29 juni 2013

Ordlös lördag - kvinna

14 kommentarer:

 1. Bussfönstret har inte tvättats på ett tag... men här kliver iaf en maya-kvinna in i bussen. Hon åker förmodligen inte så långt bort eftersom hon reser "light". Kan förstås vara hennes bagage som väntar på att bli inlastat i bagageutrymmet. Bredvid luckan på perrongen ligger nämligen många påsar med olika matvaror och andra pinaler.

  SvaraRadera
 2. Visst är det en kvinna... ;-) Men var står hon? Vid ett tågspår eller tunnelbana? Ser ut som hon står vid avgrundens djup!? Hon ser litet ensam ut där hon står... funderar kanske livet över livets villkor.

  Biljetten i handen... För mig så dyker Karin Boyes diktrader upp: "Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen som är mödan värd"... eller något liknande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi satt och skrev samtidigt, ser jag. :) Ovan ser du förklaringen. Och bakom kvinnan på fönsterbrädan ligger en massa godsaker som man kan köpa med sig på färden. Mexikaner är galna i snacks och allt sött.

   Hon tyckte nog att det var mödan värt. Bussen går ifrån centralorten Mérida (mot Izamal) och jag kan tänka mig att hon har varit där och handlat varor som hon inte kan få tag i hemma.

   Radera
 3. Oj, vilken bild !! Nu skulle jag ju egentligen titta på ditt fönster men stötte på den här äldre damen istället ;-) Härligt vardagsfoto på kvinna som med lätt bagage strax ska kliva på bussen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det gå. Det är lätt att irra bort sig i bloggvärlden. ;)

   Radera
 4. Vilken härlig bild, lite i förbifarten!

  SvaraRadera
 5. En liten, extremt kortväxt kvinna gissar jag. Undrar vad hon väntar på, för vänta det gör hon.
  Bra fångat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maya brukar vara ganska korta... iaf vad jag har sett... och så gör bildvinkeln sitt till. Men hon är säkert kortare än 160.

   Radera
 6. Fint kvinnoporträtt från vardagen!

  SvaraRadera
 7. Vilken bra kvinnobild :-)

  SvaraRadera
 8. Jaha.... är det snacks... då förstår jag. Såg ju inte vad det var för något... ;-)

  SvaraRadera
 9. Mycket snygg bild, gillar den verkligen!

  SvaraRadera
 10. Gillar både bilden och kvinnan och "bilden av kvinnan".
  Varför? Har ingen aning men jag gör det, nåt i tonen? :)
  PS en tatuering hade inte missprytt henne, inte ett dugg, säger jag och känner mig obstinat :) DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, och var fick du luft ifrån?! Komma här och vara obstinat! ;)
   Njae, min lilla gumma hade nog inte gillat en tatuering. Fick mig att tänka på de där gängen som har sin "grupptillhörighet" (Vatos Locos, Maras, Calle 18 och andra) tatuerad på kroppen... antingen är man medlem eller så är man en död medlem. Hon vill inte ha med sånt att göra.

   Radera