28 oktober 2012

Fototriss - jag gillar...

43 kommentarer:

 1. Spårvagnar är alldeles speciellt mysiga! Brandgula sådana måste man ju tycka extra bra om!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gult är inte fult, visst! :)

   Radera
 2. Jag oxå;) Ja, alltså den här typen av spårvagnar tycker jag är oerhört charmiga, men jag gillar inte att åka spårvagn i Norrköping, men det är en annan sak det;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vardagsresandet är en sak för sig. Fast vi skulle behöva lite lugnare tempo och det går ju inte att stressa när man sitter i en sån här vagn. ;)

   Radera
 3. Fler spårvagnar till människorna på vår jord!
  OK, det går lite långsammare än tunnelbanor men desto mysigare.
  Snygg triss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gärna för mig! Har aldrig varit förtjust i att åka t-bana, även om den ofta är snabbaste alternativet.

   Radera
 4. Vackra bilder på spårvagnen!

  SvaraRadera
 5. Att resa är alltid rätt! vi var i Portugal förra helgen = kanonhärligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blir jag avundsjuk! :)

   Radera
 6. Kul att se att det finns spårvagnar av den äldre sorten kvar på flera ställen, de är riktigt vackra och låter speciellt :0)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du har rätt. De skramlar som ingenting annat. ;)

   Radera
 7. ..att åka på spår! Vilka fina spårvagnar. Vart finns de?

  SvaraRadera
 8. De där i Lissabon ja. Speciellt bra att åka uppför backen till borgen med.
  Du gillar alltså... Spårvagnar? Portugal? Kanske rent av Resor? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tveklöst JA på alla tre frågorna! =)
   Du tänkte på linje 28... men de är citrongula, de vagnarna.
   De här hittade jag i Porto.

   Radera
  2. Ah där ser man. Det är tydligen alldeles för länge sedan jag var i Portugal. Alldeles för länge sedan jag var någonstans överhuvudtaget. Borde åtgärdas. ;)

   Radera
  3. Det åtgärdas inom kort om jag inte missminner mig. ;)

   Radera
  4. Ska göra mitt bästa. En och en halv vecka kvar. :)

   Radera
  5. Det värsta nån kan säga till en (= mig) när man är på väg ut i världen (det har hänt några gånger och jag förstår inte hur folk tänker) är "Tiden går fort. Du är snart hemma igen!" så det tänker jag inte plåga dig med utan konstaterar glatt att det är så få dagar kvar tills äventyret börjar. Lycko dig! :)

   Radera
 9. Mormor på klagemuren sier: Bra triss

  SvaraRadera
 10. Det var en spårvagn med anor! Portugal är vackert!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får helt klart mersmak. Efter första gången i Lissabon för tre år sedan trodde jag att det skulle dröja länge innan jag åkte dit igen... men i somras var det dags. =)

   Radera
 11. Gillar färgen på spårvagnarna, den är så lugn och harmonisk. Ja, jag gillar spårvagnar också! Snygg triss!

  SvaraRadera
 12. Fina trissbilder på spårvagnarna!
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 13. Antar att du gillar färgen mest! Var du ärad resenär där också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart! Till det priset vill jag nog ha lite respekt. ;)

   Radera
 14. Gillar "dina" gamla spårvagnar ;-) Skulle gärna se några här på Malta. Fast det var ganska skönt när Maltas gamla bussar försvann. De var museiföremål och är nu utbytta mot ett lite mer fungerande kommunikationsmedel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det räcker ju inte med att det är vackert, det måste fungera också. :)

   Radera
 15. Jag ser nu att det råder viss förvirring om vad jag egentligen gillar. Inte konstigt alls. Jag skulle ha skrivit det i inlägget förstås men såå långt tänkte jag inte. OK, jag gillar den gula färgen, jag gillar Portugal, jag gillar att åka på spår, jag gillar att resa och sist men inte minst gillar jag de charmiga spårvagnarna i Porto. Det var egentligen de sista jag hade i tankarna när jag postade bilderna. Och ja, jag fick vara en ärad resenär här också. Starens fråga syftar på mitt förra inlägg på skyltsöndag. Det var mest turister men en del lokala också som åkte i vagnarna. Porto har även ultramoderna spårvagnar i sin kollektivtrafik, finare än de i Stockholm.

