19 juli 2012

Mellanlandning på ArlandaLugn, Pumita har inte hamnat i karantän på Arlanda! Bilden är tagen i centrala Lissabon. Lite väl kort landningsbana på den här gatan om du frågar mig... jag passade på att landa på nosen i Guimarães kvällen innan istället. Halvt medvetslös strök jag omkring på kullerstengatorna (senare på kvällen var det bara 34 grader varmt). Då hände det som brukar hända (jag är så innerligt trött på det)... en stukad och ordentligt svullen tass, en skrapad armbåge och lite ledsen i ögat. Men det var tur att det hände då och inte första semesterdagen! Detta var en parentes, kände bara att jag behövde beklaga mig lite. Hur som helst, strax innan landning på Arlanda igår sa kaptenen att det var 19 grader varmt och behagligt väder i Stockholm. Så bra! Jag var lite orolig för att jag skulle bli blöt och genomfrusen utan jacka men behagligt var det, riktigt skönt efter närmare 40 grader i Guimarães dagen innan. Och nu är det soligt och fint! Läste på nätet om störtskurar och översvämningar i Stockholm igår eftermiddag... men det var innan jag kom hem. Det kallar jag för timing! Hittills har jag haft en härlig semester med en regndroppe eller tre mellan varven. Det får gärna fortsätta så. Jag packar om och styr nosen österut om några dagar... med tassen i paket men utan kryckor. Skulle egentligen behöva det men det verkar så besvärligt. Biter ihop med sisu istället.

16 kommentarer:

 1. Stackars tass! Där ser du, man ska inte ut och resa. Det är det jag alltid har sagt... ;). Försökt ta det lugnt när du ska iväg igen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, nu sopade jag bort min egen kommentar! Fick för mig att det var en dubblett. Jag lider nog av jetlag (jovisst, det är tidsskillnad mot Portugal, en hel timme!) eller så börjar jag bli lika virrig som Annette. ;)

   Kommer knappt ihåg vad jag skrev... Jo, att stanna hemma är inget alternativ. Lite spännande att just du föreslår det! ;) Jag stukar foten med jämna mellanrum oavsett var jag är så det spelar ingen roll. Det är antagligen en skada jag fick i tonåren.

   Radera
 2. Låter som Du har haft det ganska så bra förutom tassen då, fast lite väl varmt känns det som, lite lagom här hemma, i alla fall för mej som vill röra lite på kroppen:)
  Var rädd om Dej nu och så inga fler skadade delar på kroppen!
  Själv drar jag västerut om några dagar, skall se till att inte trilla ner för ngt fjäll eller annat, blir så tufft att klättra upp igen för att hitta rätt;)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft det superbra, tro inget annat! Förutom tassen då men det är smällar man får ta när man ger sig ut... Du läste väl vad Della skrev. ;) Värmen var ok också iom att det bara var på slutet... jag var iofs inte borta så länge men en vecka till i den värmen hade varit mindre trevligt... eller så hade jag hunnit vänja mig. Kontrasten mot hemmatemperatur var rätt stor.

   Vi kanske borde hålla oss på plan mark båda två, haha. Fast fjäll låter trevligare än en grop i gatan. ;) Ta hand om dig!

   Radera
 3. Undrar vad jag skrev hos Dej, jag drar ju inte direkt västerut, snarare nordväst,fast mest nord;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag publicerat så nu kan du läsa vad du skrev. ;)

   Radera
 4. Ajajaj bakom galler i Arlandas fängelsehåla, äsch jag menar Ajajaj för tass och skador! Är en snubbelsnavare själv, oftast går det ju bra men tristamente när det går illa som för dig nu :( Tur i oturen att du hann semestra först iaf ;) Att njuta av 19 grader måste vara värt reskassan bara det ;)
  Kanske blir du ynkad och ompysslad där borta i östern :)
  Hoppa lugnt några dagar nu hur som helst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nu har hon smitit från hotellnotan igen... och då hamnar man i finkan om man inte är tillräckligt snabb... fast det kan vi ta en annan gång. =) Tänk vad bra det är att byta referensram ibland, efter 38 grader är hälften riktigt nice!

   Vad skönt att du också är snubbelsnavare! Inte för dig då men för mig. Har länge undrat om det bara är jag som är konstig. ;) Ynkad och ompysslad? Det får vi hoppas, haha!

   Radera
 5. Det är farligt att vistas i utlandet. Det framgår ju av din beskrivning. Händer det inte olyckor, så är det för varmt. Inställ nu din resa och stanna hemma, sitt lugnt i soffhörnet, måste du gå ut så ta högskaftade stövlar på dig, så ska du se att det hela ordnar sig! Avundsjuk?- nej, hur kan du tro något sådant??? (om du inte lyder råd- så ha en trevlig resa!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, speciellt om man har två vänstertassar! Det finns gott om gropar i gatorna. Det har vi ju ALDRIG här i Sverige. Och det är ALLTID lagom varmt. ;) Jag får ta och skaffa mig sjumilastövlar, kanske en hjälm också för att vara på den säkra sidan, haha.

   Att lyda är inte min starkaste sida, förmaningar får ofta motsatt effekt. Men jag kan ju lika gärna sitta i mammas soffhörn som i mitt eget. ;) Inte för att jag blir ömkad där, hon är inte riktigt den typen utan mer åt "sluta-sjåpa dig-människa!"-hållet.

   Radera
 6. Ajajaj... Jag har också lätt för att vricka till mig (eller ramla ikull ibland med) sen jag skadade foten när jag spelade badminton. (Ganska stolt över att finnas med i statistiken för idrottsskador ;-) )

  Välkommen hem och trevlig nästa resa :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackelitack! Hm, nu blir jag avis... kan tyvärr inte stoltsera med någon statistik men lite cred ska jag väl ha för att jag hade ankelbandage med mig. ;)

   Radera
 7. Åh vad jag blir avundsjuk på dig som varit till Porto...inte för värmens skull naturligtvis ;) Vi har så det räcker här också.
  Men du har rätt, vi kan tänka på detta när vi trampar omkring i snöslasket i höst.
  Ta det lugnt nu i vårt östra grannland så att du inte skadar den andra tassen också!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Porto är en mycket trevlig stad! Så här i efterhand kan jag säga att jag borde ha stannat ett par dagar till men eftersom jag inte visste någonting innan så ville jag inte chansa. Och så bokade jag lite hastigt och lustigt också. Fast å andra sidan då har jag anledning att åka tillbaka. :)

   Nej du, nu blir det inga fler nödlandningar! ;)

   Radera
 8. Ja de flesta olyckor med vanligt folk inblandat sker ju i hemmet. Men jag tänker då verkligen inte anklaga dig för att vara vanlig;-)
  Tycker dock väldigt synd om dig, speciellt då du ska ut och resa igen. Men den finska sisun är ju känd för att uthärda sådana smällar;-)
  Värmen hade jag då gärna haft här hemma eller hellre då i Portugal, då både mat och dryck är snäppet vassare än här om man säger så.
  Å som sagt, du drar ju igen för prognoserna för Stockholmsvädret hade dig nog givit köldskador... åt andra sidan är ju ispåsar bra för skadade tassar;-)
  Ha en fin resa nu utan skador, tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men så är det självklart - störst olycksrisk hemma! Så smart du är! Inte vanlig, nej. *drar en suck av lättnad* ;) Om Stockholmsprognosen slår in så blir det ett par fina dagar nästa vecka och då är jag inte hemma. Det har regnat mer i den del av grannlandet jag ska till... om det nu är en tröst. Nån gång måste väl vattnet ta slut, eller?! ;)

   Radera