28 juni 2013

Veckans fönster - taggigt

Veckans fönster
Det krävs taggiga föremål för att åstadkomma det som marknadsförs i mina fönster
och resultatet kan i vissa fall bli rätt taggigt också, iaf när det gäller piercing.
Om du tycker att bildvinkeln är konstig så satt jag på en open-top-turistbuss
som swischade förbi... Hann inte ens överväga att tagga mig.
Och nej, alla fönster är inte genomskinliga.

23 kommentarer:

 1. Taggiga fönster... njaee jag tycker det är vackra fönster! Fin bildvinkel också... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar också de franska balkongerna. :)

   Radera
 2. Javisst, taggigt till tusen! Jag gillar faktiskt inte tatueringar så mycket (har en skräckvision av åldrande hud där tatueringen har tappat all form och stuns ...) men för temat funkar bilder hur bra som helst.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig där, det är bara de evigt unga som borde tagga sig.

   Radera
 3. Hu ja vad taggigt det kan vara där inne. Har inte provat och tänker inte göra det heller!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte min grej heller. Kan iofs tycka att ngt alldeles litet kan vara snyggt på alldeles utomordentligt välvalda ställen, helst osynliga för allmänheten. ;)

   Radera
 4. Aj, aj, de taggiga föremålen gör ont och sätter spår som vara hela livet ut!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det väl det värsta. Kön till farmor Doktor kan bli lång när många ångrar sig.

   Radera
 5. Jodå, både piercing och tatuering kräver väl taggiga verktyg. Inte för att jag skulle vilja bli taggad av dem - inte nu på äldre dar i alla fall. När jag var fjorton lät jag ju i och för sig någon använda piercingverktyget för att göra några hål i mina små örsnibbar så att jag kunde hänga saker i dem. De hålen växte så småningom ihop igen men jag tänker inte låta någon tagga dem mer.

  Antar att du inte gick in där bakom fönstren utan höll dig kvar på bussen. SChKål!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Öronhål har jag också, tre stycken utöver de naturliga (1+2 alltså). Där jag är uppvuxen hörde det till att man fick gå till guldsmedsaffären efter att ha blivit konfirmerad. Inte så att jag inte ville ha, längtade till den dagen för då var man ju "nästan vuxen". Inte lika säker på att jag skulle ta hål i öronen idag. Är inte så mycket för att smycka mig... kommer alltid ihåg min jordnära mormor som sa att det bara är de fula som gör sig fina med kläder. ;) Så näpp, jag höll mig kvar på bussen.

   Du har säkert redan druckit upp för länge sedan men Chin chin på dig! För mig blev det bara ett glas och så slocknade jag... slocknade som i "somnade"... ingen blykeps idag med andra ord... eller jo, jag sov runt klockan (läs 12 timmar, finskt talesätt) så det känns i knoppen men efter morgonens koffeinintag mår jag som en prinsessa. ;)

   Radera
  2. Jisses, tolv timmars sömn - då måste du ha varit ganska uttröttad. Det var jag också men vaknade alldeles för tidigt ändå. Fast efter en dag på flygfältet tog jag igen det och vaknade till liv för någon timme sedan.

   Radera
  3. Ja, jag sov bara ett par timmar natten innan och det brukar få konsekvenser. Eftersom jag somnade så tidigt blev dygnsrytmen inte rubbad. Brukar inte vara uppe i ottan men det känns inte kul att sova bort halva dagen heller. 12 timmar är ändå rekord - vet inte om jag någonsin har sovit så länge, kanske i tonåren. :)

   Radera
 6. Har du vaknat eller!!!???
  Bidraget är ju perfekt till temat. Å visst ser jag de piercade taggarna på näthinnan. Grrrrr.
  Konstigt nog så associerar jag också till tatueringar. De lär nog också vara ganska taggiga och "pixelerade" om sisådär 50 år om man gör dem vid 15 årsåldern;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mjaa, vadårå? ;) Jag vaknade nyss... efter att ha sovit i 12 timmar. Det var precis vad jag behövde. En pixelerad pensis* låter kanske coolt men inte är det vackert.

   *Läs ordentligt nu, BP, jag känner väl dig! ROTFL

   Radera
 7. Ja där behövs taggiga föremål, vilket skrämmer mig lite, men som samtidigt är spännande och faktiskt ganska snyggt i vissa former. Ja nu pratar jag om tatueringar, för piercing har jag aldrig riktigt förstått mig på. Jag har hål i öronen, det räcker gott för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis. Kan vara snyggt i specialfall. Kan bli fascinerad av de där "afrikanska örhängena" som gör öronsnibbarna större men inte är det snyggt. Eller nåt på tungan, det måste vara besvärligt. Men men, var och en väljer själv.

   Radera
 8. Ja, det var ju det rätta stället till veckans utmaning. Det verkar vara högkonjunktur för den verksamheten nu och det finns en tatuerare precis vid busshållplatsen där jag tar bussen in till stan. Men jag har inte frestats att gå in där än.
  Angående mitt fönster kan man ju tänka sig att taggar som LOCO och även CALZ faktiskt kan härledas till någon här i Malmö med latinskt ursprung, det finns en del. Ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är förvånansvärt hur många som har nappat på tatueringstrenden. Förr var det bara fängelsekunder och sjömän som taggade sig... idag har "varje svenne" minst en. Och det verkar som att när man väl börjat är det svårt att sluta.

   Radera
 9. Haha.. men nej tack, inga taggiga förmål på mig ;-) Piercing ! Fattar inte de som vågar och inte tycker jag det är särkskilt snygg heller. Fast en och annan tatureing kan ju kanske gå hem. På andra alltså ;-) Fyndig lösning som vanligt !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, på andra. Det kan vara hur snyggt som helst men rör inte mig med några taggar. ;)

   Radera
 10. Perfekt och klurigt uttänkt lösning på veckans taggiga tema!

  SvaraRadera
 11. Åh vilken överväldigande samstämmighet. Tatto och piersing går inte hem uppenbarligen.
  Jaja smak är kulturbunden eller hur? Själv har jag inte heller någon tatuering men ett hål i varje örsnibb, hur mitt i strömfåran är det på en skala?
  Dock har jag väldigt svårt att misstycka när andra kroppsdekorerar sig. Jag tycker ofta det är läckert och coolt! och resandes ensak ;)
  Hoppsan vilken utläggning. Betyder att bilden är bra och engagerar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du inte följer strömmen, diskussionen blir mycket roligare då. :) Går hem och går hem... de flesta tatueringarna är inte snygga (så tycker jag) men det är självklart upp till var och en hur man vill se ut. Egentligen reagerar jag inte nämnvärt förutom när jag ser ngn som har fullt med tatueringar på hela kroppen. Ser lite läskigt ut på halsen t.ex.

   Radera