26 januari 2014

Skyltsöndag - solstingJag stannar kvar i Rosario i helgen och visar en bild från min eftermiddagspromenad. Bilden är ju helt sned! Hur tänkte jag där? Eller tänkte och tänkte, nu ska vi inte överdriva. Mina små grå hade också semester. Hur kan man ens komma på tanken att ta en promenad när kvicksilvret dallrar nånstans runt 30-sträcket. I skuggan. Men det gjorde jag. Inte minst för att jag hade bara en dag kvar att spendera i denna charmiga stad. Staden var nästan öde (siesta mellan ett och fem, typ) och de få jag mötte på min väg höll sig i skuggan. Där satt de på gräsmattan med sina mate-termosar och tittade förundrat på den tokiga turisten som viftade runt med kameran.

19 kommentarer:

 1. Nu har jag svarat med lite svalka till dig! Du får ställa dig i kö för det är lite osäkert när (om) de öppnar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det var omtänksamt! Jag är ganska trött på fisljummet vatten vid det här laget. Hade hoppats på kylda drycker här men tji fick jag.

   Radera
 2. Klart man måste gå runt och titta när man är där. Även om det är för varmt. En sned bild är värd mycket mer än... tja, ingen bild. :)
  Mina skyltar är mycket små. Men bra att ha. http://vardagettaventyr.blogspot.se/2014/01/skyltsondag_26.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite solsting har aldrig hindrat mig... inte dig heller, antar jag. ;)

   Radera
 3. Gillar din sneda bild, allt behöver inte vara perfekt! Jag har hört att det bara är skandinaver och byfånen som är ute i solen när det är siestatime! Eftersom du tillhör gruppen skandinaver är det helt legitimt att du strosar runt när ortsbefolkningen slappar!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, inser min begränsning när det gäller perfektion, var egentligen mest förvånad. Undrar varför. ;)
   Ja, men så är det, man vill få ut det mesta möjliga. Lätt för dem att sitta där och slappa. ;)

   Radera
 4. 30 plus är i varmaste laget för promenader, men vad gör man? Tar en vattenflaska i handen och går, eller hur?!
  Skyltat och klart hos mig nu (trots en magnifikt sen sovmorgon).
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2014/01/skyltsondag-nastan-utan-ord.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. En vattenflaska eller två är ett måste, speciellt under siestatid när man inte vet när man hittar en öppen kiosk nästa gång. Säkrare med kvartersbutik eller varuhus.

   Radera
 5. Sned ? Hade du inte skrivit att den inte var rak hade jag aldrig sett att den var sned. Mina bilder är oftast alltifrån raka. Men vad gör det när det är själva motivet som är det väsentliga. Värre är det att fota havet där horisonten hos mig sällan blir rak ;-) Gillar din Kiosco bild Pumita kanske just för att den är lite sned :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan väl säga att det är ett Pumita-kännetecken. Händer mig ofta att jag ser först när jag flyttat över bilden till datorn att horisonten lutar osv. Jo, jag har lika långa armar, fast ibland undrar jag... ;)

   Radera
 6. Strax under trettio är min absoluta favorittemperatur. Fryser så förfärligt sedan jag kom hem från Australien så jag vet knappt vad jag ska göra för att bli varm igen. Nåja, termostaten ska väl hamna rätt igen så småningom och om inte förr så får jag lite vårvärme snart. Köpte biljetter till Italien idag och tänker tillbringa påsken där.

  I bilden syns det riktigt att det är varmt och siestadags. Tillbommat så man skulle tro det är en alldeles stendöd stad. Men fin dekoration.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår dig! Man vänjer sig väldigt fort, betydligt svårare åt andra hållet dock. Strax under 30 känns ok om det inte är för fuktigt, för torrt... dvs. det beror lite på var man är. Skulle säga att det ultimata för mig är 25. Ja, det var så gott som stendött i ett par timmar. Så pass att jag reagerade på det, under hela resan faktiskt. Speciellt i norr men där är det ju varmare.

   Radera
 7. Vilken trevlig och gemytlig bild värmen till trots, men den känner ju inte vi som sitter hemma i kalla Sverige och tittar. Du vet väl att du lätt kan räta upp dina bilder i bland annat Picasa, jag har blivit pedant med det när det gäller mina egna bilder, men sen är jag ju pedant när det gäller det mesta så...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hanna! Jadå, det vet jag om (själv använder jag pixlr) och testade att räta upp bilden men till ingen nytta eftersom den är inte tagen rakt framifrån. Det var bara att välja om det ska vara snett upp- eller nertill. :)

   Radera
 8. Det gör absolut inget att det lutar lite när man får se sådär sköna bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annars kan ju ni lägga huvet på sned... om det stör, menar jag. ;)

   Radera
 9. Hahaha! Vaddå sned?!!!! Jag menar nå't som heter "Kiosco" ska inte vara rak. Mina tankar går till en blandning av "kaos" och "disko" och inget av dessa två är rak;-)

  Att traska runt i 30-40 grader känner jag mycket väl igen. Utrustad med XXXL-vattenflaskor, flåsandes som en gammal hund, sprintandes til närmaste skuggiga fläck. Jodå, urinvånarna är ju bosatta där och behöver inte åka hem till en annan kontinent. Klart, de tar siesta;-)

  PS. Åsså fick du nå't svalkande hos Stare också. Synd bara att hans/hennes Kiosco var stängd... DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, så är det nog. Heter man Kiosco så är man inte riktigt riktig, bara kaotiskt orak. Det vore annat om det var en Quiosco! Den stavningen finns också nämligen men jag har inte så bra koll på hur man är då. ;)

   Perfekt beskrivning på en siestapromenad! =)

   Radera
 10. Vid den temperaturen hade mina små grå inte barit tagit semester, de hade gått i pension och checkat ut... Cool bild, jag är astigmatiker så jag ser inte att den är sned...

  SvaraRadera