9 september 2012

Skyltsöndag - Guds ande

Frågan är om ens Den helige anden* kan rädda Portugal. En aning tragikomiskt i sammanhanget att Cristiano Ronaldo gör reklam för banken med en slogan som lyder: Faz das tuas vitorias um habito (Gör dina segrar till en vana). Det har ju inte gått så himla bra för honom heller på sista tiden, missade som bekant VM-finalen efter en tung förlust mot Spanien.
*Tro´t eller ej men banken heter så!

10 kommentarer:

 1. Så länge det finns pengar på kontot och vatten och luft, så kör vi, till varje pris...! Det är modellen. Vi blir rika av att spendera... men frågan är alltså hur länge?

  Den gode Ronaldo sägs ha varit nedstämd på senaste tiden... och nog inte enbart på grund av VM-finalen. Spekulationerna är givetvis många och vilda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns dem som säger att det finns välfärd utan tillväxt... är tyvärr inte så insatt i teorierna så jag kan inte ge mig in i en sådan diskussion men tanken lockar, kanske värt att testa som omväxling.

   Ja, stackars Ronaldo! Jag tänkte skriva att han gråter över att vara missförstådd och oälskad i Real men skippade det. Svårt att säga hur mycket som är medias påhitt.

   Radera
 2. Ja man kan undra! Frågan är om Den heliga ande någonsin har varit särskilt ekonomiskt sinnad eller jo förresten det kan vara Andens starkaste gren ;)
  Nu återstår frågan vad jag skyltar med idag, hmm man skaffar sig vanor och ovanor ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, den Allsmäktiges företrädare här på jorden är iaf inte främmande för att samla mammon. Låt dina ovanor glädja oss andra! ;)

   Radera
 3. Verkligen ett konstigt namn på en bank.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vore intressant att veta hur di tänkte.

   Radera
 4. Hehe, säkert ett namnval som är menat att inge stort förtroende - man överlämnar till den helige ande att sköta ekonomin så kan ju inget bli fel - eller hur? ;)

  Kan det vara Vatikanen som har ett finger med i bankaffärerna - det heliga fingret förstås? Vill minnas att jag läst något om den heliga statens inblandning i bankaffärerna i Italien - men är inte riktigt säker på vad jag minns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vatikanens bankaffärer har jag inte hört talas om men i övrigt har ju Hen sitt finger med i spelet lite varstans! ;) Tänk bara på Diego Armando som fick hjälp när han behövde det som mest. Det hade kanske inga direkta ekonomiska konsekvenser men i förlängning var det nog lönsamt.

   Radera
 5. Säkert bra tänkt från bankens sida? Låt den helige ande sköta pengarna. Skulle något ändå gå fel, så kan banken ju alltid skylla på att det är Guds vilja. Kanske har katolska kyrkan i Portugal investerat mycket av sina pengar i just den banken? Att ha Ronaldo som reklamfigur ska väl vara ett säkert kort, säkert som pengar på banken.

  SvaraRadera
 6. Ja, de var ju också ett namn på en bank.Kanske någon typ av välsignelse där....som inte haft avsedd effekt!!! Om du har behov av lite mer Rom så bjuder jag på lite Rom-romantik idag!

  SvaraRadera