28 juli 2013

Skyltsöndag - vågmästare


Men hallå.. jag har inte rört vågen! Såg knappt skylten. Om jag plirar med ögonen ser jag att det står: PROHIBIDO TOCAR EL GÉNERO = Rör du vågen är det synd om dig! Når inte ens om jag skulle vilja.
 ***
Det blir inte så mycket action här skrev jag häromdagen. Jag ska bara... och det blev en lördagsbild med tacos på löpande band... jag ska bara... för att veckan inte är komplett utan skyltsöndag... here we go again... men det är ändå för varmt för att vara ute... eller nåt. Lev väl oavsett vad du ägnar dig åt!

P.S. Hittade ett citat av Pablo Neruda och kände att det är hög tid att ta sig an Hoppa hage. Vem kan motstå beskrivningen nedan, jag bara frågar. Det får bli mitt sommarprojekt. Romanen är rätt tung i flera bemärkelser. Tur att den finns som e-bok.

»Den som inte läser Cortázar är fördömd. Att inte läsa honom är en allvarlig, osynlig sjukdom som med tiden kan få fruktansvärda följder. Något i stil med en man som aldrig har smakat persikor. I tysthet skulle han bli allt sorgsnare... och antagligen skulle han så småningom tappa håret.« 

16 kommentarer:

 1. Ord och inga visor hos dig idag, åtminstone i den övre halvan. "Rör inte min våg" Ok jag fattar!
  Gladglad att det är action hos dig!!! Kan bara inte låta bli att undra över vad Pumita plirar med när det inte är ögonen ;) (och här sprätter jag sten i glashuset så att det klirrar lång väg)
  Höga visan kom i den nedre halvan, du kan väl berätta sen om den var befogad.
  Vill utfärda en varning - Hos mig är det bara en massa krav idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du är verkligen en observant läsare och dina kommentarer är en fröjd att läsa trots att de ibland känns som en smolk i ögat. Du vet att jag skojar, visst? :) Men vad menar du med din fråga? Sparkar på en som redan ligger (dvs. inte har haft förmånen att växa upp med det svenska språket)! Har du fått solsting i glashuset, eller? Ta och masa dig till skuggan ett tag! ;))

   OK, jag ska berätta hela storyn om "att plira med ögonen". Skyll dig själv, du bad om det! ;) Plira, plira... heter det så? Plira med ögonen kanske? Nja, det låter ganska bra men jag googlar. Och det här hittade jag, jag citerar:

   b) i p. pr., i utvidgad anv., om ansiktsuttryck l. leende (stundom äv. skratt) o. d. hos person som plirar med ögonen. PALMBLAD Nov. 3: 40 (1841). MOLIN ÅdalP 84 (c. 1895; om skratt). Ett artigt men . . en smula plirande leende. ÖSTERLING Galsworthy Brod. 374 (1918). © Svenska Akademien. SAOB spalt: P1172; tryckår: 1953

   OK, om jag ska försöka lugna ner mig och återgå till mitt för det mesta välvilligt inställda känsloläge innan jag skrämmer iväg alla som vågar kika in här... Det dröjer ett tag innan jag har läst Hoppa hage insåg jag efter att ha laddat ner den. Jag har två böcker på vänt i plattan också, förutom de andra två som jag har i bokform. Men jag SKA läsa den. Vill så gärna behålla håret och vem vill dö utan att ha fått smaka på persikor. :)

   Radera
  2. Sa ju att det klirrar lång väg när jag är i farten sa hon och plirade med hela ansiktet (i utökad användning, stundom av skratt). Tror du verkligen att det hjälper om jag masar mig in i skuggan...framtiden får utvisa sa hon, skeptiskt som vanligt.
   Men jag är glad att du berättade hela storyn OCH att du lugnade ner dig. Vill inte vara den som är den som orsakar skrämselhicka :)

