6 oktober 2013

Ingen ordning alls


Jag sliter mig loss från ekorrhjulet en stund och bjuder på en bild från Plaza de Mayo i Buenos Aires; med viss tvekan eftersom min fönster-skylt-kombo lämnar en del i övrigt att önska. Tydliga fönster lyser med sin frånvaro och skylten... ja, var är skylten?! Till och med duvorna s**ter i den... eller snarare på den. Det finns valfria fönster i bakgrunden i form av en skyskrapa och en äldre byggnad som tillhör stadsförvaltningen men huvudrollen i bilden har förstås minnesmärket för Majrevolutionen som blev startskottet för självständigheten. 

Den här synen och många andra minnesbilder sysselsätter mina tankar varje ledig stund eftersom jag hyser planer på åka ner för att se hur långt våren har kommit... och för att försäkra mig om att obelisken står kvar. Veckans fönster, nåja... Sassa kanske ser mellan fingrarna om jag spelar lite Joan Manuel Serr... nej, förresten, jag misstänker att hon är omutbar så det är ingen idé. Men hon är vidsynt och generös också. Jag kunde ha valt mexikanska fönster (att åka till) men det gjorde jag inte så visst är mina fönster valfria. Sådetså!

26 kommentarer:

 1. Men visst måste det här funka! Den har ju allt den här bilden. Inga fler veckoteman som du kan försöka få in? :) Undrar om vi ska åka samtidigt fast åt olika håll?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae, där tar min fantasi slut... och så har jag inte koll på vilka teman som har varit aktuella i veckan. Visst kan jag slänga in flera bilder på veckoteman, det är ganska snabbt gjort om man inte är kräsen, men eftersom jag inte hinner kika och kommentera på andras bidrag känns det inte helt ok. :)

   Heh, inte alls omöjligt. Jag flyger iväg i början av månaden... och du?

   Radera
  2. Synd! Då kommer du hem efter mig, antar jag.

   Radera
 2. Det är ju så många fönster så man blir nästan snurrig!
  Självklart ska du ut och jaga våren för snart kommer mina snöbilder igen.....
  Tack för din kommentar, värmer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, så sant så. Jag måste rusta för vintern och allt vad det bär med sig. ;)
   Sköt om dig, Rajson! Tänker på dig. :)

   Radera
 3. Jag kan inte se något som skulle diska ditt bidrag. Valfritt är det och valfritt är det väl i högsta grad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, kanske inte diska... men knorra lite om att det är svårt att se fönstren. ;)

   Radera
 4. Bättre sent än aldrig säger man ju. Eller om man väntar på nå't gott så väntar man aldrig för länge.
  Bilden är kanooooon!!!!
  Å om du ska till Argentina och gå en "Memory Lane" som maken brukar säga så är det en aptitretare som heter duga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, BP, för dina glada tillrop! Piggar upp en stressad själ. :)
   Memory Lane är ett nytt begrepp för mig... det ska jag komma ihåg. Ja, jag ska till Argentina och säkerligen till Plaza de Mayo också även om jag ska försöka se mer av stan, sånt som jag missade förra gången. :)

   Radera
 5. Jag ser massor med fönster, så vad är problemet? Sedan att duvorna har skitit ned skylten är ju inte ditt fel. Inte ska du åka så långt bort i från oss, hur ska vi klara oss utan dig? :0(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är väl att de spelar birollen i sammanhanget, fönstren alltså. Duvorna försöker jag bara att tänka bort, de flygande råttorna, blääk.

   Det finns datorer i Argentina också... inte för att jag lovar att använda dem. ;) Du tror inte att det är bra att vara ifrån varandra ibland, som i alla andra förhållanden? ;)

   Radera
  2. Den bilden gillar jag! Det finns ju massor av fönster och en hel del annat intressant!
   Lyckliga du som ska ut och resa! Hoppas du hinner lägga ut en och annan bild, det är så inspirerande att se andra miljöer!
   Ha det bra!

   Radera
 6. Men där är du ju! Kul att du dök upp med en massa fönster och en lortig skylt! :-D Buenos Aires är fint och alltid värt en extra tango!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, här är jag... med en veckas fördröjning. ;) Nej, jag har inte varit ute och dansat tango (över min döda lekamen) och inte försökte jag göra rent den lortiga skylten heller. Naturligt är bäst. ;)

   Radera
 7. Tycker det var fina fönster! Härligt med resor på gång. Jag åker på höstlovet men "bara" till Spanien. Så gott att komma iväg och få uppleva lite nytt. I år tänkte vi att vi skulle till Gibraltar också. /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spanien är inte så "bara"! Spanien är alltid rätt. Skulle gärna åka till Gibraltar och glo på aporna, det har jag ogjort ännu. Önskar dig en finfin semester!

   Radera
 8. Kul med reseplanering :) jag skulle gärna dra iväg till något varmt och härligt ställe nu... fy sjutton så kallt det är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I 08 är det inte så farligt just nu. Idag har det varit strålande sol och blå himmel, en underbar höstdag. Det är värre längre fram...

   Radera
 9. Himmel vi är alla så pass generösa även om det inte alls behövs här. Jag är tokglad i dina förklaringar och ler med hela kroppen ska du veta. Jag ser både fönster och text..sådetså :D.

  aha så du ska dra igen...ut o samla fönster i vida världen..härligt härligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Igen och igen... det är över tre år sedan sist... eller iaf när jag flög över Atlanten. Inte tycker jag att det är så ofta. ;)

   Radera
 10. Åhå, du kombinerar numera konsekvent Veckans fönster med Skyltsöndag? Ja varför inte?
  Blir ruggigt avundsjuk på din resa till BA. Men säg för all del till om Obelisken är borta ... kan du inte oxå kolla om krogen Fridays fortfarande finns kvar, på Reconquista har jag för mig eller i närheten, och om dom fortf serverar sina Agnelotti????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte alltid det funkar men den här gången gick det hyfsat.
   Hade Obelisken försvunnit hade vi nog fått veta det, haha. Agnelotti låter som Pumita-mat, iaf om det är räkor och annat gott i. Tack för tipset!

   Radera
 11. Kombinationen fönster och skyltar verkar fungera bra varenda söndag. Och jag godkänner dina argentinska "bentanas" helt utan att mutas av Serrat toner.

  Förresten, ett av husen vi hyrde i León var rosa (inte din älsklingsfärg, jag vet) så vi kallade det förstås för Casa Rosada efter förebilden i BBAA. Från "La Casa Rosada" flyttade vi sedan till "La Casa Blanca", vilket ju är en helt annan byggnad på en helt annan plats.

  Glöm nu inte att solen står i norr mitt på dagen! Det gjorde jag när jag var där och travade åt fel håll alldeles i onödan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag kommer inte att kunna hålla mig för skratt när jag får syn på bacas, bentanas y barones en baqueros... och allt annat som börjar på b men jag ska försöka tänka på solen, faktor 25 på nästippen iaf. :)

   Heh, du har verkligen stil när det gäller boende! Inte många som bott i Vita huset... fast jag skulle nog hellre bo i Casablanca.

   Radera
 12. Här kommer jag med fjuttiga fönster från min hemmamiljö, men jag har byggt dem själv... Snyggt när gammalt möter nytt :)

  SvaraRadera