2 september 2012

Skyltsöndag - härdad

När tåget har stått stilla en stund i en dalgång och temperaturen ute växlar mellan 38-40 plusgrader får jag använda hela min viljestyrka till att tänka på eländiga novemberdagar i snöslask. Temperaturen inne på tåget klättrar uppåt och det är allt annat än behagligt. Då tycker tågföraren att det är bäst att släcka skylten. Ingen kan klaga på hettan när man inte vet hur varmt det är. Logiskt och smart. Bilden är dock tagen en halv timme innan eldprovet.

16 kommentarer:

 1. Ha,ha Det var en kreativ tågförare. Låter som du har det lite väl varmt.

  Min kommentarsfunktion har inte fungerat som den ska senaste tiden. Nu har jag fixat till det. Några av dina kommentarer har hamnat i korgen för skräp vilket är helt obegripligt. Jag har nu "godkänt" dina kommentarer i efterhand. Kanske kvarstår problemet att nya kommentarer från dig inte syns direkt men jag kommer att lägga in dom så fort jag kan.
  Jag läser nu de kommentarerna som jag har missat och hoppas att du tittar in hos mig även i fortsättningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tur var pågick det inte så länge. Den stora vattenflaskan fick ersätta det som dunstade i värmen. ;)

   Så tråkigt med bloggstrul! Hoppas att jag inte är portad längre. ;)

   Radera
 2. Rätt gjort av tågföraren! Finns ingen anledning till att klaga på temperaturen när man inte kan bevisa något. Minns i november...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer ihåg det, jag lovar! :)

   Radera
 3. Usch. Olidligt. Och instängt, till råga på allt! Ska se om jag har nån liten skylt på lager ... fast idén verkar inte sprida sej så snabbt? eller är det jag som inte ser det bara???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, jag förstår inte riktigt tanken med att "idén inte sprider sig så snabbt". Jag är fullt nöjd med att det skyltas i liten skala. Ingen privatklubb, den som vill är välkommen att vara med, men jag önskar inte heller att det skulle vara typ 150 stycken som deltar för då är det svårt att kika in hos alla.

   Radera
 4. Inget roligt läge att hamna i, men smart lösning av tågföraren. Det som inte syns finns inte!
  Och du, Grattis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han kanske hade fler smarta idéer, vad vet jag. Han stönade långa haranger på portugisiska i högtalaren men därav förstod jag föga. Ord jag uppfattade var: problem, expert och system. =)

   Tack så mycket! Bubbel är på kylning. :)

   Radera
 5. Det där skulle nog kunna hända även med SJ med tanke på allt strul Det du inte vet har du inte ont av. Njaaa, över 30 grader lär man känna av ändå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu är det mest nerrivna kontaktledningar hos mig... och det är faktiskt värre än värmeslag. På semestern kan man ju ta det som det kommer och behöver inte hetsa upp sig om man inte har en tid att passa, vilket jag inte hade.

   Radera
 6. Om du av någon anledning skulle vilja anmäla att det är för varmt på tåget så hittar du skylten hos mig. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, smart där! I denna globaliserade värld måste det funka alldeles perfekt! Fast det gäller att ta sig dit först... måste ha missat den perrongen. ;)

   Radera
 7. Klar nackdel med de nya tågen där det inte går att vädra! Klokt av tågföraren att stänga av temp.funktionen. Fast svettigt blev det ju även om ingen riktigt visste hur varmt det var. :-)
  Jag tycker mig se även annan information på din tågskylt och det fick mig att välja min skylt. Ha en skön fortsättning på söndagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annan info... jaa, nu förstår jag... fast jag väljer nog tågtoaletten isf. =)

   Radera
 8. Här hos mig är det dålig fantasi. Jag läser för varmt, får inga bilder i huvudet. Annat är det med slöslask, då snackar vi socialrealism med oändligt antal bilder.
  Men tågföraren var en listig en, det var nog inte hens jungfrutur ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tågföraren har varit med förr, den saken är klar! Som han sprang med två till i släptåg längs banan och torkade svett ur pannan. Öh, varför heter det UR?! Nu fick jag bilder i huvudet... =)

   Radera