1 mars 2014

Veckans fönster - dimmigt

Inte mycket till synliga fönster men dimman ligger tät vid foten av vulkanen Villarrica (snögränsen).

36 kommentarer:

 1. Det var än väldigt tjock dimma i din bild och fönstren syns bra. :)

  SvaraRadera
 2. Wow !! Vilken häftig bild Pumita !! Måste varit en spännande plats att besöka. Dimman är onekligen tät och visst syns det fönster. Ser flera stycken, både stora som små. Själv har jag letat febrilt efter dimmiga fönster men ger nog upp. Kavlar upp ärmarna inför nästa fönstertema istället :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att uppleva sommar och vinter med en kvarts mellanrum är speciellt, absolut. Ge inte upp, det kommer fler fönstertillfällen!

   Radera
 3. Å vilken bild! Spännande, man vill veta hur det ser ut utanför balkongen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det mest spännande finns bakom fotografens rygg, nämligen vulkanen men man såg inte så mycket av den heller, bara ett femtiotal meter uppåt.

   Radera
 4. "Stoppa alla pressar, radio och TV:::::!!!
  Kors i taket, lilla Pumita visar snö. Jag SER det men har svårt att TRO det! Vad har hänt? Dags att skicka efter hjälp!? Smittsam åkomma? Jag som har lovat att hålla mig till nästa säsong. Attans det börjar klia i fingrarna, man skulle kanske....bara lite vitt...nähä, inte det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, du ska veta att det fanns betydligt mer snö på bilden innan jag beskar den för att inte få hjärtsnurp. Fast helt ärligt så tänkte jag knappt på snön... måste beror på att jag har blivit så skicklig på att tänka bort eländet. Rajson, du har lovat att det räcker nu. Lagt kort ligger! ;)

   Radera
 5. Den dimman skulle jag gärna se "live", tjock och tät! Men vad döljer den?
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bakom dimridån finns det skog och grönska... och sommar.

   Radera
 6. Trist med dimma, inte minst på såna ställen där utsikten rimligen kan vara bedövande storslagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade gärna sett vulkanen men å andra sidan det hade blivit en seg klättring uppåt, säkerligen värd ansträngningen iofs. Det som finns bakom dimman här såg jag för det var den vägen vi kom till vulkanen.

   Radera
 7. Åh, men Villarrica! Där har jag ju också varit. Ja, den där gången för evigheter sedan, 1987 på vintern, alltså den svenska sommaren. Fast jag såg ingen snö.

  Och du, ska du inte också skriva lite mer? Vore intressant att återuppleva lite av hur det var förr. Och nu låter jag ju störtgammal och det kanske jag är också. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul!! Vi bodde i Villarica i ett par dagar och gjorde lite "utflykter". Jag var där i okt-nov för drygt fem år sedan, svensk höst och chilensk vår med andra ord. Vet inte om det finns snö året om där på vulkanen, skulle tro det, men gränsen flyttas säkert med årstiderna.

   Jag tycker mycket om att skriva och har tänkt tanken många gånger men den berömda ändan är tung... svår att få ur vagnen dvs. Jag ska fundera på saken. Däremot blir det inga 100 inlägg. En om dagen fixar jag inte. Inte en chans. Under en vecka kanske men inte i tre månader.

   Vet inte riktigt vad du menar med "hur det var förr", barndomsminnen, eller? Det var en kompis som pratade om finsk bastukorv häromdagen och då fick jag hundra bilder (och dofter och känslor) i huvudet men de är svåra att sätta i ord. Det kan bli "glimtar av minnen" eller tankar och reflektioner om jag ska skriva mer här på bloggen men jag kan inte lova några längre texter. Och du, ålder är bara en siffra! ;)

   Radera
  2. Såg förresten att du stavar Villarrica med två R och det är förstås så det ska vara. Gör alltid fel på det. Har rättat i inlägget nu. Tack, fröken! ;)

   Radera
  3. Hmm, jag menade förr i bloggbarndomen, för du skrev också mycket mer på den tiden då vi "lärde känna" varandra.