   Radera
 2. Undrar vilka hemska saker som skulle inträffa om du bara nuddade vågen? Och klart man inte vill bli fördömd- får nog läsa boken.
  Jag har två mycket tveksamma skyltar. Kanske solsting här? Men du brukar vara så tolerant att du säkert godkänner dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är om vi verkligen vill veta det. Känns som att det är ngt mycket värre än att tappa håret. ;) Har du också solsting?! Bloggat för lite (=> för mycket sol), ett litet tips bara. ;)

   Har inte sett dina skyltar än men min inställning är solklar, tolerant eller ej, alltså det är så här jag väljer: fantasi och kreativitet är ett stort plus och eventuell bristande träffsäkerhet kompenseras med en påhittig förklaring. ;))

   Radera
 3. Att hålla sig borta från vågen blir inga problem för mig, man får snarare släpa mig till den då det krävs. Men nog skulle det vara lite mysigt att sitta och dingla med benen från vågskålen och titta på alla rotfrukter ;0)

  Cortázar har jag aldrig läst, där kanske jag har förklaringen till min ständiga melankoli. Får nog trycka i mig ett par persikor också, man vet aldrig...

  Simma lugnt i värmeböljan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, den infallsvinkeln tänkte jag inte på! Det var ju snällt av dig att påminna. ;)
   Vitaminer är bra, piggar upp iaf om de nu inte skulle motverka håravfall, och vitaminer i persikor gillar jag men nektariner är ännu godare. Tänkte som en försiktighetsåtgärd tills vi har läst Cortázar. :p

   Radera
 4. Oj du det är minsann inte att leka med den där vågen. Kanske livsfarligt rent av..tur att du inte räckte ända fram då, för lite kli i fingrarna kan man få o liksom bli obstinat när man läser sådant.

  Jag älskar grönsaksmarknader och butiker som säljer traktens skörd när jag är utomlands..det är sååå intressant att studera de olika sorter man säljer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite trotsig blir man ju... men frågan är om han tror att han går med förlust isf eller rasar hela härligheten ner. Den kanske sitter löst. ;)

   Radera
 5. Läcker bild, tur du inte rörde vågen... Och det är klart, inte vill man väl tappa håret, nog bäst att läsa istället...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läsningen är nog ett nöje oavsett hur det blir med håret, Cortázar är en otroligt spännande författare.

   Radera
 6. http://litenfagel.blogspot.se/2013/07/skyltsondag.html

  En skylt från en liten utflykt i Västergötland.

  SvaraRadera
 7. Ja, men det var ju Cortázar som fick mig in på din blogg! "Hoppa hage" har jag så vitt jag vet inte läst - än. Lovar att ta mig an den efter att ha läst en recension här. Du känner pressen, eller hur? ;)

  SvaraRadera
 8. Ahaa, var det så?! Jag trodde det var Pumans dotter. :) OM jag känner pressen! Fast mest från mig själv faktiskt, vill så gärna. Cortázar är en favorit, många av hans noveller är helt fantastiska. Grejen är att man ska vara 150% skärpt när man läser hans intelligenta texter för att få ut så mycket som möjligt av dem och det är jag inte just nu. För mycket annat i huvudet. Började läsa boken (50 sidor eller nåt) och pausade för jag vill inte förstöra läsupplevelsen med att läsa vårdslöst. Kronoper & famer är mycket mer lättsam. Har du läst den?

  SvaraRadera
 9. Näpp, aldrig hört talas om heller. Och har varit en usel läsare det här året. Har inte ens läst den du rekommenderade för så länge sedan. "Kartor för vilsna..." som bara står och samlar damm i hyllan. Just nu tycker jag att jag bar går i en evighetscirkel med jobb, jobb, jobb och så ut på lite kul med kameran. En vecka till så har jag semester och ska förhoppningsvis hinna läsa lite.

  Och visst har du rätt: det var först ditt namn men sen var det Julio Cortázar. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den boken är ganska ny, kom ut förra året, på svenska alltså. Läser inte så mycket spanska nuförtiden. Men annars har jag en bok på gång hela tiden. Så fort jag har en stund över så. Känner dock igen det där med att det är svårt att komma till ro och koncentrera sig.

   Radera