20 juli 2012

Veckans fönster - korvigt


Korvmoj på holländska får bli mitt bidrag till Veckans fönster.
Inte så mycket att tillägga... förutom att jag skulle välja sillmackan.

34 kommentarer:

 1. Bra jobbat av dem att skriva på flera språk, det tjänar de nog mycket på. Jag skulle nog i alla fall välja SUBWAY runt hörnet...

  Svampen är ett vattentorn, lite av Örebros landmärke faktiskt ;0) Jag lovar dessutom att göra fler inlägg med Agneta i olika huvudbonader :0)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sillmackan kanske inte är mitt första val heller men av de här tre (hot dog, silltallrik eller sillmacka) skulle jag ta den. Och testa måste man ju när man får chansen. Man vill ju inte dö nyfiken. ;) Inte för att jag gjorde det för jag hade precis ätit. :)

   Radera
 2. Hmm...sillmacka??? Nja, men matjessill är mumsigt, den tar jag! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matjesill gillar jag också! Lite annorlunda att se det på gatukök. :p

   Radera
 3. Perfekt!!
  Korvigare än så här kan det ju inte bli. :)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte mycket iaf. Fast frågan är varför jag går och fotar korv när jag inte ens äter det. Jo, självklart för att jag kan få användning för bilden på bloggen. Bloggskadad och inte skäms inte ett dugg. ;)

   Radera
 4. Den korvmoj som säljer matjessill kommer garanterat att få mej som kund;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det svåra är när en resa startar sista natten:)

   Ha en skön semester själv, vi kanske hörs om vi har internet, det vet man ju aldrig hur det är med den saken!?

   Radera
  2. Jag är mer van vid mörkt bröd när jag äter sill så kombinationen är onekligen annorlunda men det går säkert ner. :)

   Ja, det var värre! Själv startar jag hemifrån på morgonen men jag ska försöka sova några timmar. Jag har tillgång till internet på semestern men eftersom tiden är så knapp tror jag inte att jag prioriterar det. Då har vi desto mer att avhandla efteråt. Ha det gott! :)

   Radera
 5. Jag tar också hellre sillmackan. I synnerhet som den verkar vara en annorlunda kombination, sill i korvbröd? Synd du inte testade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var synd men jag var proppmätt efter lunchen och det hade förstört hela upplevelsen. Men nu vet jag ju var det ligger så jag får prova på nästa gång. :)

   Radera
 6. Eftersom jag är mätt just nu, så säger jag lite stöddigt att jag skulle gå vidare oavsett. Även om jag vore lite småhungrig, skulle jag gå vidare, förresten.

  Började längta efter "lihapiirakka", hur det nu kom sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte alls konstigt för korvmoj och "lihapiirakka" (finsk köttpirog) hör ju ihop. Du kan få min också. ;)

   Radera
 7. Japp, rätt val! Sillmackan är så himla god. Åt just en sådan i Amsterdam och inte bra en gång utan fler. Man ska ta seden dit man kommer åsså måste jag alltid prova allt. Synd att du inte testade den. Men hoppas att du fick i dig några Vlamse frites och Bitterbollen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, nu ångrar jag mig... men det kanske kommer fler chanser! :p
   Håller fullständigt med dig, har aldrig förstått mig på folk som åker till utlandet och vill ha allt precis som hemma, julmust och köttbullar, typ. Varför inte stanna hemma då? Vlaamse frites åt jag och trots att jag inte är så förtjust i pommes frites tyckte jag att de var goda, smakade riktig potatis. Bitterballen är inte min grej eftersom de innehåller kött.

   Radera
 8. Jag skulle också kunna tänka mig sillmackan, men kanske inte just nu efter alla quesadillas (och chokladbollen) jag just har satt i mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, var det mexikansk afton hos dig också?! Hos mig blev det tacos och guacamole osv. men chokladbollen missade jag. :)

   Radera
 9. Njae, varken den korven eller sillen faller mig i smaken. Kryddstarka korvar ska det vara eller "riktig" fisk och ingen söt sill. Finska piroger är inte heller dumt om man får dem i Helsinki på salutorget. I alla fall minns jag dem som jättegoda där och då inte de med kött utan de med något annat, något vitt, som jag inte riktigt minns vad det var. Alldeles för länge sedan jag besökte stan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men har du smakat? Sillen behöver ju inte vara söt trots att matjesillen är det. ;) Jag har inte smakat än så jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. Kryddstarkt är gott förstås.

   Men nu blandar du ihop piroger och piroger... de med vitt (läs ris eller potatis) är karelska piroger (sagolikt goda med hackat ägg blandat med lite smör ovanpå) och de andra (dvs lihapiirakka) är nånting helt annat. Brukar se ut så här på korvmojen och smakar inte så mycket om du frågar mig.

   Radera
  2. Japp, det är karelska piroger jag tänker på.

   Radera
 10. Korvig holländsk fisk :) Exotiskt! Min närmaste association är de berömda strömmingsburgarna på Örebros stora kalla vintermarknad Hindersmässan. De är väl sådär som smakupplevelse men jag är villig att testa det mesta så i Holland skulle jag testa sillmackan. Om inte annat för jämförelsen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser fram emot din recension när du har varit i Holland! ;)

   Radera
 11. Olika sorters holländska sillar finns ju ofta att köpa från olika stånd på gatan och vid marknader och en hel del är riktigt goda.
  Jag äter heller inte gärna korv och kött, men viltkorv och kalkonkorv (som min blommiga falukorv) känns iaf rätt ok!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blommorna skulle nästan få mig att ta en tugga... men bara nästan. ;)

   Radera
 12. Flera olika val och flera olika språk! Det är väl så det är i Amsterdam där jag dock aldrig varit, men på andra ställen i Holland och de är verkligen bra på språk. Är inte heller så förtjust i korv men matjessillen skulle nog gå ner. Och se ser jag din och Susannes diskussion här ovan och blir så sugen på karelska piroger! Mmmmm ... brukar baka någon gång per år för att få här hemma, vår dotter och jag bakar ihop och det är rätt smidigt då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är otroligt duktiga på engelska. Det har jag upplevt vid flera tillfällen när jag har varit ute och rest. Har träffat på holländare i Latinamerika. De reser också mycket precis som svenskar. Det är väl tur för oss eftersom holländskan är så grötig. =) Jag har aldrig bakat piroger men äter dem gärna. Mums!

   Radera
 13. Korv eller sill....hmmm, vet inte vad jag skulle välja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får du ta båda! ;)

   Radera
 14. Jag är böjd att rata korven till förmån för sillen. Just dessa hot dogs är ofta ganska trista korvar. Har aldrig testat sill i korvbröd! Spännande alternativ i din holländska korvmoj. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hot dogs brukar vara rätt smaklösa... var iaf på den tiden jag åt korv... så sillen är nog strået vassare. :)

   Radera
 15. Det får bli sill för mig också. men helst inte med bröd. Brödet blir nog oaptitligt av sillen och då är det bättre att skippa det.

  SvaraRadera
 16. Tur att man inte är hungrig. Det blir många korvar att titta på om man klickar sig fram mellan Veckans fönster!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, eller så blir man alldeles mätt på korviga bilder efter rundan. ;)

   Radera
 17. jag avstår nog gärna alla tre valen och tar mig en god sallad istället. :) men fota korvmojsfönster ja det kan jag ställa upp på :)

  SvaraRadera