7 september 2012

Veckans fönster - antikt

Tanken var att jag skulle förflytta mig till Mesopotamien på Veckan fönster-runda men jag gick vilse på vägen, orkade inte riktigt ända fram och hamnade i Prag som ingick i det Tysk-romerska riket fram till början av 1800-talet. Väljer att visa ett antikt fönster som kan ses som en light-version jämfört med de riktigt tunga exemplaren, alltså antikt i bemärkelsen gammalt och omodernt. Synonymer.se ger många bra tips till tolkning och ordet jag tar fasta på är camp = gammaldags och hemtrevlig. Det fanns balustrader redan under antiken men den här är knappast från tiden kring Kristi födelse. Däremot skulle det förvåna mig om huset inte hade åldern inne för antikt, dvs äldre än 100 år. Nog om min research nu. Önskar er alla en Solig fönstertittarhelg!

16 kommentarer:

 1. Men du din bild är som en oljemålning..så läcker så jag smälter..himmel ska det vara hundra år..hmmm..jo men då klarar jag mig..:)kanske..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt nog är bilden knappt redigerad, tagen med en filmkamera för ett antal år sedan. Jag har bara putsat bort lite skräp på kanterna och "autofixat" den. Så det kan bli!

   Radera
 2. Wow, så läcker bild!

  SvaraRadera
 3. Ser absolut hemtrevligt ut!Kul med all denna research på ord som fönsterteman kan locka oss till!

  SvaraRadera
 4. Håller med Anna, som en oljemålning! Säkerligen ett antikt hus och hunden trivs nog jättebra :0)

  SvaraRadera
 5. Antikt eller inte, det kan kanske diskuteras. Men hamnar man i Prag så har man iaf inte gått vilse. Härlig bild!

  SvaraRadera
 6. Hunden ser i alla fall väldigt ung ut, åtminstone i jämförelse med kåken! Trevlig heög!

  SvaraRadera
 7. Sån vacker bild! Och Prag - ahhh! Det är en stad dit jag gärna åker igen, där har jag varit bara några dagar och upptäckte att det fanns så mycket mer att se. Precis som du tyckte om Rom :) Men det är gott att ha lite smakbitar av härliga städer i minnesbanken, rätt som det är kan man åka dit igen och uppleva allt det som man inte hann första gången.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Aha, så även själva fotograferingstekniken du använde var antik. Funderar på den där hunden - den ser lite för smal ut för det där räcket och ser ut att längta ner. Fast den gör sig bra på bild.

  SvaraRadera
 9. Nu vet jag varför jag är så svag för balustrader - precis så här ska de se ut, inklusive nyfiket spanande hund. Håller med om att bilden ser ut som en målning, vad är det i den som lurar öga-hjärna? Skön att skåda är den hur som helst!
  Och du tanken var god. En annan gång landar vi i Mesopotamien tycker jag ;)

  SvaraRadera
 10. Tack för den lilla historielektionen!
  Ja man kanske skulle ta en tur till Prag igen. Det var rätt så länge sedan jag var där. Men det får allt vänta lite. Nu är det söderöver som väntar snart, snart!
  Ditt hus är säkert antikt, dvs mer än 100 år liksom mitt!

  SvaraRadera
 11. Trevlig underhållande text, intressant, till en mycket vacker bild. :-)
  Det verkar onekligen finnas många snygga fotomotiv i Prag. Det tycker jag ditt snygga fönsterfoto bevisar!

  SvaraRadera
 12. Svar: Ja i veckan som kommer så bär det iväg! Det blir säkert många stopp på vägen men det som är planerat om vädret är Ok är genom Alperna och Schweiz till att börja med. För några år sedan så åkte vi ungefär samma rutt. Skönt och soligt och många härliga bilder - trodde vi! När vi kom ner till Nice och besökte Matissekonsthallen där så passade några söta små tjuvar på att rensa våra datorer, mobiler mm i bilen. Så inga bilder därifrån. Men nytt försök som sagt i år!
  Sen planerar vi att besöka Marseille igen och Provence förstås. sen blir det som vanligt kustvägen ner i Spanien och .. Oh la, la! Synd att du inte kan vara med på färden Pumita!

  SvaraRadera
 13. Vilken vacker bild sin vanligt. Ett extra slag för hunden som kikar fram! Mesopotanien, Irak, det var länge sen jag hörde ursprungsbenämningen.

  SvaraRadera
 14. Så vackert! Och hunden passar otroligt fint in ;)

  SvaraRadera
 15. Var i Prag för andra gången i maj i år...så kanske har jag gått dessa fönster förbi.
  Hunden är liksom "pricket över i:et" - "gör bilden"!

  SvaraRadera