26 januari 2013

Skyltsöndag - rök gärna men inte här

Tänkvärda skyltar på Ordlös lördag

15 kommentarer:

 1. Jag antar att en översättning är på sin plats: skyltarna ber dig att fimpa innan du går in och talar dessutom om att det finns specifika utrymmen för rökning i denna byggnad. Undrar lite försynt hur det ser ut här utanför dörren... brukar inte vara en vacker syn.

  SvaraRadera
 2. Nä, fimpar brukar samla sig utanför dörrar o portar. Men utvecklingen går ändå framåt. "Espcificas designadas para fumar", implicible quantos anos anhora!

  SvaraRadera
 3. Tack för översättningen :) bra bilder till temat!

  SvaraRadera
 4. Tur att jag inte längre är rökare för då hade jag inte fattat alls vad som gällde och var. Kom så långt som till att det existerade områden... Tack för översättningen alltså :)

  SvaraRadera
 5. Fimpa cigaretten innan du går in här. När du väl är inne kan du tända den igen bara du befinner dig inom rätt område. Rökförbud, fast ändå inte...

  SvaraRadera
 6. Tack för översättningen, som sagt :)
  Det var diskreta skyltar! Lite trevligt att det inte basuneras ut, men vem ser dem?
  Tur att man inte behöver hålla uppsikt ;)

  SvaraRadera
 7. Tack Pumita! Den skylten förstår jag t o m utan översättning - rökare som jag är;-) Nå't att ta efter i hemlandet Sverige kanske;-)

  SvaraRadera
 8. Mona stal min kommentar - kan bara skriva håller med!!

  SvaraRadera
 9. Ligger nog en hel del fimpar där, konstigt det här med rökförbud.

  SvaraRadera
 10. Skylt för de som gillar dubbelmoral? Helgardering! Du kanske kan tolka min skylt åt mig? (Ska kolla filmen du tipsade om)

  SvaraRadera
 11. Bra att du översätter texten.
  Undrar om det under skyltarna fanns en askkopp för behövande?
  Mycket information för de som röker!
  Visst kan cyklande behöva informeras, tack för din kommentar.

  SvaraRadera
 12. Rökare verkar faktiskt förstå mindre än ickerökare, de slänger sin fimp överallt och inser inte hur mycket de bidrar till nedskräpningen. Rök gärna om ni vill, men inte i närheten av mig och släng din fimp på rätt ställe. Så, då har moralkärringen sagt sitt denna söndag ;0P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte trodde jag att du var en sån moralkärring! ;) Det sägs att f.d. rökare är värst (ingår själv i den skaran) men det håller jag inte med om. I sak håller jag med dig och efterlyser hänsyn åt båda hållen.

   Radera
 13. Säger man cigarro även till cigarretter i Mexico? Är så van vid cigarrillo för cigarrett och cigarro för cigarr.

  Undrar förresten hur de lokalerna ser ut där man får röka. Speciellt designade för rökning måste betyda att där finns mängder av askfat och små eldar överallt. Eller? ;)

  (Jag åkte till Polen för att hitta mina skyltar. Det var otäckt.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har för mig att det heter cigarros men kan inte svära på det. Har inte kommit i kontakt med ngt av orden på länge, delvis för att jag slutade bolma för många år sedan. Skyltarna sitter på väggen vid entrén till Comisión de Derechos Humanos del Estado de Campeche (CDHEC, Kommission för Mänskliga Rättigheter i Campeche) och det såg ganska fräscht ut därinne... men hur rökrummet ser ut, det har jag ingen aning om. De verkar iaf värna om allas rättigheter. ;)

   Radera