarier nuförtiden så det känns nästan lyxigt... skylta gärna för mig med! ;) Jag bjuder igen sedan för jag lär komma hem med en och annan lusitansk skylt.

   Radera
 11. Gillar den halva flygplanskroppen på Schiphol. Å fönster har den definitivt.
  Förstår att du flyr Sverige och 25,4 grader utan sol.
  Du verkar vara på väg till Portugal. Ska vara spännande var du hamnar - storstad eller Algarve kusten.
  Ja det läg jag ju få veta sedan.
  Ha en härlig semester vart du än är på väg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns lite kvavt i 08 just nu men det har kommit mindre regn än de hotat med.

   PT är alldeles rätt. Lissabon har jag sett ganska mycket av så där stannar jag inte så länge, bara övernattar och drar vidare. Det blir inte Algarve-kusten (tveksam men kan inte svära på det förstås) utan jag vill gärna se mer av ngt annat än just huvudstaden och turistställen. Gärna lite stad och land. :)

   Radera
 12. Jadu, om du har bokat med DET planet ska du få ett råd - BOKA OM!
  ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ingen risk! Det är ju ett shopping-paradis enl länken jag infogade under larans kommentar och då går det bort automatiskt! ;)

   Radera
 13. Hoppas Du får en flygning med ett riktigt fint flygplan och att Du får en underbar semester,själv väljer jag i år Sverige på min sommarsemester, jobbar dock en HEL vecka till!
  Norrköping leder solligan just nu,då undrar jag hur "lite" sol övriga Sverige har haft;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Annette! Det var ju inte så länge sedan du var ute och flängde så det är förståeligt. ;) Jag får lite av varje: lite PT och lite SF och däremellan lite SE. Jo du, jag sneglade avundsjukt på Norrköping när det visades på tv. Första veckan här hemma har varit superfin så där hade jag flyt. :) Och egentligen, man är väl anpassningsbar när man ändå får ta det som det kommer. ;)

   Radera
 14. Ha en riktigt bra resa, ska bli roligt att få se dina bilder därifrån. :)

  Min ena son flög till London häromdan för att där träffa några av sina svenska klasskompisar, sedan skulle dom tillsammans fortsätta till Amsterdam. Här hos mig har vi haft några riktigt underbart varma och soliga dagar, idag är det mulet och regn lovas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kameran ska förstås med som alltid. Jag får nog boota om den bara. :)
   Det är soligt och fint här också (just nu iaf) men nästa vecka skulle det bli svalare... om man nu ska tro på alla prognoser.

   Resplanen börjar ta form: en natt i Lissabon och sedan norrut längs kusten, lagom varmt vid havet. Ska bli spännande!

   Radera
 15. Du hittade ett perfekt motiv! Tala om bolag att skryta, när de kapar av ett flygplan och ställer ut som reklam på en flygplats. Undrar om andra delar av planet finns på andra flygplatser?
  Hoppas du får en skön vecka. Säkert får du uppleva mer sol som flyr vårt väder. :-)
  Ha det så bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de där arkitekterna är verkligen stora i truten men idén drar helt klart till sig uppmärksamhet... inte för att jag shoppade ngt... hehe. Jo, det såg ut som att de har spritt ut flera delar (nämndes i artikeln, inget jag tänkte på på plats).

   Radera