14 juli 2013

Skyltsöndag - värdefull tid

En skoputsare sitter på en pall i parken och väntar på nästa kund. På skylten bakom står det: 
Det bästa arvet en pappa kan ge sina barn är lite av sin tid varje dag. Ha roligt med din familj.

15 kommentarer:

 1. Å då drar jag genast slutsatsen att skoputsaren hellre skulle vilja spendera tid med sina barn än att vänta på nästa turist som troligen lämnara dåligt med dricks.
  Tycker att ditt foto är mycket tänkvärt faktiskt! Bra fångat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säkerligen önskar han att han vore ngn annanstans. Inte så många turister som putsar skorna - de flesta har gympadojor eller kängor.

   Radera
 2. Två skyltar?! På en söndag? Hmm, jag får knappat till en skylt på en söndag, även om jag precis hann få in den innan söndagen är slut.

  Och från Argentina till Mexico reser du med dina söndagsskyltar. Härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Della slog till på stort och skyltade två ggr och jag ville inte vara sämre. När jag ändå hade ett inlägg färdigt så postade jag det också.

   P.S. Hur skulle du förresten översätta "legado"? Jag funderade på gåva men det fick bli "arv" som är en översättning rakt av. Gåva tycker jag låter lite finare.

   Radera
 3. Rent spontant verkar det lite märkligt med en sån skylt så där ute på stan. Märkligt men trevligt. Fanns det andra sådana skyltar där också? Del av helhet, typ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det trevligt! Som vanligt såg jag skylten först när jag tittade på bilden hemma... men nej, jag tror inte att det fanns fler. Förmodligen en kampanj av ngt slag ändå.

   Radera
 4. Jupp, kloka ord minsann!

  SvaraRadera
 5. En skylt till !! Gillar din bild och budskapet är så sant och går rätt i in hjärtat. Gäller även mammor förstås. Önskar faktiskt jag och mina tre syrror fått lite mera tid när vi var små. Men det fanns inte så mycket tid över.. att ha roligt.
  Önskar alla föräldrar hade mer tid över tillsammans med sina barn och framförallt att de har kul tillsammans. Nä..här sitter ju jag och jobbar, kikar in till dig av en slump och fastnar med risk för att bli långrandig.... Bye bye from sunny Malta :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev du stressad nu? Det var inte meningen! :) Jag skulle tro att du delar den känslan med de flesta. Föräldrar och andra vuxna har så mycket plikter och måsten att det roliga inte alltid hinns med. Inte så mycket som barn önskar iaf. Fast du verkar ta igen det nuförtiden, haha. Dagdrömmer och bloggar när du ska jobba egentligen. ;) Hos mig är du alltid välkommen! See you!

   Radera
 6. Du är duktig på att ta bilder med liv i. Alltså människor eller annat rörligt, ändå behålla personernas integritet. Att fotografera personer bakifrån ska jag ta efter i större utsträckning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag försöker... och så är det kul att testa olika vinklar... och så är jag lite feg också. Törs inte gå så nära alla gånger eller vill visa hänsyn.

   Radera
 7. En väldigt bra skylt som borde översättas till världens alla språk och placeras ut lite här och var!
  Sv: Finska är inte svårt? Nehej du ;) Men, det är väl med det som allt annat; det är inte svårt när man kan det! Jag lovar att prata både kropps- och handspråket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Fast å andra sidan är det rätt tragiskt om det behövs en skylt... vilket jag egentligen inte tror för det ändrar väl inget. Skapa istället folk förutsättningar för att ha ett bra liv med allt vad det innebär! De där skyltpengarna kunde säkert ha använts till ngt vettigt. Slog mig först nu...

   Radera
 8. Hej hej igen! Fortsätter baklängesvandringen hos dig, man vill ju hålla sig uppdaterad trots att tiden ibland hamnar utanför bloggvärlden om du förstår hur jag menar ;) Men två skyltar från både dig och Della får mig alldeles tillintetgjord, jag som helt missade skyltning - denna veckan också :( *kavlar upp ärmarna och tar nya tag* ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej på dig! Du poppar upp lite här och var, konstaterar jag förtjust! Hoppas att det håller i sig. ;) Så vi ses till söndagsskylten, menar jag.

   Radera