5 april 2013

Den som har tålamod har allt


Jag läste nyss att det kommer snö och slask till helgen... känns iofs som ett fjuttigt problem jämfört med det som sker i Österlandet just nu... men blev så less att jag var tvungen att plocka fram en papegojblomma som tröst. Blomman kommer ursprungligen från Sydafrika (kallas Mandela´s Gold) men växer överallt där det är varmt och soligt. Mitt exemplar är från en park i Alicante, Spanien.

28 kommentarer:

  1. Nu hörde jag iofs att det skulle bli 10 plusgrader i helgen, men din blomma sitter i alla fall inte fel.
    Nu undrar jag bara om SMHI har rätt eller min kollega som envisades med de 10 plusgraderna. Hoppas innerligt att SMHI ha fel!
    Skål igen;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vill hemskt gärna tro på din kollega! Det ser inte så illa ut just nu (vid 12-tiden).

      Radera
    2. I Malmö kom det lite snöblandat regn i dag, söndag. Härligt :-P
      Ingen skyltsöndag denna helg?

      Radera
    3. Nu har snöblasket kommit hit till ostkusten också. Men det är soligt iaf.
      Nej, ingen skyltsöndag för min del (jag har bloggsemester) men jag såg att skyltkompisarna Hanna, Della, Marmeladen, Erik och Susanne skyltade igår. Du kunde ha hängt på dem... de klarade det galant utan mig. ;) Det kommer att hända fler gånger och som ett litet tips: klicka på länken Skyltsöndag - FYI i marginalen (under rubriken En del av Pumita). Där hittar du dem som brukar skylta. Önskar dig en trevlig måndag, trots snöblasket! :)

      Radera
  2. Jag älskar dessa blommor och läääääängtar dit de växer. Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mina absoluta favoriter. Kan man låta bli att längta till värmen? Inte jag.
      Önskar dig det samma!

      Radera
  3. Tjusig, tjusig... skit med, jag vill inte ha snö, har sett tillräckligt av den varan den här vintern! Trevlig helg, med eller utan snö... :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Mia! Du känner dig väl som hemma... i Nord-Norge. ;)
      Nej, den var inte rolig. Sorry! :)

      Radera
  4. Svar: Det går att skåla med latte, helt ok. Men jag tänkte mig faktiskt både och - alltså idag och imorgon - utan latte, förutom en cappu till frukost;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lördag hela veckan, menar du? =)

      Radera
  5. Tack för denna fina blomma. Jag tittar så att ögonen ömmar. :)

    Hoppas att du har det gott! Själv vet jag inte riktigt vart tiden tagit vägen, men jag finns. Det händer lite saker här på hemmafronten, riktigt spännande!
    För övrigt har vi precis startat en limericktävling i Tankerummet. Hoppas att du vill vara med! Du får gärna göra en gåta också. :)

    Trevlig lördag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag visste väl att du fanns där nånstans! ;) Tänker på dig då och då.

      Jag har lite dåligt samvete för TR, att jag inte har varit där. Viljan finns men tiden och orken saknas. Datorn tar egentligen alldeles för stor plats i mitt liv, inte minst bloggen. Visserligen nöje och tidsfördriv men känns som en belastning ibland. Just nu är det så. Funderar på att ta en paus. Både vill och inte vill. Grejen är väl att jag går in med 100% vad jag än gör... och det är inte så lyckat alla gånger. Hur som helst, önskar dig en härlig vår och hoppas att det spännande som du skrev om blir precis så bra som du har tänkt dig! :)

      Radera
  6. Tror inte på SMHI! Din blomma sitter som en smäck idag! Den blir man glad och varm av!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De har jag haft fel förr. Vi hoppas på det!

