29 december 2013

Skyltsöndag - pirater

Där sitter han på en bänk vid stadsporten i Campeche och pekar på mig... som är helt oskyldig!

Något glesare bebyggelse för 200 år sedan ser det ut som 
men om man bara sätter upp kyrkor och andra byggnader där det finns
"något att hämta för en så´n som han" kan det väl se ut så här.

Jag bara svamlar. Ringmuren är förstås till för att skydda staden och medborgarna.

En lustig sak jag minns från Campeche är de höga och ofta smala trottoarerna,
upp till en halv meter, och så trappor upp till trottoaren. 
Smart tänkt för vem vill bli blöt om fötterna när vattnet stiger?
Men det gäller att gå försiktigt!

Ovanför kartan sitter en hel rad med gubbar som inte ser så mycket gladare ut än han på bänken.
Stadens digniteter, kan man tro. Den tjusiga kragen nästlängst till vänster får en att tänka på kungligheter 
men de är rövare och banditer hela bunten.
Han med kragen är John Hawkins, engelsk skeppsbyggare, pirat och slavhandlare. 
Han längst till höger är Sir Henry Morgan, minst lika ökänd han.
 ***
Sista skyltsöndagen 2013, som Della så vänligt påpekar. Själv är jag konstant steget efter allt som händer. 
Jag vill passa på att tacka er alla för ett fantastiskt roligt skyltår!
Vi fortsätter väl nästa, visst?

33 kommentarer:

 1. Klart vi fortsätter nästa år! Hur skulle det annars se ut? Inte alls och söndagarna skulle bli innehållslösa. ;)
  Tack för kartorna och det andra här ovan. Gillar ju kartor som bekant. Fick en trevlig bok i jul av någon mig närstående (som tyckte att jag skulle ha den på originalstråk), Atlas der abgelegenen Inseln. Trevlig och annorlunda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahaa, Schalansky! :) Gillade den mycket. Kartorna också. Fast jag hade inte klarat den på tyska.

   Radera
 2. Så du har vaknat nu? När det är dags för mig att lägga mig! Nu passerar klockan midnatt och det är måndag här. Nåja, jag förstår att du inte kan vara morgontidig varje dag - själv sov jag till sent idag och hade redan tidsinställt min söndagsskylt.

  Campeche tror jag faktiskt jag passerade under min resa i Mexico 1985, men minns inget av staden, så den här piraten har jag inte sett. Han ser inte alls rolig ut och jag skulle inte vilja träffa honom öga mot ögon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae, jag har varit upp ett bra tag. Klockan är 2 på eftermiddagen nu när jag har snickrat klart inlägget. Men visst blev det sovmorgon, till 9 och så läste jag en stund tills kaffesuget blev olidligt. Det tycker jag att jag kan unna mig eftersom jag ska upp 6 imorgon. :) Schemaläggning är perfekt, gör det själv då och då. Sedan gäller det att komma ihåg det också, haha. Har hänt att jag glömt.

   Kanske tur att du inte träffade honom, inte för att det har lämnat några bestående med men vem vill bli anklagad så där utan vidare...

   Radera
  2. Jodå, helt ok att vara sen ibland. Skulle lagt in en liten smiley i texten men den försvann. Ser att det låter lite pekpinneaktigt i texten och det är inte min mening. :)

   Nu får jag nog hoppa i säng innan det blir mer konstigheter här. God natt!

   Radera
  3. Åh, den boken hörde jag talas om på programmet Kobra som handlade om just kartor. Har ännu inte läst den, men tycker den verkar mycket intressant.

   Radera
  4. Haha, är det inte konstigare kommentarer än så kan jag stå ut med dom. ;) Dessutom tolkade jag det inte alls som pekpinnar! Om det verkade så, så var det inte heller meningen. Samtidigt vill jag inte posta skyltinlägg samma tid varje söndag för att ha friheten att göra det när det passar mig eller låta bli om det inte passar. Inga fasta rutiner mao. Jag tror du fattar. :)

   Radera
  5. Atlas över avlängsa öar är ett måste för alla resenördar. ;)

   Radera
  6. Är jag den enda som inte har hört talas om atlasen tidigare? Och jag som trodde jag var kartnörd... ;)

   Radera
  7. Heh, det tror jag inte. :) Jag läste den i våras när den kom ut på svenska. Egentligen var jag ute efter "DDR-litteratur" och hittade den av en slump på Goodreads. Den har fått mycket bra snittbetyg (4.25 av 5 möjliga, 796 betyg idag) så jag sprang till bibblan. =)

   Radera
  8. Atlas över avlägsna öar heter boken förstås. Jag är en kratta på att stava, fingrarna hinner inte med...

   Radera
  9. Scemaläggning funkar inte längre hos mig. Det gjorde det, fläckfritt, förut.

   Radera
 3. Och jag som trodde du hade helt lagt av idag och tagit helgledigt! Nåja, här gäller det att bara hänga på. Självklart fortsätter vi nästa år. Jag fotograferar ju skyltar överallt och vad ska jag annars ha dem till??? :-D
  Gott slut på detta år och 2014 kommer förstås med det bästa av allt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite så var det... jag var inte alls "på" men när jag läste hos Della att det är sista gången för i år och Susanne har skyltat och Benita har skyltat... ja, då vill man ju inte va´ sämre liksom. ;)

   Jag ser fram emot ett finfint skyltår 2014! Och hoppas att alla våra resedrömmar går i uppfyllelse!

