2 mars 2014

Skyltsöndag - dolda kameran


 Hanna tyckte att det var dags att posta något gladare. OK, le vackert, tjejen!!! Du blir filmad.
Skylten hittade jag i fågelparken utanför Foz do Iguaçu.
Där bor också tukanen på bilden nedan.


Och nu över till ngt helt annat: BP kommenterade hos mig i söndags ang min förvåning över att skyltsöndagen fanns hos Klimakteriehäxan. Jag har upprepat min idé med skyltsöndag ett antal gånger (finns även att läsa här) och börjar känna mig som en papegoja men OK, jag bjuder på det. Fast egentligen gillar jag tukaner bättre.

1. Skyltsöndag finns inte hos mig eller hos Klimakteriehäxan, den finns hos alla som skyltar på söndagar.

2. Skyltsöndag är ingen fotoutmaning med fast tid, dvs. jag åtar mig inte att skylta varje söndag eller en viss tid och väntar mig inte att ngn annan gör det heller.

3. Det behövs inga länkar. Min tanke är att ha en löst sammansatt grupp som gillar skyltar och hittar till varandra genom att kommentera hos varandra. Här kan jag tillägga att i min värld är en kommentar inte samma sak som att skriva: "Nu har jag skyltat" och länka till sin egen blogg. Från början fanns det inga länkar till andra söndagsskyltare hos mig men under resans gång kom jag på att jag kan göra som Susanne på Veckans fönster och samla ihop länkar till de som brukar vara med. Men det kanske förvirrar?

4. Om någon vill starta en traditionell fotoutmaning med skyltar på söndagar så har jag ingenting emot det men kalla den i så fall ngt annat än skyltsöndag. Jag fortsätter som hittills och hoppas att ni gör det också!

26 kommentarer:

 1. Jag ler stort, är en riktig linslus så de får filma mig hur mycket de vill, jag kanske till och med bjuder på en grimasch eller två. Fågeln var ju söt, om än en aning framtung.

  Vadå fotoutmaning? Jag skyltar för att jag går igång på skyltar i olika former, finns säkert en diagnos för det ;-P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då blir det en hel långfilm ju. Kan du ta den där minen igen, den med båda ögonen mot nästippen och ut med tungan. Einstein kan slänga sig i väggen! ;)

   Snacka för dig själv i så fall! Jag har faktiskt papper på att jag är frisk från knoppen till tåspetsarna, så vad insinuerar du egentligen?! =)

   Radera
 2. Ibland skulle man ha en näbb lik tukanens! Då kunde man bita ifrån sig om det behövdes! Just idag är behovertinte så stort men det finns andra dagar!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! En näbbgädda verkar inte alls lika tilltalande. ;)
   Ha det gott du med!

   Radera
 3. Självklart så ler jag, :p
  Vilken stor och fin näbb din fågel har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstod väl det! Vem villl du vara i långfilmen? ;)

   Radera
 4. Känner mig lite tveksam till budskapet på din skylt. Förväntas man alltså le om/när man springer på en anaconda? OM jag skulle göra det tror jag leendet skulle vara väldigt långt borta.
  Om länkar: det är väl fritt fram för vem som helst. Men i o med att vi köpt din utmärkta skyltsöndag-tanke har det känts naturligt att länka till dej, för cred eller vad man nu vill kalla det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Budskapet är nog: "Om du mot förmodan får för dig att stajla inför kompisarna och ta dig in till anacondan så ska du veta att det får rättsliga konsekvenser". Men det är min tolkning.

   Ang länkar: Tacksam för cred förstås, vill bara få fram att det inte är tvunget. Då behöver jag inte känna att andra länkar till mig men jag bjuder inte igen.

   Radera
 5. Gillar färg och gillar din pippi. Hos mig blev det lite färglöst idag. Trotsade småregn och 13 grader igår för att leta skyltar. Vad gör man inte för Skyltsöndag ;-)
  Punkt 1-4 är solklara ! Fortsätter som vanligt för att det är kul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter bra, Anita, då kan vi återgå till skyltarna. Försök att le lite iaf trots att det är 13 grader och duggregn hos dig. ;) Inte tyckte jag att det blev så färglöst ändå... men det kanske beror på vad man jämför med. :)

