14 september 2013

Ordlös lördag - vått

20 kommentarer:

 1. Tydligt och klart och inga tveksamheter. Varför skulle man har kallt till höger? Det är väl bra så här?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt ingen aning. Tänkte inte på det när jag fotade men när du säger det så... jag skrattade för mig själv när jag kom på att "varför skylta när man kan skriva direkt på väggen?!". ;) Det kanske är så att de var tvungna att sätta dit bokstäverna efter att ngn fick en kalldusch eller nåt.

   Radera
 2. Hmm, nu står jag där och undrar: "Vilken var det som var kall och vilken var det som var varm nu då igen..." Kan jag hoppas på att blått är kallt och rött är varmt? Läcker bild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smart att tänka på färgerna!

   Radera
 3. Ja hur var det nu igen.. höger vänster varmt kallt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att vrida på så blir man varse. ;)

   Radera
 4. Frio är kallt ja. Kul bild!! Det kan bli vått här ja. Tror att det kan vara svårt att få en lagom blanding på varmt och kallt här...eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte lätt och spakarna var rätt tröga dessutom men när jag väl fick sprutt på duschen så var den perfekt. Fler en tre strålar i kors och lagom varmt. :)

   Radera
 5. Blått är en kall färg (frio) och röd är en varm färg (caliente) jo jo litet av spanskan kommer jag ihåg ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kunde ha varit caldo och freddo men nu var det ju spanska för vi är i Mexiko. :)

   Radera
 6. Höger vänster höger... tänkte faktiskt inte ens på det. Var fullt upptagen med att justera temperaturen. Inte det enklaste, men blöt blev jag! =)

  SvaraRadera
 7. Frio och caliente - gud det tog mig evigheter att lära "skillnaden". Jag menar frio låter ju kallt eller hur!!? Åsså var det tvärtom. Å om man inte har en blandare så blir det lite konstigt när man sätter på dessa kranar... ja våt blir man ju, men tempen är aldrig rätt;-) Det gäller specielt för England, men dom har åtminstone vett att markera med rött och blått, men det hjälper ju föga...

  Svar: Nej du, Sheraton är absolut inte mitt stuk. Men det är ett citat av min VDs fru som brukar säga till sin man, som faktiskt gillar campa i mörka skogar i Värmland. Å jag håller helt med henne, fast inte på just Sheraton eller Hilton. En lägenhet med blandare räcker gott för mig/oss;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, frío låter kallt... och det är det också. :) I Mérida är det inte så farligt att få en kalldusch när det är nästan 40 grader ute, det är bara skönt, men det är värre i kyliga England. En lägenhet med blandare låter alldeles perfekt. Bilden ovan är från ett 4-stjärnigt (3-stjärnigt i Sverige men Mexiko verkar ha andra kriterier) hotell som kändes mer än lyxigt.

   Radera
 8. Frio o callente, rött eller blått, men vått blev härligt inlägg till temat!

  SvaraRadera
 9. ....det är väl bara att vrida på de två kranarna lika mycket. Då blir det iallafall ljummet vått ;-)

  SvaraRadera
 10. Kul bild! Och vrider man på kranarna blir man (troligen) våt! Vilken lyx, tänk om man vore tvungen att gå ut och hinka upp vatten ur brunnen för att svalka sig!

  SvaraRadera
 11. Jag hoppas du räddade kameran innan du började skruva på kranarna!

  SvaraRadera
 12. bokstäverna kan också bli fel, men med färgerna blir det rätt... :) Mina humlor kanske hamnade under din dusch? ;) http://tradgardssurr.wordpress.com/2013/08/16/humlor-overaskades-av-regnet/

  SvaraRadera
 13. Åh, det gäller att den som skrivit på väggen testade det våta först. Annars kanske en stjärna försvinner :).

  SvaraRadera
 14. F som i Freezing cold och C som i cayennepepparhett? ;)
  Vrider man på dem i samma takt blir man våt? :) och temperaturen är förhoppningsvis alldeles lagom!

  SvaraRadera