24 september 2012

Nu får det vara nog

Den lilla katten, Pumita alltså, har gått och gömt sig och hur jag än lirkar vill hen inte komma fram... blablablaa... fy vad jag ljuger! Sanningen är den att jag under en längre tid har velat göra mig av med kattskrället. Nu är det slut på helpensionen, dags att flytta hemifrån liksom. Tycker inte ens om katter ju. Fast lilla puman är rätt söt ändå och det är väl därför den har fått vara kvar så länge... Jag valde bilden för att bloggen hette Pumans dotter när jag startade den. Lång historia det där men anknytning till Latinamerika var tanken. Att hitta en ny profilbild är inte det lättaste och jag har väl inte engagerat mig helhjärtat heller men när jag hittade fotot på en liten tygbit i min byrålåda kunde jag inte hålla mig för skratt. Det är ju jag och mina bloggkompisar. Är vi inte söta? Nej, så tänkte jag inte alls, har visst lite svårt att hålla mig till sanningen idag. Hur som helst, det är jag längst ner till höger. Bloggnamnet ids jag inte byta, är så van vid PUMITA nu så fortsätt gärna kalla mig det. Bara jag slipper heta rugguggla. Vem vet, jag kanske byter bild snart igen, nästa vecka eller så.

12 kommentarer:

 1. Du ÄR ju liksom Pumita. Och Pumita står för något ... pumitigt liksom. Så jag fortsätter kalla dig det vad du än väljer för profilbild. :)
  Själv tycker jag mitt alias är jättetöntigt. Det kom till väldigt snabbt. Men det är lite knepigt att ändra i efterhand. Likaså bloggnamnet är väl rätt svårt att ändra om andra är inkörda på det. Kanske bättre att skapa en helt ny blogg då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, så är det. Jag ÄR Pumita. Och jag ÄR pumitig. Framför allt det senare och därför är den lilla katten inte den bästa möjliga profilen trots att hen ser ut att ha varit med om ett och annat (en bit av örat är borta och framför allt kroppspråket som är en aning obstinat). Det kan vara kul att vara liten och söt ett tag men inte hur länge som helst. Ugglan är precis som det pumitiga (vilket bra ord! man tackar): inte inställsam, iakttagande, mystisk och klok... nåväl, efterklok åtminstone när det gäller bloggägaren, haha.

   Det enda som får mig att tvivla namnmässigt är vad "pumita" står för på spanska men det kan vi lämna därhän för det stämmer varken in på mig eller på bloggen. Det betyder iofs även vulkanisk sten (pimpsten tror jag det heter på svenska) och det är både hårt och mjukt. Det köper jag. Bytte bloggnamn för länge sedan och det var ingen stor grej då men PUMITA är inkört, precis som du skriver, så det blir inget byte där.

   Lustigt hur man kan uppfatta namn olika. Della tycker jag är perfekt, kort och delligt. ;) Det ska du absolut inte byta bort. Har för mig att du funderade på det förut men nej, gör inte det!

   Radera
 2. Nu testar jag igen då, blir det en dubblett kan du alltid radera.

  Ja jag såg att du bytt till fågelhamn, precis som andra mytologiska figurer ;)
  Kloka Ugglan är riktigt passande och pumitigt! Men byt inte namn, åtminstone inte förrän jag lärt mig hur det funkar i bloggvärlden med manövrera hitta följa (mer än lovligt trög och lat, visst)

  önskar för egen att jag hade tänkt till lite vassare i bloggstarten fast då satt jag väl under tänkarmössan fortfarnde :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Krånglar det för dig, så trist! Jag har märkt under senaste veckan att Blogger har varit superseg. Tror att det har jobbats frenetiskt där bakom ryggen på mig för idag hinner jag knappt klicka och sidan har laddats. Det blev ingen dublett iaf.

   Nejnejnej, jag ska inte byta namn. Gillar Pumita, trots "skavankerna". Och även om jag skulle byta bloggnamn eller profilnamn så påverkar det inte min rss-feed, alltså du följer som vanligt. :) Det är bara om jag skulle få för mig att ändra bloggadressen och det vore otroligt korkat.

   Som sagt, det är lätt att vara efterklok (inte för att jag vet vad du vill ändra på) men att starta en ny blogg bara för det... neej, inte jag iaf. Det kanske är så att vi får vara nöjda ändå. ;)

   Radera
  2. rss-feed??? och det tror du att jag fattar, får väl ta mig samman och googla nån dag :p Lite lat går bara på länkar

   Radera
  3. Det tror jag säkert att du gör, du är ju inte obildbar! ;) Ungefär som jag med min smartfåne... jag är inte dummare än att jag lär mig och tar reda på det jag inte kan. Om du är lika lat som jag skulle du tjäna på att ha alla favoriterna på ett och samma ställe, ngn läsare dvs. :)

   Radera
 3. Vill bara säga att det var ett väldigt lyckat val av profilbild! Ugglor eller kråkor, de vänder och vrider på sig så de ser saker från flera håll. Om min kråka håller koll på dagens händelser så får allt din uggla ta över på kvällskvisten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Jag är redan kär i min uggla trots att jag egentligen är lika lite fågel- som kattmänniska... bara nattuggla och det passar ju perfekt. Allt ska vridas och vändas på så att man gör rätt omgivningsanalys, så är det ju. De får dela på jobbet och rapportera när något extraordinärt inträffar.

   Radera
 4. Fin bild... gillar den. Pumita... ja, det är du...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ny skrud men innehållet är det samma, mer eller mindre. :)

   Radera
 5. Okej då, Du får byta profilbild, men definitivt inte bloggnamn, det kommer ju att bli helt galet då!!:-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och du tror att jag ska fråga om lov? ;)

   Radera