   Radera
 6. Tihi kan jag kanske utbrista lite generat. ;-)
  Men jag vet hur du ser på saken Pumita. Du måste ha en väldigt stor näsa om du liknar en tukaner!!!
  Det trodde jag inte. Det där med näsor berör jag själv i dagens Skyltsöndag.
  Och behovet av lössläppthet har vi väl alla, nää uj nu blev det nog fel. Knas i "växelkontoret"!
  Men vi kör på, travar vidare i ullstrumporna. Hoppas det är okej att jag lämnar in en kommentar och länk till mitt eget bidrag?! Vad jag tycker om din skylt? Jo, det är väl bra att de informerar om att fåglarna filmar besökarna. Jag hade ingen aning om denna verksamhet. Kanske har svanen som brukar besöka hamnen och Vinterviken en filmkamera under vingen. Jag undrar hur en fågelkamera ser ut? Eller hur menade de som satte upp skylten. Såg du några filmkameror när du var där och även plåtade vackra och "roliga" tukaner. Vilka fåglar, vilken färgprakt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi på dig själv. ;)
   Tycker du att jag tog i för mycket eller varför skulle jag ha en tukannäsa? Näddu, det där är ingen selfie (bild på mig själv alltså) för min näsa är i minsta laget, haha. Lössläppthet vet jag inte riktigt vad jag ska säga om, kanske bättre än "pank och fågelfri".

   Klart du får berätta att du skyltar (fast jag kikar in hos dig ändå även om du inte hade sagt det) men om det är det enda du har att säga så kan du behålla det för dig själv... och det är det ju inte. Det enda alltså för det blev en lååång kommentar. Gillas förstås. Jadå, jag såg kameran. Den som satt i taket. Den som tukanen hade missade jag för den var dold. ;)

   Radera
 7. Här fick jag en helt oförtjänt länk av dig, men jag tackar ödmjukast:-)
  Jag kommer även fortsättningsvis länka till dig och ge dig cred. Att sedan Klimakteriehäxan gjort sig besväret att sammanställa oss som skyltar är ju bara trevligt och förtjänar också en länk. Det var faktiskt första gången jag länkade till henne, då jag såg att Anita också gjorde det.
  Nu är jag ju inte så dum som jag ser ut, jag har förstått reglerna, tror det eller ej, men de tål ju att upprepas för andra som är lika dumma som jag och ser ut så också;-)

  Hoppas nu att du gör som på skylten, det gör jag iaf:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart jag ler! Har absolut ingen anledning att sura... eller dumförklara folk hur ni än ser ut. ;) Du kanske inte har läst alla de gångerna som jag har skrivit om hur jag vill att skyltsöndag ska vara. Det är ett antal. Jag vill inte att skyltsöndag ska bli en traditionell fotoutmaning med länkningstvång och annat som hör till. Och en sak till: jag delar inte ut några oförtjänta länkar, varken till dig eller ngn annan, bara så du vet. Jag länkar när jag känner för det och jag skyltar när jag känner för det. It is as simple as that. ;)

   Radera
  2. Du och jag är nog ganska lika faktiskt... vad gäller länkar alltså;-)

   Radera
  3. Jag kan komma på fler likheter men vi kanske inte ska dra upp dem här. ;)

   Radera
 8. Åh den där fina tucánen vill jag också råka på. Då kommer jag absolut att le stort. Lovar. Anacondan vill jag också träffa på trots att den är stor och lång och eventuellt vill krama om mig. Bara det kan man ju le åt, eller hur? Hur många har egentligen blivit kramade av en sådan trädkramare?

  Jag hittade ett litet kryp som nog var lite vilse och tog hjälp av kartan för att hitta rätt. Fast jag undrar om hen lyckades. :)

  Och tack för uppmuntrande ord - ska verkligen försöka skriva lite mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om jag skulle vilja krama nån av dem, egentligen, men tukanen får mig iaf att le stort. Den ser så glad och sympatisk ut att det är svårt att inte tycka om den. Ormar och träd kan krama varandra, det tänker jag inte lägga mig i.

   Din lilla coccinella hittar säkert, ser ut att vara en van kartläsare! :)

   Radera
 9. Åhh, en tukan! Den fågeln har en speciell plats hos mig eftersom det är ett av de förta ord min son sa. På Skansen, i regnskogen, pekade han upp i ett träd och utropade glatt TUKAN. Och det var innan han ens sagt mamma, pappa eller katt, trots att vi hade två katter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, låter som en blivande biolog, din son. :)

   Radera
 10. Sk*t också, tänkte inte på att moster kikar in på min blogg då och då, hon vet alldeles för mycket om mig... ;-P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska akta sig för frispråkiga mostrar! ;)

   Radera
 11. Himmel vilken näbb! Det är ngt annat än Gärdsmygens det. Men Gärdsmygen kan låta riktigt mycket ändå ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns flera sätt att visa var skåpet ska stå, en del är mer fysiska än andra. ;)

   Radera
 12. Oj här har jag missat ena massa om länkar hit och dit och kommentarer och allt möjligt. så går det när man gör utflykter och inte är med. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ser! Så fort du vänder ryggen till Pumita händer det saker. ;)

   Radera