14 juli 2013

Skyltsöndag - spegelblank


En utsiktsplats någonstans i Patagonien, Nequén närmare bestämt,
som många passerar på sin resa mellan Argentina och Chile.
Hur var utsikten då? Helt ok, som du kan se här.
espejo = spegel på spanska, passande namn på en sjö

26 kommentarer:

 1. Hej och trevlig skyltsöndag! Din är vacker och av trä, min är rätt ful och av plåt ... men skyltar, det gör jag!

  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2013/07/gata-pa-en-skyltsondag.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte skulle jag säga ful men ngt originell, haha.

   Radera
 2. Och jag som brukar få titta på vykort för att se hur "miradoren" skulle se ut, när jag skådar in i dimman! Den spegeln var fin. Hos mig kan du få en god efterrätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vykort i dimman? Nu är jag inte med riktigt. Efterrätt låter super... får se hur den smakar. ;)

   Radera
  2. Jo, ett par gånger har jag stått på ställen kända för sin fina utsikt (t ex Poavulkanen i Costa Rica). Men när molnen ligger runt anklarna är det svårt att se. Det är då man plockar fram vykortet så man får se hur det egentligen ser ut!

   Radera
  3. Efter dina klagomål på min pizza bjuder jag på ett glas vin i stället. Duger det då???

   Radera
  4. Då förstår jag. Precis samma sak hände mig vid vulkanen Arenal i Costa Rica.

   Oj, det var generöst. Det lönar sig att klaga med andra ord. ;)

   Radera
 3. Vackert! Både skylten och den vida utsikten ;)

  SvaraRadera
 4. En så där vacker skylt finner du INTE hos mig ;-) Tycker till och med att språket hos dig är vackert. Gick en kurs i spanska för väldigt länge, länge, länge sen. Minns inte många ord.
  Som vanligt fattade jag inte var utsikten fanns innan jag insåg att länken fanns "här". Klickade och då försvann naturligtvis min långa kommentar som jag redan skrivit nästan färdigt. Grrr.. men det var det värt. Utsikten är ju helt fantastisk !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men den var klart intressant! De kulinariska läckerheterna från Malta är för mig en outforskad värld. :)

   Men Anita då... du får läsa och titta klart innan du kommenterar! Och så backar du när du har följt en länk och tittat klart... om du inte vill surfa vidare förstås men varför skulle du? ;) Du har inget bloggkörkort, det märker jag. ;)

   P.S. Finns inget vackrare språk än spanska. :)

   Radera
  2. Eller så kan man högerklicka och öppna en ny länk. Det gör jag. ;) (På min egen blogg länkar jag alltid externa sidor i nya fönster så där ska det fungera att klicka upp något annat.)

   Jodå, jag håller med om att spanska är vackert, det slår även italienskan. Spanskan är mjuk och behaglig medan italienskan är hård och brutal. Nää, kanske inte så farligt, men skillnaden är stor.

   Fin bild från Nequén som jag aldrig besökt fast jag rest i Argentina. En miss kanske. Träffade i stället några av mödrarna på Plaza de Mayo.

   Ja, nu har jag också skyltat - i sista ögonblicket för att få vara med på Skyltsöndag.

   Radera
  3. Ahaa, kan man göra det också, högerklicka alltså? Ingick inte i utbildningen när jag gick kursen. ;) Förr kunde man välja i Blogger om man vill att länken ska öppnas i eget fönster men jag tror att den finessen är borttagen. Eller så har jag inte koll, jag vet inte.

   Förstår precis hur du menar med språken och håller med fullständigt. Italienskan är inte långt ifrån, den är tuff på sitt sätt. Inte för att jag behärskar... men man kan ha åsikter iaf. ;)

   Nequén är absolut en miss... eller snarare hela sjödistriktet, vet inte hur mycket du har rest där. Jag blev mycket positivt överraskad... eller hade snarare inga speciella förväntningar men det var såå vackert!

   Då ska jag kika in hos dig och kolla vad du har hittat på för roligt! Trodde inte du hann med igår. :)

   Radera
  4. Plaza de Mayo var jag också på förstås men mammorna var hemma den dagen/ de dagarna.

