31 juli 2013

Onsdagstema - vätskepåfyllning

Måste vara många lortiga turister som besöker hemlighuset i Cabo da Roca* eftersom instruktionerna står på engelska. Vätskepåfyllning är en förutsättning för en lyckad procedur... helst vatten för mig... ut- och invärtes. Undrar om städerskan är informerad... och vaktmästaren för lampan ovanför flimrade betänkligt.
*europeiska fastlandets västligaste punkt

17 kommentarer:

 1. Hahaha! Hängslen och livrem på något sätt.
  Spontant påminner dessa nogranna instruktioner om stora "lappar" på toaletter i Florida som är riktade till personalen av restaurangerna/barerna. Budskapet är tydligt: Tvätta händerna efter både number 1 och 2 innan du går ut och serverar nästa kund. Oooops.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din kommentar får mig att tänka på en bok jag läser just nu: Barskrapad av Barbara Ehrenreich. Hon wallraffar på låglönejobb i USA, bl.a. som servitris på ett snabbmatsställe, och skriver om hur hon blev behandlad av sina småpåvar till chefer. Helt absurt men intressant läsning!

   Radera
 2. Det är en konst att tvätta händerna!

  SvaraRadera
 3. Svar: Ja du, det är dags att du lägger dig nu. Du verkar ju också jobba och ha det lika stressat som jag idag;-)
  Sopot ligger ju bara ca fem kilometer från Gdansk. Skillnaden mellan städerna är enorm!!! Skippa Gdansk. Där finns turister från hela världen... å de blir lurade. Huvudgatan i Gdansk är återuppbyggd i "original" som den var innan den bombades sönder och samman av tyskarna under 2:a världskriget. Väl värd ett besök men...

  Sopot däremot är polackarnas eget sommarparadis. Där hittar du nästan inga utländska turister alls. Enstaka svenska, tyska och engelska "avkommor", men ingen massinvasion.

  Du skulle nog trivas där. Mycket att se, vilket jag har försökt att visa på bloggen. Internationellt kök om man så önskar, stor valfrihet. Härliga stränder, suveräna mega parker, annorlunda natur, gamla öststatskvarter om man skrapar på ytan, monument från den forna tiden. En salig blandning. Ja.... jag skulle kunna fortsätta här.

  Inget att skryta med som till exempel Nice, Sardinien, Alicante, Rom m fl, men vi trivs där helt enkelt! Å det är Polens dyraste stad - Sopot alltså. Å allt kostar en tredjedel av vad det kostar här. Å valuta för pengarna - herregud - det får man överallt. Mat, dryck, kvalitet på grönsaker och frukt.

  Nej, nu slutar jag. Ska nog gå och lägga mig nu också;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar jobba? Känns som att vi definierar det ordet lite olika... tänker på ditt inlägg om första dagen efter semestern när du befinner dig geografiskt i närheten av arbetsplatsen utan att lägga två pinnar i kors och kallar det för att hårt arbete. Själv sliter jag i mitt anletes svett för brödfödan. ;)

   När det gäller Sopot tror jag däremot att du har alldeles rätt, där skulle jag trivas. Hellre där än att trängas med turisterna i Gdansk. Egentligen är jag inte så mycket för det internationella köket, tycker att man ska testa det lokala men det finns gränser... och då är det bra om det finns alternativ.

   Radera
 4. *S* Det var noggranna instruktioner! Påminner om alla regler och ordningar, föreskrifter och varningar som kom upp i influensatider. Men här kanske det var med "sprita händerna" som blev populärt. Jag föredrar tvål och vatten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här, förstod aldrig det där spritandet när det går precis lika bra med tvål och vatten. Gelesprit kan vara bra på resande fot när man inte att tillgång till vatten, annars är det bara larv.

   Radera
 5. Hihi och vid ruta fem tappar jag greppet där förstår jag inte vad som händer längre. Men det beror säkert på ovanan. Tror aldrig tidigare jag sett en så detaljrik "hands on" beskrivning av konsten att tvätta ett par tassar. (Jaja det måste vara en medfödd begåvning hos mig)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kör på rutin, precis som jag. Annars blöter man ju ner hela sig och allt runtomkring om man börjar experimentera. ;)

   Radera
 6. Tråkigt är det om man tar den flytande tvålen först och sedan när man ska ta vattnet upptäcker att det inte kommer något vatten. Talar jag av egen erfarenhet här?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, nej! Hoppas inte men jag misstänker att du gör det. DET har jag aldrig råkat ut för men jag känner ingen annan som har torkat byxorna under en handtork på en restaurangtoalett i Spanien. ;)

   Radera
 7. Så kul! En liknande skylt fotade jag i Yangon när jag var i Burma/Myanmar i våras! Den hade "Simple & Efficient Handwash" som rubrik och visade utförligt de olika stegen för en god handhygien! Det var faktiskt ganska rent på den toan!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar finnas här och där i utlandet, i Sverige minns jag inte att jag skulle ha sett. Snuskiga toaletter är ingen höjdare. Den här var inte "värre än värst" men inte ren heller.

   Radera
 8. Här var det väldigt tydliga instruktioner :)

  SvaraRadera
 9. Viktig vätskepåfyllning ;-)

  SvaraRadera
 10. Följ det! och du kommer att ha de renaste tassarna i stan! Men se till att du har gott om tid på dig- ingen kö efter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att ställa sig i kö i god tid om alla är lika ordentliga.

   Radera