   Radera
  2. Alla våra resedrömmar?! Vilket år det blir! :)

   Radera
  3. Japp! Sikta mot stjärnorna så kommer du till trädtopparna åtminstone. Det är inte illa... kan annars bli för körigt med alla under ett och samma år. ;)

   Radera
 4. Jag måste erkänna att jag snart känner mig redo för att börja samla på skyltar..det verkar väldigt intressant..
  Att få umgås på skyltsöndagen frestar mig..jag undrar om man klarar av att bli kvalificerad nog för detta eminenta skyltgäng..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att hänga med, du är så välkommen! Inga kvalifikationer, inga krav. Bara hojta när du skyltar så vi andra vet. Det ser jag fram emot. :)

   Radera
 5. Jahaja nickar hon förnumstigt en strikt rutnätsreglerad stadsplan.Så himla roligt det måste vara att ströva runt i den stan. Lyllo du som var där och blev pekad på. Noterar att du förutsätter att kungligheter inte är rövare och banditer - möjligen har du rätt möjligen inte. Nej ursäkta mig, bara bubblar ur en skalle som är dubblerad i storlek av snuva och minimerad i förstånd.
  Klart vi fortsätter nästa år Pumita! Tackar dig för alla kuliga 2013 skyltar, förresten ska jag passa på att tacka för fina inlägg under det gångna året! Troget har jag läst dem alla med glädje och behållning även när energin inte riktigt räckt till för att kommentera. Man kan ju bättra sig 2014 visst ;)
  Önskar dig ett Gott Nytt År!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, rutnätet var inte lika tydligt för ett par år sedan... jag lyckades gå vilse trots skapligt lokalsinne. Och då menar jag lyckades för oftast blir det bara mer spännande så. :)

   Du ser, det är inte bara du som har huvudet fullt med snor så att inga vettiga meningar kommer ut! ;) Inte tror jag ett ögonblick på att alla de blåblodiga är "bättre folk" än vi andra vanliga dödliga. Det var väl de som skickade iväg äventyrarna för att hämta hem rikedomarna för att finansiera sina krig och annat elände här i Europa.

   Tack själv! Och det där med kommentarer... en gör så gott en kan, eller hur? Gäller mig också. :) Gott Nytt! :)

   Radera
  2. Kul kul se att det finns någon mer här i världen som gillar att gå vilse. Jag älskar det, på riktigt riktigt (bara ingen väntar oroligt någonstans eller vi pratar skog). Men jag har bra lokalsinne så det händer sällan, men händer det så är det bonus och total desorientering :)

   Radera
 6. Har tittat på skyltsöndag men vi har inte
  så mycket av den varan här ute i bushen tyvärr.
  Ja det ska bli roligt med en liten Sture:-)
  Ha ett RIKTIGT GOTT NYTT ÅR önskar jag och Jacob

  SvaraRadera
 7. En annan har ju skyltat sen tidigare förmiddan ... välkommen över o kolla!
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2013/12/god-halsa-pa-en-skyltsondag.html
  Kul om vi fortsätter!

  SvaraRadera
 8. En annan skyltar ju sen tidiga förmiddan ... kom över o kolla!
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2013/12/god-halsa-pa-en-skyltsondag.html
  Kul om vi fortsätter - världen är ju full av skyltar!

  SvaraRadera
 9. Gott slut på 2013 och Gott Nytt År - 2014! Jag får nog ta och nosa lite mer ingående på det här med skyltsöndag tror jag :)
  Sv: Tack för boktipset - den ligger redan där, på önskelistan hos bokhandeln på webben i väntan på nästa inköpsrunda!

  SvaraRadera
 10. Hoppsan ber om ursäkt för att jag stammar!

  SvaraRadera
 11. Hej hopp och himmel vad mycket det finns att läsa här men det är ju som vanligt här inne hos dig ;-) ...och inte en enda skylt har jag presterat men tog ju en liten bloggpaus före julhelgen. Börjar känna att den snart är över, ja, både julen och pausen.
  Blir som vanligt förstummad över alla klipska kommentarer här ovan så jag nöjer mig med att önska dig ett riktigt Gott Nytt År Pumita och skyltar tror jag vi alla är överrens om att det fortsätter vi men även 2014 :-) Tackar också för alla fina kommentarer från dig. De har många gånger gett mig en kick och ny energi att tycka att det är kul att blogga, när jag ibland känt att jag börjat gå in i den där förbaskade väggen. Må bäst och kram från Malta !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej hej! Nu tycker jag att det har varit tyst hos dig alldeles för länge så kul med ett livstecken! :) Pausa måste man, vi tar nya (skylt-)tag nästa år! :) Tack så mycket till dig, Anita, för alla uppiggande och roliga kommentarer! Bloggvärlden skulle vara betydligt tråkigare utan dig. Ha det gott du med och en stor cyberkram! :)

   Radera
 12. Okej, det är måndag och jag är sent ute, men en skylt ligger uppe hos mig nu. Får skylla på söndagens släktfika som drog ut på tiden på grund av ett långdraget fia-spel där undertecknad blev utknuffad hela tiden. Blev lyckligtvis inte fia i alla fall...

  Spännande med pirater. Figuren på bilden påminner om Jack Sparrow, fast jag måste erkänna att Johnny Depp är sju gånger sexigare i rollen ;0P Klart jag hänger med och skyltar även nästa år, hela mitt liv består av att jaga skyltar ju, livet vore mycket trist utan ;0) Önskar dig ett gott nytt år.

  SvaraRadera
 13. Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
  Kul med skyltsöndagarna. Mitt arkiv är påfallande tomt på skyltar så jag kan inte vara med så jag får nöja mig med att titta!

  SvaraRadera
 14. Härligt färggrann skylt. Klart vi fortsätter med skyltandet nästa år! Önskar dig ett Gott Nytt skyltÅr! :)

  SvaraRadera
 15. Ville bar kika in till dig ikväll och önska dig ett
  GOTT NYTT 2014.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera