21 februari 2014

Veckans fönster - benigt

 
Benrangel till fotomodeller var det första jag tänkte på när jag såg Veckans fönstertema men de hamnar sällan i fokus och ännu mer sällan i min kamera... sedan slog det mig att jag har äkta vara i byrålådan, från Capela dos Ossos i Évora. Vi varnar för känsliga tittare! Känns nästan som att jag behövde posta ett glatt och lättsamt inlägg efter söndagsskylten förra veckan men tyvärr, det är bara död och elände nuförtiden, haha. Inte bokstavligt talat alltså men på bloggfronten, menar jag. Vem vågar trotsa Fröken Sassas förmaning?! Det gör man inte ostraffat. Hon kanske tar fram pekpinnen och drämmer till på fingrarna eller grabbar tag i örat, vrider och lyfter upp en... Jag är nyfiken på mycket men det vill jag inte uppleva! Fler Capela-bilder (och lite text också) finns här och här. Fler beniga fönsterbilder hittar du som vanligt hos Susanne på Veckans fönster.

 

41 kommentarer:

 1. Här kan man ju verkligen tala om benigt(...och kanske lite mindre om fönster iofs). Undrar vad som egentligen ska vara bentoningen,,,förlåt betoningen i det här sammanhanget! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svårt att få plats med större fönster för alla benen, haha. Och så är det luckor just på de här. I den översta bilden sipprar det in lite ljus iaf.

   Nånting är det som spökar... jag skrev om den konstiga kommentaren hos dig och den här kommentaren som du har skrivit hittade jag precis i skräplådan. Mycket märkligt för att inte säga övernaturligt. Njae, skojar bara. Tror inte på sånt.

   Radera
 2. Mmmm ... inte så där jätteupplyftande att hälsa på hos dej i dag ... men vi har ju ändå fått flera OS-medaljer, jag får väl nöja mig med det! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att jag blir mer upplyft av sånt här än av OS eller sport öht.

   Radera
  2. Absolut! Men väljer de grenar man vi ha. :)

   Radera
 3. Hm... lite makabert... men det blir absolut svårslaget till temat i Veckans fönster... i antalet ben menar jag.
  Ska det vara benigt så ska det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Det är kul att vara värst. ;)

   Radera
 4. Men HUUaaa - jag som lätt får mardrömmar rullar snabbt förbi ;-)
  Det var nog det värsta beniga hittills!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, det gäller att inte vara alltför tunnhudad när man deltar i Veckans fönster den här veckan! ;)

   Radera
 5. Milda makter! Du tar då till!

  SvaraRadera
 6. Men jösses jag tror jag svimmar..vad är detta..dödens kammare..det var väl det värsta..du måste väl ha känt rysningar över hela kroppen när du stod där o beskådade detta så förfärliga.
  Jepp magister Sassa är hård men rättvis.Du levererar alltid med ett MVG med + i kanten.

  Kramilikram på dig mig så härliga fredagsvän.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae, jag är inte riktigt så tunnhudad. Och dessutom kändes det mest som vilket museum som helst.
   Nu vill jag ju inte framstå som klassens nörd så jag tar bestämt avstånd ifrån det där sista... ;)

   Radera
 7. Du har en intelligent kommentatorsfunktion som skickar skräpkommentarer automatiskt dit där de hör hemma. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tydligt det! För den här hamnade också i skräpposten. Nej, jag menar inte det... tyckte bara att det var komiskt. Hoppas verkligen att det inte fortsätter så. :)

   Radera
 8. Men oj! så grymt coola bilder!
  http://foto.rudenius.se/?p=2974

  SvaraRadera
 9. Jo, det här motivet minns jag att sett hos dig tidigare. Man kan väl säga att det skapar en makaber känsla man lätt minns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst lämnade besöket avtryck! Inte så att jag fick några obehagliga känslor men funderade och filosoferade över livet när jag väl kom ut.

   Radera
 10. Somliga har ju lik i garderoben, men du väljer uppenbarligen att ha dom i byrålådan;-)
  Makabert "skön" humor om man säger så, men liiiite berörd blir man ju, varken man vill eller ej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, inte lik, bara ben. Lik luktar så illa. ;) Fredagsunderhållning à la Pumita... Klart man blir berörd, man är ju bara mänska ju... med allt vad det innebär. :)

   Radera
 11. Jo, jo, lik i garderoben känner jag till men inte i byrålådor? Men benigt blev det till tusen. Har inte varit inne på ditt "skyltfönstertema" ännu, men nu när jag får mer tid så ska jag försöka.
  Ha en trevlig helg! Susanne verkar inte vara slaktar och öronomvridar typen, så ta det lugnt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae, fortfarande inga lik... bara kranier och ett och annat ben. ;)
   Egentligen tror jag att Susanne är riktigt snäll men det kan man ju inte skriva. Hur skulle det se ut? Smicker har aldrig varit min grej, haha.
   Ha det gott du med!

