24 augusti 2013

Veckans fönster - valfritt

Sommar eller vinter... det är valfritt. Men hur hittar jag dit? Snälla, hjälp mig!

21 kommentarer:

 1. Jag väljer sommar så klart!

  SvaraRadera
 2. Fin utsikt. Sommar har vi annars fortfarande i Malmö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Behöver inte ens flyga iväg, menar du? Nä, det tänkte jag inte göra - inte idag iaf. Undrar bara var man kan få sommar och vinter på en gång, dvs. var är bilden tagen?

   Radera
  2. P.S. Det är sommar i 08 med.

   Radera
 3. Perfekt - sommar med snöklädda berg! Då kan man ju betrakta vintern på avstånd! Spännande bild blev det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar kontrasten. Nu har jag iofs redigerat bilden lite mörkare än vad den egentligen är... för det var soligt den dagen.

   Radera
 4. En utsökt bild med snöklädda bergstoppar i bakgrunden! Vill gärna hålla mig till sommaren ännu en tid, men jag gillat snöklädda berg på avstånd! Tids nog får vi traska fram i snö och halka!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så här på avstånd är snön helt ok. ;)

   Radera
 5. Höll på att svara med flyg, buss, bil eller moppe, men det hade ju varit elakt.
  Ja var ligger stället? Någonstans i Sydamerika skulle jag gissa. Nu kan du få kombon sommar-vinter även i Österrike, Schweiz, Italien, och Spanien, men jag tror inte att bilden är därifrån.
  Hoppas du avslöjar var du är. Bilden är iaf suverän!

  PS. Vilket härligt sommarväder idag. Är bara lyrisk och vill egentligen inte ens tänka på snö;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte alls. Kan snabbt konstatera att simma inte är aktuellt. Tar för lång tid. ;) Jadå, jag avslöjar fast inte på en gång. Det får bli imorgon ifall fler vill gissa.

   Ngn kan få för sig att jag längtar efter snö men så är det inte! Sannolikheten är ungefär lika stor som att du skulle ha en rosa tröja. ;) Vädret kan vi inte klaga på idag. Det får gärna fortsätta så även om jag inte kommer ut så mycket. Foten, du vet. :(

   Radera
 6. En fin utsikt....ja både sommar och vinter på ungefär det sättet kan man ju emellanåt även få i Skandinavien, men där är ju inte bilden tagen - det ser jag.

  SvaraRadera
 7. Oj ja inte vet jag det är säkert Peru eller något sådant..du får väl packa din ryggsäck o dra dit :)

  Underbart vacker bild!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara så där? Det kanske jag ska... packa min ryggsäck alltså... men det blir inte Peru och inte den här platsen heller. Har inte funderat färdigt ännu men det blir i november. :)

   Radera
 8. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig att hitta dit eller hem eller vad det nu var du skulle hitta. Har du tappat något? Foten?
  (Jag ska kolla vad jag har för bilder på moskén. Den var mycket speciell med fantastiska målningar.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul med fler moskébilder! Det ser jag fram emot. :)

   Tappat foten? Det låter dramatiskt! ;) Nej, bara stukat... eller bara och bara, har riktigt ont fortfarande och ankeln ser ut som en tennisboll (handboll från början).

   Radera
 9. Himla fint, förstår att du vill dit. Ser ut som om det är i de italienska alperna eller liknande. Frågan är om man ska ta med skidor eller baddräkt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skidor helst, om man ska välja mellan det och baddräkt för det finns inte så mycket vatten omkring Granada. Fast å andra sidan, man tar sig ganska snabbt till kusten om man vill bada.

   Radera
 10. Fin bild med vackra berg i bakgrunden.
  Förutsatt att du är i Buenos Aires så föreslår jag att du tar väg 3 söderut förbi San Antonio Oeste och sen väg 23 till San Carlos de Bariloche så känner du säkert igen dig och hittar sista biten själv! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den vägbeskrivningen får mig att smälta! :) Visst känner jag igen mig i Bariloche och jag önskar att jag var i Buenos Aires för att se och uppleva allt det där jag inte hann förra gången... men då är jag på fel kontinent om jag ska hitta fram till den här utsikten. Kanske är det fel på min bild för den röda borgen ser ut att vara rosa. :)

   Radera
 11. Och för er som undrar: bilden är tagen på borggården i Alhambra, den röda borgen i Granada, Spanien. I bakgrunden syns de snöklädda bergstopparna av Sierra Nevada.

  SvaraRadera