8 januari 2013

Hen reder sig själv

Tur det för kundservice försvinner mer och mer...

11 kommentarer:

 1. Undrar om de stänger på så många ställen för att vi inte använder oss av kundservice tillräckligt mycket och de inte känner att de gör någon nytta? Eller ... är det inte en tillräckligt omedelbart lukrativ affärsidé? Jag vet vad jag gissar på. Inte för att jag har fördomar va .... MEN ... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle tro att det handlar om pengar som vanligt, man minskar personalkostnaderna, vilket inte behöver leda till försämringar för kunderna men för de anställda är det mindre kul. Jag är mycket nöjd med att kunna checka in själv, det spar mycket tid, men jag är inte lika glad åt att behöva printa ut biljetter osv. hemma. Det är en klar försämring att man trots e-ticket måste ha en papperskopia med sig. Det är lite olika på olika bolag och resmål.

   Radera
 2. Ja, det såg jag när jag var där senast. Det funkade jättesmidigt. Speciellt intressant att använd när jag såg de enorma köerna för den icke manuella kontrollen. Får se hur det funkar på onsdag. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst underlättar det mycket, speciellt de gånger man inte checkar in bagage och det är ju rätt ofta. Vet inte hur mycket du släpar med dig på onsdag men hur som helst, hoppas förstås att det går smidigt. :)

   Radera
 3. Vill bara tillägga att alla inte är lika vana resenärer och då är det bra att båda möjligheterna finns.

  SvaraRadera
 4. Självservice i passkontrollen har jag inte stött på. Tycks behändigt. Annars är jag riktigt nöjd med att slippa köa, fixa rutinsaker själv och kunna fråga när förvirring uppstår.
  Ser här vid sidan om att du gett dig på några författarklassiker- kul :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gett mig på kanske är att ta i... Novellix har kommit ut med en hel hög med noveller i epub-format (för läsplattor osv.) så jag tankade hem några stycken från bibblan. Kände att jag behövde täppa till en lucka i allmänbildningen. Det väckte förvåning i media att Jessica Gedin, programledaren på Babel, inte har läst Selma Lagerlöf så jag behöver egentligen inte skämmas men noveller är ett bra sätt att bilda sig nån sorts uppfattning om en författare. Spökhanden var helt ok men Lagerlöf får stiga åt sidan ett tag. Karin Boyes Ella gör sig fri gav däremot mersmak. :)

   Radera
 5. Ja, nog blir det mer och mer av "gör-det-själv" överallt...

  SvaraRadera
 6. Har checkat in själv dom två senaste gångerna, jädra smidigt, men faran är att personalen minskar alldeles för mycket, så när vi behöver dem så så finns det ingen, så nästa gång skall jag inte checka in själv,folk måste ha jobb att gå till;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Checka in själv är en sak, det gör jag alltid numera, men passkontrollen är en annan. Det här är en så kallad e-gate där man passerar om man har ett EU-pass med chip som känner igen fejan på dig. :)

   Radera
 7. Aha, det har jag aldrig sett;)

  SvaraRadera