   Jag har ju slutat vara fröken förstås. ;)

   Radera
  4. OK, det tänkte jag först men när du börjar svamla om hur gammal du är så undrade jag om du hade läst om mina barndomsminnen på bloggen nån gång. Det har hänt, iaf en gång minns jag och den gången handlade det om just bastu. Visst skrev jag mer förr, precis som du, och det kan det ju bli ändrig på. Kanske.

   Jo, jag vet att du inte är fröken längre men jag gillar att se dig som fröken Sassa med pekpinnen i handen och brillorna på nästippen. Kanske en knut i nacken också. ;)

   Radera
  5. Haha! Det är nog bara glasögonen som stämmer och de sitter inte ens på nästippen utan ganska tätt inpå ögonen. :)

   Radera
 8. Nu ser jag tre fönster och en massa små rutor i dörren så du klarar dig nog här;-)
  Gillar byggnaden faktiskt, nästan lite "alplikt". Å dimman kan jag i det här fallet så ut med;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Phuu, skönt! Man vill ju inte hamna i blåsväder liksom. Fast å andra sidan, då skulle dimman försvinna. ;)

   Radera
 9. Maffigt, det är som att världen bara försvinner bortom huset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var som en vägg, gräns mellan sommar och vinter.

   Radera
 10. Tänkte att det liknar ju men där "rör" du dig ju inte vad jag vet......och det stämde ju det ;-)
  Synd att det är dimma en sådan gång när man väl är där och vill titta på utsikten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är jag inte riktigt med... var är det jag inte rör mig?

   Radera
 11. Det var verkligen dimmigt och visst syns fönstren på huset. Är det ett café eller restaurang? Håller med BP om den "alplika" byggnaden, Där kan man säkert bli sittande på verandan när utsikten inte förstörs av dimma som vid ditt besök.
  Fick du chans att se utsikten där från trädgränsen utan skymmande dimma?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet faktiskt inte vad det är för byggnad men får en minnesbild av ngt skidliftaktigt (det var inte en skidlift men kablar och stolpar lite här och var) i backen upp... nej, jag låter bli att gissa. Njae, vi stannade inte så länge. Åkte iväg och tittade på lavaströmmen istället. Det var häftigare!

   Radera
 12. Hoppsan, där såg man inte mycket av utsikten, snacka om dimma. Kanske därför som det inte kryllar av fotoglada turister? Nåja, du var ju i alla fall där och det är ju det som räknas :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte riktigt säsong, fast å andra sidan, jag är inte säker på att det kryllar av turister här. Såg en och annan i "byn" men de var inte många. Kan räknas på ena handens fingrar.

   Radera
 13. Riktigt tjock dimma där... men samtidigt ett fint ljus i bilden... snyggt!

  SvaraRadera
 14. Fönster och dimma, helt klart! :-)
  Fast är det egentligen inte moln där borta med tanke på höjden (trädgränsen)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, vad är skillnaden mellan dimma och moln egentligen? Nu blir det avancerat men Wikipedia vet: "Dimma skiljer sig från moln endast genom att dimman når ända ner till marken." Och då kan jag säga att det är dimma. Jag fotade alltså med ryggen mot vulkanen och neråt "i backen". Bakom dimman finns grön skog och sommarvärme.

   Radera
 15. Det var dimmigt! Man vill veta vad som finns i tjockan - skog, byar, fler berg ... men det är väl det som gör dimmbilderna så intressanta, man får inte alla svaren.

  SvaraRadera
 16. Oj, där var det verkligen dimmigt! Jag blir också nyfiken på vad som döljer sig där i dimman...??

  SvaraRadera
 17. Fantasieggande! Ur en dimmig vulkan måste ju bara urtidsdjur och annat oknytt komma krälande! Såna där som gömt sig på vulkanens botten i århundraden och bara vänta på rätt tillfälle att återerövra världen ...

  SvaraRadera
 18. När man är vid sådana här ställen vill man ju hemskt gärna kunna se någonting.

  SvaraRadera