25 december 2013

Juletid är lästid1. Vad heter boken du läser just nu?
Komma och gå av Taiye Selasi

2. Hur långt har du kommit?
118 sidor av 374

3. Beskriv boken med tre ord.
Familjeroman om identitet

4. På en skala 1-5, hur bra är den hittills?
Det blir högt betyg, lutar åt en 4:a, kanske favorit

Och vad har bilden med boken att göra? Absolut ingenting, bara lite färg från Colonia del Sacramento som för övrigt ingår i UNESCOs världsarv, de äldre delarna av staden dvs.

17 kommentarer:

 1. Aha, vad trevligt att du tycker boken är bra! Jag fick den i julklapp.

  Den bok jag läser just nu är "Minnet av en smutsig ängel" av Henning Mankell. Småtrevlig så här långt, har inte kommer mer än till sidan 52 av 153.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du verkligen ngt att se fram emot. Tänkte skriva en fin läsupplevelse men det kan misstolkas för samtidigt som boken är mycket läsvärd så är den ganska jobbig att läsa. Inte svårläst men den väcker många tankar (och känslor) om relationer och tillkortakommanden. Språket är riktigt bra. Det blev en stark 4:a som betyg. :)

   Radera
 2. Tack för boktipset, ha en riktigt fin fortsättning på helgen!

  SvaraRadera
 3. Den står på min önskeboklista! Du vet, den där listan som aldrig blir tom ;) Just nu läser jag Boktjuven.
  God fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ooh ja, den listan, den blir bara längre och längre. För att göra den lite mer hanterbar har jag delat upp den i två (på Goodreads): Att läsa (32 böcker, tänkte hålla antalet under 30 men det sprack!) och Nyfiken på (266 böcker, max 250 hade jag tänkt mig men det sprack också!!). Och dessutom har jag 81 olästa böcker hemma. De har legat länge för numera köper jag knappt några. Inbillar mig att de försvinner så småningom när jag går över till e-böcker. =)

   Radera
 4. Just nu är jag "mellan böcker" och vet inte riktigt vilken ur högen jag ska ta härnäst :-)

  En juligt rödgrön färgklick där på bilden :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, "mellan böcker" vet jag knappt vad det är... eftersom jag är periodare. Allt eller inget med andra ord. Påbörjade idag min 130. bok för i år så då kan man väl säga att målet på 120 är uppfyllt med råge. ;)

   Kul att du såg det juliga i bilden för det var precis min tanke! Rött och grönt utan tomtar. :)

   Radera
 5. Själv har jag inte läst många böcker i höst så nu får det bli ändring på det. Skall genast ladda ner en e-bok. :)

  SvaraRadera
 6. Visst är det lästid nu! Jag har sträckläst i två dagar, vill inte alls gå till jobbet i morgon! Tänker mig nog fortsätta läsa i helgen...och över nyår...och hela trettonhelgen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vad jag känner igen mig! Men det är ju som du säger, jobbet förstör så mycket av det där kuliga man vill göra hemma, som att läsa t.ex. ;)

   Radera
 7. God fortsättning på dig och god läsro. Jag har inte läst en enda bok på hela året, förra året slukade jag säkert tio stycken. Har massor med olästa böcker i bokhyllan, det är nog dags för ett läsår igen :0)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hanna! Du kanske ska vänja in dig med ett par böcker nästa år så att chocken inte blir förödande. ;)

   Radera
 8. sv: Jo, jag har läst Ove-boken och bara älskade den! Blev lite ledsen när det tog slut mellan Ove och mig. Ja, när boken tog slut, alltså. Alltid trist när bra böcker gör det.
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det uppstår en tomhet när en bra bok tar slut, svårt att beskriva den känslan. Då måste man hitta en ny... ;)

   Radera
 9. Se där en bok/författare som jag har noll koll på. Men jag har så mååååånga olästa -... och tror du inte jag kom hem med en till, inköpt i dag ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en debut så kanske inte så konstigt om du inte hört talas om, en stark debut. Hoppas hon skriver fler böcker. Jo du, det där med att gå och titta på böcker, det funkar dåligt för mig med. ;) Fast jag har blivit bättre, förr var jag helt hopplös. =) Vad köpte du för bok?

   Radera