24 augusti 2013

Ordlös lördag - ny (-tänkande)

22 kommentarer:

 1. Lite knepigt med en sån här bild på Ordlös lördag. Dels är den inte ordlös, men å andra sidan då är det ngt nytt på temat, hihi, dels behöver man förstå texten och meningen med denna skylt som jag hittade vid en byggnad någonstans i Campeche, Mexiko. OK, här kommer en ungefärlig översättning:

  Mexiko är mitt museum. Vill du veta vad som hände här? Ring eller sms:a monumentkod till... och dessutom på blindskrift också. Det kallar jag för NY-tänkande! Här borde Sverige ta efter. :)

  SvaraRadera
 2. Ja det borde vi ta efter, har aldrig sett något liknande!

  SvaraRadera
 3. Blindskrift på en sådan skylt är verkligen suveränt tänkt!
  Har heller inte sett en sådan skylt här på hemmaplan. Däremot har alla förpackningar på mediciner försetts med blindskrift, men det är ju inte samma sak direkt;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, inte riktigt. Och att få turistinfo via telefon låter också spännande. :)

   Radera
 4. Ett alldeles utmärkt nytänkande! Något för oss att ta lärdom av!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Nytänk gillar vi :) Sverige (vi) behöver lära oss av andra och inkludera fler i vårt sätt att tänka och inte tro att normen är svensk+läskunnig+seende+hörande!
  Bra temabild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är nyttigt att se sig om och lära... lätt att fastna i gamla mönster annars. :)

   Radera
 6. Fram för nytänkande. Sånt gillar jag. Blindskrift för information ute så här har jag sett i en del andra länder men aldrig i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte påminna mig om att jag skulle sett det någon annanstans... men du är betydlgt mer berest förstås. :)

   Radera
 7. Så smart !! Ett nytt sätt att tänka alltså. Nytänkande. DET kan var något för Malta det !! ..och även för Sverige förstås ;-) Fyndigt tolkat Pumita.
  Fast här var du ju inte riktigt ordlöst. Väldigt många som skriver egna kommentarer för att förklara sin bild. Tycker inte det är Ordlöst alls.... ?? Roligare när man verkligen låter bilden tala. Det är vad jag tycker alltså. Kan ju ses som kritik mot ditt inlägg. Det är det INTE. Det var bara en tanke och jag tycker ditt bidrag till veckans tema var riktigt bra !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt, Anita! Jag skriver sällan egna kommentarer på ordlöst och funderade faktiskt på att inte översätta men jag ville inte skrämma bort läsare som inte kan spanska. Underskattar inte mina bloggkompisars intelligens men samtidigt vet jag av egen erfarenhet att man är rätt bekväm ibland. Och så ville jag slippa kommentarer typ, jag fattar nada. ;) Tack så mycket för din ärliga reflektion, uppskattar det! :)

   Radera
 8. Jag har sett kortare blindskrifter på olika ställen, som till exempel utanför toaletter, (dam och herr gissar jag att det står) och i hissar (våningsplan gissningsvis), men det där var verkligen nytt, blindskriften får nästan mer utrymme än det andra!

  SvaraRadera
 9. Kul nytänkande! Blindskrift det har jag aldrig sett vid ett museum förut. Inte på så många andra platser heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är inte ofta. Jag hajade till och tog fram kameran. Det här var inte på ett museum utan ute på gatan vid en husfasad.

   Radera
 10. Jisses..ja jag vet inte vad det står men cool o fräck är skylten. Blindskrift är förfärligt imponerande..tänk att man kan lära sig att känna vad det står.

  SvaraRadera
 11. På Nordiska museet i Stockholm finns det blindskrift i vissa utställningar och att man får röra vid föremålen så att personen känner hur föremålet ser ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, vad roligt! Nordiska museet har jag nog aldrig varit på.

   Radera
 12. Helt klart nytänkande! Skönt att man slapp tänka ut det själv.

  (Japp, skörden på bilden är min egen!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blir jag imponerad. Svarta ärtor... har jag aldrig sett ens... du måste ha gröna fingrar! ;)

   Radera
 13. Du med din spanska... ;0) Verkligen nytänkande, suveränt helt enkelt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Öh, vad annars? Skyll dig själv om du inte är lika betuttad. ;)

   Radera
 14. Blindskrift passar alldeles utmärkt på Ordlös Lördag!!!

  SvaraRadera