14 mars 2014

Veckans fönster - överfullt

Det var överfullt på busstationen i Izamal... tills det var dags för avfärd. Ser du vad det är?

34 kommentarer:

 1. Ser ut som en slags snacks, men med tanke på att det är i Mexico kanske det kan vara rosquillas, som jag gillar jättemycket. Mmm, vad det vattnas i munnen nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt ingen aning om vad de heter. Snacks är inte riktigt min grej. Kan vara för att jag aldrig smakat... på just rosquillas menar jag då. Eller ens vet vad det är. Men google vet. Och nu jag också. Ser ut som munkar när jag såg bilden. Neej, det här är snacks. Typ ostbågar såg det ut som. Har iofs inte detaljstuderat. ;)

   Radera
 2. Pretzels, typ? Nåt ätbart i alla fall! Och eftersom du plåtat i Mexico är det väl boquitas com pimienta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåt sånt. Tog aldrig reda på namnet eftersom jag varken såg till försäljaren eller skulle handla.

   Radera
 3. Är det en massa snacks som står där på soptunnan? Såna där goda snacks dessutom som inte är potatischips utan gjorda av något annat? Var det din färdkost eller kanske var det någon som glömde sin? Frågorna hopar sig... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, snacks på soptunnan. Eller jag skulle nog kalla den för papperskorg... modell mastodont. Jag kan tyvärr inte presentera ngn varudeklaration men spröda fluffiga thingies typ ostbågar. De var till salu men försäljaren puts väck.

   Radera
 4. Ser ut som en röd brevlåda och på den står den vackra korgen med snacks. Kanske en present till någon? Så ser jag ett bussfönster därutanför. Jag vill nog veta lite mer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska du få. Veta mer alltså. Mexikaner älskar snacks och en bussresa utan snacks... det finns inte. Så fort bussen stannar vid en hållplats (inte stadsbuss då men långfärd som inte behöver vara så långt, det räcker med en timme eller två) kommer det fram folk (i alla åldrar, även barn) och säljer färdkost som kan vara allt från snacks och läsk till grillad majs och matportioner. Ofta låter chauffören dem gå en runda i bussen mot att han själv får provision i form av det som säljs. Win win situation, typ. Och så säljer de på busstationer förstås, både kiosker och caféer plus ambulerande försäljare som här. Ofta ingår en macka med dricka och en liten påse snacks i bussbiljettpriset. Den får man i handen när man kliver på bussen. Behöver inte alls vara lyxbussar utan vanliga "standard"-såna.

   Radera
 5. Var det ditt alltihop???!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ska jag skämmas nu?! Jag som gör mig till och är så himla präktig här på bloggen... nu kom det fram, en riktig fast food junkie! ;) Du behöver inte vara orolig, Staren, jag köpte inget. =)

   Radera
 6. Nu är det fredagsmys värre här hos Pumita..jag norpar några och lutar mig tillbaka i soffan. Cool bild..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Be my guest! Du kan ta en påse eller tre. Jag bjuder. Drickat ser ut att vara slut. Jag springer och hämtar mer. ;)

   Radera
 7. Nää... tänkte också på nåt slags snacks vid första ögonkastet. När jag sen börjar stirra ser jag nåt plastigt som inte är ätbart iallafall. Tror inte den står på en brevlåda heller, tror mer på en soptunna. Hur länge har du tänkt hålla oss i ovisshet ??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ätbart, ja... det beror på vem man frågar. Visst kan det slinka ner en och annan men jag kan lika gärna låta bli.
   Det var inte alls min tanke att hålla er i ovisshet! Grejen är att jag har slitit mitt hår sedan igår när min förbaskade router tog helg och inte alls ville kännas vid att jag har viktiga saker att kommentera på bloggen. Imorse ströp jag den långsamt och knyckte till en extra gång för att den skulle vara lite mer samarbetsvillig. Att blogga med mobilen funkar inte för mig. När jag skriver mycket vill jag skriva på tangentbordet. Annars blir det bara en massa fel. Så nu får vi hålla tummarna att den lärde sig en läxa. :)

   Radera
 8. Så det är inte pasta????? men överfullt är det ju :)
  http://foto.rudenius.se/?p=3139

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle kunna vara... men det blir bara gröt om du slänger de där i kokande vatten. ;)

   Radera
 9. Undrar just om de var goda?!
  Attans, höll på att lägga fram ett vintrigt fönster men koma tt tänka på dig så det fick bli annat.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur att du hejdade dig i sista minuten. Tack för det! Fast å andra sidan, det är inte så långt till vinter utanför fönstret. Svinkallt och blåsigt.

   Radera
 10. En av dina bästa bilder ever! Älskar den! Både kompositionen och färgerna.
  Rosquillas tror jag inte riktigt på, de är väl tjockare, eller...
  De ljusa snacks är "wagon wheel duros" tror jag. De mörkare skulle kunna vara "onion rings", vilket jag inte hoppas med tanke på eventuell gasbildning på buss/tåg/flygplan. Ok, jag chansar att det finns "bicycle wheel duros" också;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni verkar veta mycket mer om mexikanska snacks än vad jag gör så det är bäst jag bara ler snyggt. ;) Doritos har jag ätit nån gång men det är säkert tio år sedan. Ja, det är det när jag tänker efter, det var under rundresan i Centralamerika. Ganska exakt för tio år sedan. Och de är dessutom amerikanska från början.

   Radera
 11. Snygg packning för den resan. Mer behöver man egentligen inte. Själv åker jag till Paris om en liten stund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och framför allt lätt! Möjligen lite otymplig och ömtålig.
   Jaha, du flyr stormen. Så roligt för dig! Såg förut i marginalen att det var Paris-utflykt på gång och undrade när.

   Radera
 12. Pasta var väl första tanken iaf...men överfullt är det ju verkligen!

  SvaraRadera
 13. Festligt med dina snacks. Ser ut som de är hemmagjorda. Kan tänka mig friterat i olja, men tänk om man fick receptet på smeten!!! Oj oj oj, jag skulle fritera egna snacks som bara den. :-)
  Tänk om man kunde göra egna ostbågar!
  Nu far jag bort i tanken, synd att inte bilder kan mätta. ;-)

  SvaraRadera
 14. Det var väldigt vad mycket snack om snacks den bilden orsakade. :-)

  SvaraRadera
 15. Jag skulle gissa på snacks liknande skruvar/majsbågar. Och många dem.

  SvaraRadera
 16. Läckert! Först tänkte jag pasta, men sen såg jag att några var som hjul med ekrar, det verkade avancerat för pasta... Någon sorts rissnacks?

  SvaraRadera
 17. Överfullt är visst bara förnamnet här. Fick de inte plats i soptunnan? Nej de står väl bara där och väntar på godissugna kunder kan jag tro. En riktigt snygg bild har du fixat här hur som haver.

  SvaraRadera
 18. Jag tror min kommentar försvann ut i rymden! Det måste vara färdkost, men den ser lite torr ut tycker jag. Men det finns ju massor!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 19. Ingen dator. Inget bloggeri. Arrgh! :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir att äta snacks då istället för att blogga. ;)

   Radera
  2. Ja, typ. Det blir mycket snacks... ;)

   Radera
 20. Ingen dator ?? Inte kul :-( Undrade ju vart du tagit vägen !!!!!

  SvaraRadera
 21. Inte ätit upp dem ännu? har du ingen dator? Trodde du var ute och reste!

  SvaraRadera