  SvaraRadera
 16. Gamla härliga vagnar! Liknar mycket de gamla spårvagnarna i Istanbul fast de var röda. Kul att åka med sådana, ibland. Annars föredrar jag tunnelbana om det finns när jag är i nya städer. De brukar vara så lätta att hitta med. Lissabon har jag inte varit men den ligger absolut på önskelistan. Och även Porto. Men det får väl bli två resor i så fall ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. T-banan är mycket bra i en ny stad just för att det är lättare att hitta, som du skriver. Och så är det kul att uppleva vardagslivet. Spårvagnar används ofta bara i turistsammanhang.

   Du kan nog klämma in både Lissabon och Porto på en vecka... beror lite på hur mycket du vill se förstås och i vilken takt. :)

   Radera
 17. Läcker triss. Gillar den:)

  SvaraRadera
 18. Hej igen, jag åt ett antal vaniljbakelser och nu ska jag försöka få tag i ett recept (dottern är konditor och hennes komanjaon gör just sådana bakelswer...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, de är så goda! Själv är jag tyvärr inte så duktig på att baka men borde kanske testa. Det kan ju inte bli mer än misslyckat och då har man iaf försökt. ;)

   Radera
 19. Men det var ju en förskräckligt ful färg på de där spårvagnarna ;-)

  Åh, jag vill också åka till Portugal, höra skramlet från spårvagnarna och känna värmen från gatan utanför. Skydda ögonen för den starka solen. Se folkvimlet (var är alla människor på dina bilder?). Lyssna till ett språk jag bara begriper yttepyttelite av.

  Charmig triss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du?! Nu blir jag alldeles förskräckt... men den är ju inte blå förstås. ;)

   Ja, var är allt folket? Hm, när jag tänker efter så... de två första bilderna är tagna på var sin ändhållplats och då har väl föraren tagit paus eller installerat sig i andra änden av vagnen. Och på sista bilden ser du baken på vagnen som är på väg från Praça da Batalha (antar jag, minns inte så noga) och då vore det dumt om föraren satt i den änden. ;)

   För den som kan portugisiska och vill fördjupa sig i detta finns det en deltaljerad artikel på Wikipedia.

   Radera
  2. Och en sak till: det är bara turisterna som är ute i vimlet mitt på dagen när det är som varmast... de andra har vett att hålla sig inne. :)

   Radera
 20. Kul =) Spårvagnar är roliga =)

  SvaraRadera
 21. Alldeles oavsett vad jag tycker om spårvagnar och dessa i synnerhet, så gillar jag dina bilder!

  Vet inte riktigt, får ibland en längtan... bort, någon annanstans. Men det är egentligen väldigt enkelt: Det finns ju böcker. Borde kanske läsa något portugisiskt? Tips?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, portugisiskt? Låt mig tänka. När jag besökte Lissabon första gången träffade jag Ana (på 28:ans spårvagn faktiskt) som introducerade mig för nationalskalden Pessoa... förutom att berätta hela sin livshistoria. Skäms att säga att jag inte har läst Pessoa än men jag kanske kan gräva fram någon annan som jag kan rekommendera. Återkommer!

   Radera
  2. Nu har jag rotat lite i minnet... och hittat några av italienaren Antonio Tabucchis böcker som utspelar sig i Portugal. De är läsvarda men inga wow-upplevelser. Snäppet högre i betygskalan (3+ av 5) kommer José Eduardo Agualusas "Praktisk handledning i konsten att sväva" men den jag helst rekommenderar är Nattåget till Lissabon av Pascal Mercier. Om du inte har läst den förstås. I så fall måste du lästa Agaat av Marlene van Niekerk. Den tjatar jag om i tid och otid.

   Radera
 22. Det är inte ofta man får se en språvagn ;) Spårvagnar fanns väl i svenska städer... men då förr. Men jag har ingen koll på hur många vi hade...

  SvaraRadera