10 januari 2013

Tema fredag - djur i annorlunda miljö

Vet inte om mitt bidrag fyller kravet på annorlunda miljö... men det är annorlunda omständigheter om man jämför med hur man brukar se djur här hemma. Onaturligt hursomhelst så jag väljer denna fria tolkning till Tema fredag.

24 kommentarer:

 1. Ja, jag tycker att din bild passar med temat. Hönorna är absolut på fel ställe, de borde vara fria ute och inte en bur och vänta på att bli middag för några.

  SvaraRadera
 2. En portugisisk tupp, den kan väl nästan kallas landets nationalsymbol. Jag hoppas buren bara är ett temporärt transportmedel för den röda hanen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att säga, det beror på om det är nån som vill ha coq au vin till middag.

   Radera
 3. Ingen rolig syn men så är det på många håll i världen! Tolkningen platsar helt klart inom temat!

  SvaraRadera
 4. Undrar var du har hittat denna tupp/höna/kyckling någonstans...
  Å hur brukar man se djur här hemma förresten - typ frigående höns eller i "batterilandskap" som jag brukar kalla "förvaringen". Ingen större skillnad om du tänker efter. Din tupp/höna/kyckling kan iaf andas in frisk luft - eller inte...

  PS. Om man tittar snabbt på din fina bild så trodde jag först att tuppen/hönan/kyckligen stod på en kolgrill... ooooops;-) DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Önsketänkande BP, du får allt tillaga den själv. ;)

   Radera
 5. Usch och tvi! Så ska inte ett djur behöva ha. Fast nu när jag tänker efter så har kanske inte hönorna i äggfabriker det mycket bättre ...
  Ha det gott, ses i Veckans fönster!

  SvaraRadera
 6. Ja usch ja....rest runt i Kina, Vietnamn och andra asiatiska länder och där är det verkligen inte uppmuntrande att gå på marknad och se hur djuren hanteras.

  SvaraRadera
 7. En mycket fin bur, men den passar inte alls till den stora tuppen, skulle aldrig tillåtas i Sverige. Vi och djuren har det trots allt ganska bra här i Svedala.

  SvaraRadera
 8. Visst funkar din bild till temat. Hoppas bara den stackarn får chans till någon promenad i det fria ibland.

  SvaraRadera
 9. Djur som lever sitt liv i bur är så fel som det bara kan bli, en tolkning helt i min smak!

  SvaraRadera
 10. Usch ja, så här vill man definitivt inte se djur! Fast om man ser bilder från kycklingfabriker i Sverige, så tycker jag inte vi kan ta oss för bröstet och tycka att vi är så himla bra på djurhållning här heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det har du alldeles rätt i, tyvärr.

   Radera
 11. Kanske inte en helt annorlunda miljö, tyvärr. Men fri tolkning och en passande bild. Djur i bur är ju annorlunda så till vida att de inte alls hör hemma där. Ut i det fria i naturen, kuttra och skutta ska de ju ;-)

  SvaraRadera
 12. Är de tre stycken djur i den lilla trånga buren?
  Inte kanske annorlunda mera annorlunda jämfört med djurhållning i Sverige. Först hade jag planer på att fotografera inlagd sill men det är inte annorlunda. Det är bara mat numera jämfört med då den levde!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minst två. Tittade inte så noga för jag fick onda ögat av den som saluför fåglarna.

   Radera
 13. Är det en duva i buren som hänger uppe till höger?
  Fåglar i bur är inte kul, men kanske har hönshuset just brunnit upp!?
  Eller så finns tuppen där det är hård trafik, tycker det ser ut som stadsmiljö? Då kanske den måste stanna i buren för att överleva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, har för mig det att det är en duva. Är du frestad att slå till? Bilden är tagen på en marknad men det kanske gör det samma för tuppen... trångt är det i buren hursomhelst och snart blir den middag om det vill sig illa, för tuppen alltså.

   Radera
 14. De kanske sitter i buren för vidare försäljning till någon som vill ha färskt kött till middag! Eller också tillbringar de sina dagar där.

  Jag tänker med glädje tillbaks på mina lanthöns och ankor som hade ett gott fritt liv och gärna var tillsammans med hundarna och katterna. Rena idyllen!

  SvaraRadera
 15. Helt onaturligt att sitta i en så där liten bur.

  SvaraRadera
 16. Jag undrar samma som Cecilia, är du på marknad? Om det är middagsmat kan det väl vara ok, men annars gillar jag inte burar.

  SvaraRadera
 17. En fin bild på den vackra hönan som borde vara fri!

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 18. Uppfyller väl absolut kraven till dagens tema. Stackars lille :(

  SvaraRadera
 19. Tack för alla kommentarer! Ja, jag har varit på en marknad och det var mest det som var min tanke med bilden att man säljer levande djur så där. Jag minns inte att jag skulle sett det hemma på nån marknad vilket förstås inte behöver betyda att det inte existerar. När det kommer till djurhållning är jag numera rätt skeptisk till att den sköts på ett bra sätt, oavsett var det är.

  SvaraRadera