      Radera
  7. Det gjorde du rätt i. Såg Papegojblommor första gången på Madeira och tyckte de såg helt crazy ut. Men coola. Och just nu är det ju sådana här färgklickar man behöver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, du visste också vad de heter! Jag blir imponerad av oss. ;)
      Dessa fantasifulla färggranna blommor kan jag titta på hur länge som helst. Känner en viss släktskap... inte färgen kanske men galenskapet. =)

      Radera
  8. Papegojblommor har jag sett i Thailand, dom är så fina. Här hos mig har det snöat idag och vi har massor med snö kvar då nätterna är så kalla, cirka 10 minusgrader.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fick tre såna i present en gång (snittblommor) och efter det var jag fast. Synd att de inte trivs i kalla Norden.

      Radera
  9. Vilken härlig färgklick du bjuder på! Har sett den flera gånger utomlands och blir lika förundrad varje gång över att en blomma kan se ut så där!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Naturen är helt fantastisk, mer fantasifull än människan någonsin kan bli. Jo, visserligen är vi en del av den... nej, nu ska jag inte trassla in mig i ngt. ;)

      Radera
  10. Härligt med en så läcker blomma att titta på mitt i all snö och elände.
    Köpte ett par Bellis idag men det tar väl månader innan man kan plantera ut dom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bellis? Öh, jag får googla. ;)

      Radera
  11. Tack för din kommentarer hos mig.
    Blev glad att du gillade mitt rimmande, vi brukar alltid rimma på paket på julafton, en tradition vi fortsatt med även fast vi blivit flera i familjen.
    Nu köper vi bara ett paket som vi lottdragit, till någon innom familjen,
    och jag älskar att rimma, och ofta blir mina rim långa och krångliga att gissa på.
    Vår sonhustru brukade tvärsluta sina rim med att...
    näe nu får ni gissa
    för jag går å kissa...

    Ja det är nog ett I-lands problem att det kommit snö i april,
    när det händer så mycket lessamt i världen.

    Vilken vacker blomma den där papegojblomman var,
    och färgen gillar jag starkt.

    Tjingelingen från Rantamor.

    SvaraRadera
  12. En riktig färgklick du bjuder på så mitt i vardagen ! Tog en paus i arbetet och passade på att kika in här hos dig. Sitter hemma ensam och jobbar flitigt ;-) Kollade Stockholmvädret, maken är ju där och jag här :-) Såg att det var snöbyar idag måndag. Fy sjutton, vad orättvist men som du skriver ett ganska fjuttigt bekymmer i det stora hela. Tackar för dina rader hos mig. Mitt tema i fototriss var "Sysselsättning". Inte så fyndigt men kul att vara med. Undrar var Lena Ilhertz tagit vägen ?? Tycker jag kikat på hennes Spetskantade inlägg så det räcker nu ;-) Hoppas hon inte trillat igen. Om någon är flitig bland oss bloggare så är det hon. Därmed märks det ju också när hon plötligt inte är med. Nu ska jag fortsätta jobba. Ha det bra Pumita !!!!!!

    SvaraRadera
  13. Den som har tålamod har allt..jag tar in det..jag lägger det på minnet..det kan komma väl till pass. Jag är väldigt road av små tankeväckande meningar.Kolossalt vacker skapelse till blomma.

    SvaraRadera
  14. Haha.. nä du Pumita, jag har inte blivit karltokig ;-) Maken står fast vid min sida men är i Stockholm för tillfället. Har inte tänkt på att det kanske blivit lite väl många män på sistone hos mig. Hmm.. ja, jag menar i mina inlägg förstås!!! Nu får jag inte röra till det. Är ganska duktig på det. Nu ska jag invänta Tisdagens tema. Vad som helst men inte en enda pojke, kille, man, karl eller ens en liten gubbe ska finnas med på bild hos mig ;-) Ha det så bra på din "bloggsemster". Får se hur länge du härdar ut ;-) Inte för länge hoppas jag !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då får vi hoppas att du har lite flyt med temat... som MANLIGT eller nåt. ;)
      Jag vet inte hur länge det blir, vi får se. :) Ha det gott du med!

      Radera
  15. Ett tag sedan du skrev det här... förmodligen har du det vårlikt där du är. I Stavanger är det ljuvlig vår, även om man inte ska sitta stilla för länge, i vart fall inte om det inte är i solig lä-ställe!

    SvaraRadera