   Radera
 12. Hua, där var det inte brist på ben direkt. Kan tänka mig att det finns en intressant historia bakom det hela. Nu är det färdigdeppat hos dig, på söndag vill jag se en riktigt glad skylt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag som inte ens har börjat deppa! Sitter här och småskrattar ju. ;) Jag har en skrattande skylt i beredskap till dig men du får ge dig till tåls ett tag. :)

   Radera
 13. Åh, du har fått fotografera på ett sådant ställe! Jag har bara minnesbilder, men inga foton från liknande fantasieggande platser. Benigt värre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir nyfiken på vilken plats du har besökt, Kutna Hora kanske?

   Radera
 14. Jaha, samma ben som hos mig! Men från en annan sida av kapellet. Det där lilla barnet som hänger där på vägen...det var rysligt tycker jag. Hu.

  SvaraRadera
 15. Den figuren är det riktigt synd om! Och vem skulle inte hänga med huvudet i den omgivningne. Men benigt är det.

  SvaraRadera
 16. Ohh, det här påminner mig om när jag var i Paris katakomber. Där hade de oxå använt skelett och skallar som inredningsmaterial, fast minus de fina målningarna i taket... Till och med jag, som gillar döskallar, fick nog och ville till slut bara ut därifrån... Skelettet som hänger där på väggen gör att det faktiskt blir alldeles för mycket... men benigt, det är det sannerligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jahaa, finns det sånt i Paris också? Det har jag inte hört talas om. Har tyvärr inte varit i den stan. Än. :)

   Radera
 17. Kusligt värre hos dig men utan tvekan beingt !! Tur att jag såg en glimt av ditt förra inlägg. Lite mer färglatt på väggen där ;-) Himmel, vad jag saknar dig och alla andra därute i bloggvärlden. Får ju nästan abstinens efter bara en veckas uppehåll med bloggen. Kämpar som sjutton med att skapa min nya men det trasslar lite, eller snarare en hel del. Min "gamla" wp-blogg" bråkar och sammankopplas på något konstigt vänster den nya som jag försöker skapa. Lösningen är att kasta den gamla men vet inte om jag vågar. Kanske ångrar jag mig, det är ju lite nostalgi men vaddå, det är ju bara att skapa en ny. Tids nog blir det nog färdigt och Skyltsöndag lever väl kvar ett par år till hoppas jag ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte säker att jag förstår helt och hållet men det låter rörigt. Hoppas att det ordnar upp sig oavsett vilken blogg du ska ha. Och glöm inte att berätta när du är igång igen ifall det blir flytt för jag vill inte missa dina härliga inlägg. Saknar dig redan! Sköt om dig, Anita!

   Radera
 18. Men vilket ställe! Jag är helt stum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, visst känner man sig aningen andäktig när man kliver in där.

   Radera
 19. Tänk att det kan bli så attans snyggt. Bäst att ta av sig glasögonen så man inte ser riktigt vad det är gjort av.
  JAPP, tillfällig snöallergi. Troligen botad till nästa jul eller så....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska du vänta såå länge. Det tror jag när jag ser det. ;)

   Radera
 20. Svar: Inte flyttad Pumita, men du har ju inte lagt upp en skylt idag. Å eftersom Klimakteriehäxan gjort sig besväret att "samla ihop" alla deltagare med länkar till och med så tyckte jag att jag kunde skoja till det på det sättet.
  Men som maken alltid säger. "Humour doesn't travel";-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. BP, maken har rätt, speciellt inte skriftligt! :)
   Mitt svar blev så långt att jag skriver ett inlägg...

   Radera
  2. P.S. Skulle kanske plitat dit en smiley men får för mig att jag använder de små tecknen lite för mycket. ;)

   Radera
 21. En mycket speciell syn, men visst är det benigt allt.

  SvaraRadera
 22. Undrar vad det är med portugiser? Varför väljer man människors renskrapade ben som byggmaterial?! Det finns ett liknande döskalle och benkapell nere i Faro, inne i ett litet munkkloster. Inte så stort men med liknande benknotor.

  SvaraRadera