23 oktober 2012

TisdagsTema - svårt

Det ser så lätt ut när han gör det men det är det knappast. Bara tanken på att försöka... Tyvärr är det ofta så att vi hellre slänger och köper nytt i stället för att reparera gammalt. Helt idiotiskt egentligen. Bilden är tagen vid ingången till Mercado do Bolhão-marknaden i Porto... ifall du behöver få en sax slipad, tänkte jag. Fler bidrag till det svåra temat finns som vanligt på TisdagsTema.

17 kommentarer:

 1. Tur att det finns skickliga yrkesmän! Har inte en tanke på att ta upp konkurrensen med honom!

  SvaraRadera
 2. Många svåra saker finns det...
  Ha en skön tisdag.
  Kramen.

  SvaraRadera
 3. Undrar jag om det finns någon som slipar saxar här i Österåker, kanske något att dryga ut pensionen med i framtiden;-)))
  Läcker bild med dom små lågorna.

  SvaraRadera
 4. Du undrar vad mannen på min bild gör. Han trär upp pärlor på den tunna tråden och tillverkar enkla smycken. Ett sätt att försörja sig.

  SvaraRadera
 5. Det kanske är billigt att slipa sina saxar och knivar där? Fast det är klart, resan kommer ju till ... så kanske inte så lönsamt. Men en resa kan man alltid lägga lite slantar på. Vår dotters svärfar är en mästare på att slipa knivar så vi brukar lämna våra knivar till honom och får dem tillbaka farligt vassa. Det är flera gånger jag har skurit mig men de är väldigt bra till det som man vill skära också så ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men då har ju du ditt på det torra. Behöver inte åka till Porto. ;) Nyvässade knivar är farliga... fast jag lyckas skära mig på osthyveln också. :/

   Radera
 6. Jag hade gärna sett att han kom hem till mig och gav sig i kast med mina knivar. Har svårt att lära mig konsten att slipa dem själv ;-)

  SvaraRadera
 7. Tycker som du, ta vara på det gamla i möjligaste mån. Fint med gamla traditioner som att slipa knivar :)

  SvaraRadera
 8. Det där skulle jag inte vilja våga mig på. Har stor respekt för vassa grejer.

  SvaraRadera
 9. Skickliga hantverkare har alltid jobb....

  SvaraRadera
 10. Ja, men så bra. Då kan jag ta en sväng förbi marknaden i Porto och få mina gamla saxar slipade ;-) Lite långt kanske men det är som du säger. Man slänger lätt och köper nytt istället. Bra när gammalt traditionellt hantverk finns kvar. Som skomakare t.ex. Vi måste nog ge dem mera jobb annars försvinner de snart helt.. Fin bild förresten, gäller att vara stadig på handen här och inte slinta.. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, du kanske har lite närmare dit än vi här uppe i norr. =)

   Radera
 11. Ja att slänga och köpa nytt är ju urdumt, bättre att slipa då.

  SvaraRadera
 12. Har försökt att slipa knivar på vanlig slipsten. Halva kniven försvann, men det lilla som blev kvar, blev vasst. Så jag instämmer- det är svårt!

  SvaraRadera
 13. Det där klarar jag inte av att en stå i närheten av för jiddrans vad det låter - "skär" i märg och ben :-))

  SvaraRadera
 14. Ser svårt ut, men blir säkert vasst.

  SvaraRadera