11 januari 2013

Veckans fönster - stjärnfullt


Äntligen är Susanne tillbaka från långledigheten i Bella Italia och vi kan återgå till fredagsrutinerna med vår efterlängtade Veckans fönster, cybervärldens roligaste fotoutmaning. Stjärnfullt är veckans tema och det känns inte alltför svårt även om de flesta har plockat ner julstjärnorna. Det finns gott om andra stjärnor i vår tillvaro. 

Jag ids inte jaga chipspåsar i kioskfönster när jag ändå inte ska köpa några... Estrella* är stjärnfullt enligt Pumitas logik ifall du undrar. Stella** Artois går bort eftersom jag inte är sugen på belgiskt öl, inte Estrella Damm heller. Blir inte mycket till fredagsmys är jag rädd men jag drar till med en film som är både sevärd och stjärnfull. Med sina 5 Oscar-statyetter har den franska stumfilmen The Artist hög stjärnstatus... som en galax ju. Se den!

*stjärna på spanska
**stjärna på italienska

27 kommentarer:

 1. Vert är vi på väg?Oj förlår,kombinerar bloggandet med Spåret.
  Denna film har jag inte sett,men är nog värt en titt!
  ha dé!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan du göra två saker samtidigt?! ;) Jag gör det helst inte. Först Veckans fönster och sedan På spåret... och nu tillbaka till Veckans fönster. =) Må väl du med!

   Radera
 2. Där fick du till det riktigt bra! Perfekta stjärnor till veckans tema!

  SvaraRadera
 3. Som vanligt en äkta Pumita lösning här. Har inte hört talas om filmen p g a avsaknad av allmänbildning, men ölen känner jag mycket väl till och dom gillar jag skarpt. Chips skippar jag däremot också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, gillar att skruva till det och trivs bäst utanför boxen. ;) Vem har sagt att man måste ha chips till öl, det finns ju nötter t.ex. om man nu måste ha nåt. :p

   Radera
 4. Läser hos dig om filmer ibland och tänker att jag borde se dem, men hur det är så blir det aldrig av; sysslar för mycket med mina foton ju. Därför känner jag inte alls till den här filmen du nämner, även om jag tror jag sett titeln någonstans. Blev däremot sugen på att se den där filmen som alla pratar om nu inför Oscarsgalan, den där om flickan och pappan utanför New York tror jag. Och förstås har jag glömt titeln, men du kanske vet vilken film jag menar. Frågar du mig om en månad har jag säkert glömt att jag var sugen på att se den.

  Det där med ölmärken är inte heller något jag är hemma på så jag fick googla stjärnmärkena du nämner. :)

  Och jo, jag godkänner din tolkning av temat - som alltid ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar vara ganska uppdaterad när det gäller film men jag kan inte på rak arm säga att jag vet vilken film du menar. Du kan väl hojta om du kommer på den. ;) Den svenska dokumentären Searching for Sugar Man är mycket sevärd.

   Radera
  2. Hittade den sedan: "Beasts of the Southern Wild". Alldeles för lång titel för att jag ska minnas den. Dessutom på engelska! ;)

   "Searching for Sugar Man" har åtminstone lite allitteration som gör att jag kommer ihåg titeln. Och så var den svensk ja.

   Radera
  3. Ja, men den vill jag se. Uppskriven på att-se-listan. :)

   Radera
 5. Den filmen ger ju begreppet stjärnfullt en speciell och alldeles uppenbar betydelse. en film som måste ses...liksom din fina bild (fast skulle inte den också varit i helt svartvitt?)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanken slog mig (att jag skulle välja svartvitt) men jag hann inte testa det. Hade så bråttom till att se På spåret så jag hann knappt få iväg mitt fönsterbidrag. Och ändå missade jag första tågresan. :(

   Radera
 6. Det är riktiga STARS du visar! Romantiskt. Funkar säkert som fredagsmys. Men jag tror att den kräver lite gott beskt öl för att komma till sin rätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget fel med beskt öl men om jag ska vara helt ärlig så skulle det kännas rätt bonnigt i sammanhanget. Filmen utspelar sig i 20-talets Hollywood och då känns en cocktail mer passande, en Mary Pickford eller en Champagne Punch t.ex. =)

   Radera
  2. Jag tar det bonniga- allt för att kompensera den alltför söta romantiken i de filmerna!

   Radera
 7. Jo, Pumita, man hittar stjärnorna där man letar. Du har ju hittat de verkliga. Kul bild!

  SvaraRadera
 8. Snyggt, med stjärnor som faktiskt är stjärnor :0) Gillar din förklaring och översättning.

  SvaraRadera
 9. Ser du, där hamnade vi på samma spår en gång till. Och jag har ett alternativ dessutom.

  SvaraRadera
 10. Filmen är säkert sevärd, känner inte till den. Affischen är dessutom tjusig.

  SvaraRadera
 11. Både artistiskt och stjärnfullt fönster. :-)
  Klart vitsigt val. Klurig förklarande text ger extra plus.

  SvaraRadera
 12. The Artist är en högst sevärd film, ingen dussinvara precis. Tack för goda minnesglimtar! Såg den för knappt ett år sedan och hade nästan glömt feel-good nostalgin med egen knorr. Ser att de gav den gamla klassikern Fight Club också. Den hade jag nog valt att se om jag varit där. Blev det The Artist i Amsterdam eller vad såg du?

  Nej har du skaffat jobbig ordverifiering nu. Den tror alltid att jag är en robot men jag brukar överlista den på tredje försöket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. The Artist var uppiggande mot all main stream som produceras. Jag såg den inte i Amsterdam, ingen film där öht, sånt roar jag mig med hemma. :) Fight Club har jag inte sett men namnet avskräcker... den verkar inte vara "av min sort".

   Usch ja, jag är ledsen. Mycket ledsen. Jag AVSKYR ordverifierning! Men nu är läget sånt att trafiken till bloggen har fördubblats, främst från Ryssland, och jag får en massa spamkommentarer. Många hamnar i spamkorgen direkt men en del slinker igenom så det här är ett sätt att försöka få slut på det. Jag vet inte vad som har hänt med Blogger. Så här illa har det aldrig varit. På sista tiden har jag till och med varit väldigt förskonad eftersom jag publicerar kommentarerna själv. Försök att stå ut, vi får hoppas att det blir bättre snart! :)

   Radera
 13. Trevligt! Och filmen gillade jag.

  SvaraRadera
 14. Kul att en så annorlunda film vann 5 oscars och kul med alla dina reflektioner runt ordet stjärnfullt. Gillar tolkningen och bilden du slutligen fastnade för.

  SvaraRadera
 15. Ser riktigt gammaldags glamoröst ut! Klart stjärnstatus. Filmen har jag inte sett men det kanske man skulle göra.
  PS. Och det är el Zócalo på min bild. Jättetorg!

  SvaraRadera
 16. Perfekt tolkning av teamt!! Jag hade tankar på den typen av stjärnor men "hittade" inga sådana fönster!

  SvaraRadera