   Radera
 5. Här hänger jag inte med alls. Träskylten är fin men jag förstår inte resten. Dock håller jag helt med dig om att spanska är ett vackert språk tätt följt av italienska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag markerat länken med fetstil så kanske det klarnar. ;)

   Radera
 6. Vacker skylt med gammalt trä är hur vackert som helst. Spännande skylt.

  SvaraRadera
 7. Hehe.. bloggkörkort. Nä, det saknas. NU syns det ju var man ska klicka för att se den fantastiska utsikten. När jag var här tidigare var den varken fet eller understruken vilket den bör vara om man innehar bloggkörkort ;-) .. vilket du alltså inte heller har :-) :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du menar att jag ska "tugga" åt dig, eller? Jag som är van vid att folk tänker själva. ;))

   Radera
 8. Ah! Vilken utsikt. Sådana vyer gillar jag. Nu är det inget fel på skylten heller, men ändå...
  Och det är helt lugnt - Jag förstod precis vad du menade utan understrykningar eller fetstil när jag tittade i morse. Bara så att du vet. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart utsikten är grejen, lite svårt bara att få med dem på samma bild... men nu har det nog klarnat för andra också hur det funkar hos PUMITA så jag slipper rita och berätta. :)

   Radera
 9. Nu blev jag så inspirerad att jag la in en skylt så här på kvällen. Fast jag redan hade skrivit skyltsöndag i etiketterna till förra inlägget.
  http://vardagettaventyr.blogspot.se/2013/07/skyltsondag.html
  Får man ha två? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte mig emot, hellre två än ingen alls. ;)

   Radera
 10. Svar: Japp nu klarnade det. Helt underbart faktiskt - dregel, dregel;-)

  Så snabb du är - med testet alltså, det skulle du nog gärna vilja veta;-) Ska genast berätta - your wish is my command;-)
  Testade om jag skulle kunna blogga med iPhonen, vilket funkade utmärkt. Problemet där är bilderna. Om jag tar en bild säg nu och säger till bilden att den ska komma upp till inlägget så är allt frid och fröjd. Det jag inte har kommit underfund med är hur jag väljer en bild tagit - säg under dagen - som jag vill lägga upp.
  Jag kommer nämligen inte att släpa med mig en dator på semestern, men jag gillar ju ändå att blogga så...
  Nu åter till fotbollen. Om du har en lösning på mitt problem, hojta gärna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, snabb är jag... men inte alltid. Den här kommentaren hade hamnat i min spamlåda så jag hittade den av en slump nu!!! Många dagar senare. :( Vad är det som händer egentligen... många kommentarer som hamnar på fel ställe, mina i WP hamnar alltid i slasken och andras hos mig med... ibland. Ingen ordning alls!

   Tyvärr har jag ingen lösning på ditt problem! Gillar öht inte att blogga med telefonen, kommenterar knappt ens. Tycker att det går för sakta och är för bökigt. Publicerar kommentarer däremot då och då. Annars sköter jag allt det där på laptopen. Kul att du bloggar från Polen förresten! Själv har jag knappt hunnit titta på bloggen de senaste dagarna men nu är det ju helg och lite tid över igen. Kul att följa dina äventyr! :)

   Radera
 11. Nu är jag hemma igen och har lagt upp en skylt, trots att det är måndag. Hoppas jag inte får smisk av självaste grundaren till skyltsöndag ;0)

  Verkar vara många som försökt rista in ett och annat i den där skylten. Fin utsikt var det verkligen och namnet på sjön vackert. Spanska är ett vackert språk, finns nog inte många fula ord där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Redan?! Inte för att jag inte vill ha dig tillbaka, tvärtom, men det känns som att tiden flög iväg. Neej, ingen smisk, det är jag alldeles för trött för efter en hektisk dag. ;) Och dessutom är jag inte riktigt den där smisk-typen. ;)

   Inga fula ord?!! Du skulle bara veta... =)

   Radera