4 maj 2014

Veckans fönster - krokigt

Veckans fönster från Porto, krokigt och aningen rörigt... just därför så charmigt.

24 kommentarer:

 1. Så vackert och så spännande med de olika fönstren, det lilla fönstret däruppe är ju hur sött som helst. Har saknat dig, är du tillbaka nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina vänliga ord, Hanna. Det ser lovande ut, mer kan jag inte säga.

   Radera
 2. Åh men här är du ju..jag saknar dig så pass ska du veta när du försvinner..:) vilket krokigt skönt bidrag till temat även om man kanske inte skulle vilja ha ett rör mitt i fönstret..men det är säkert en kvarn därinne..det tror jag iaf..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm, jag har saknat dig också, Anna-Panna! :) Har funderat länge och väl vad jag ska dra till med om ngn frågar vad det är för rör för jag har INGEN ANING men du är smart du! Fast kvarn mitt i stan... det rimmar iaf. ;)

   Radera
 3. Fönstret är läckert, förvisso! Men jag fängslas än mer av den vackra fasaden... ;-)

  Kul att se dig igen, säger även jag... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kanske inte skulle vilja ha ett rör i mitt fönster men gillar "mångfalden". :)

   Radera
 4. Ingen dålig krok du hittade! Vilken charmig byggnad med olikformade fönster!
  Såg dig när jag tittade in på Veckans fönster och vill bara passa på att säga Hej! Det är länge sedan jag såg till dig!
  Ha en skön söndag! Hoppas att grannarna har slutat festa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej på dig! Kul att du hittade hit. :)
   Ja, nu är det lugnt. De sover väl... Själv var jag uppe efter fyra timmars sömn, förbannad och grinig. Får väl föreslå att de ska samordna sina fester framöver. Två på en vecka (grannen ovanför på Valborg och inatt grannen nedanför) är bara för mycket! Det kan väl ändå inte vara meningen att jag ska åka bort för att få lugn och ro. Tror inte att det blir så mycket gjort idag, annat än uppladdning inför vardagen. Ha det gott du med!

   Radera
 5. Ha! Perfekt, och så snygga färger dessutom. Det gäller att fota varenda fönster när man är ute och rör på sig. Man vet aldrig vilken tema Sassa hittar på... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så rätt så. Vi kan få användning för alla möjliga fönsterbilder så det är bara att knäppa på det mesta. Jag tog bilden för att jag gillade de "jordiga" färgerna och olika fönstrena i fasaden.

   Radera
 6. Välkommen tillbaka! Äntligen säger jag bara. Hoppas att du är här för att stanna, har nämligen precis som alla andra saknat dig...
  Å du börjar ju återkomsten med en "big bang". Fönstret är hur bra som helst. Å jag tror att röret är en typ flaskpost från våningen ovan;-)
  Hade röret inte gått in i fönstret så hade jag kunnat berätta att det kunde innehålla rivningsavfall, fast då hade röret ju slutat i en container. Så gör man nämligen i Israel.
  Än en gång - tack att du är tillbaka:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Det är superkul att vara tillbaka, speciellt med ett sånt välkomnande. Hoppas med att jag stannar... eller inte så att jag har ngn femårsplan men idag är jag här. Och säkerligen nästa helg också. Om cyberguden vill och vädret tillåter. ;)

   Big bang, det kan man verligen säga. Tre inlägg på en och samma dag, tar ut mig fullständigt redan nu... hur ska detta gå?! Flaskpost låter alldeles perfekt. Det skulle jag behöva till mina festande grannar. Inte så att det var någon brist på alkoholhaltiga drycker (inget överflöd heller, de väsnas bra utan också) men jag skulle kunna skicka iväg lite sömnpulver ner dit (och upp till de andra med även om jag tror att det tog skruv när jag var där personligen kl 4 på morgonen) så att de inte är uppe och röjer hela natten. En annan börjar ju bli rätt seg vid tretiden liksom. Jaja, hoppas att det dröjer länge till nästa gång.

   Radera
 7. Tänkte lämna en kommentar om ditt fönster, men känner mig inte helt välkommen.
  Tänk om jag är en besöksraggare??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ingrid! Din första mening bevisar motsatsen. ;)
   Hur vet man om man är en besöksraggare: jo, när ens enda anledning till att kommentera är att sprida länken till sin egen blogg, typ: "Kolla här vad jag har skrivit!", "Besök min blogg!" och liknande. Jag "vet ju vem du är" och jag vet att du inte är en besöksraggare. Välkommen till PUMITA - känn dig som hemma!

   Radera
 8. Trevligt att se att du har återtågat från tiden i öknen. Välkommen tillbaka till civilisationen ;)
  Ursnyggt fönster, älskar (jag menar det) det vackra murverket - vilken skön harmoni.
  Svar: Indien eller Hälsingland spelar ingen roll, lika exotiska i mina ögon :) Tack för filmtipset, alltid välkommet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Varmt och skönt visserligen men också torrt och tråkigt. ;) Vet inte om jag ska svälja kroken med civilisationen, haha. Nej, jag tror jag hoppar... det blir för komplicerat.

   Jag har inte besökt något av länderna än (Indien eller Hälsing) så jag får nöja mig med film och foto. Räcker långt det med. :) The lunchbox är riktigt sevärd, speciellt Irrfan Khan, helt suverän.

   Radera
 9. Hej o kul att se att du är tillbaka igen! Gillar verkligen det där fönstret, charmigt och lite spännande...undrar vad det där röret är till för...??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ninnie, kul att vara här igen! Jag har ingen aning om vad det är för rör... ser inte riktigt ut som ventilation. Det enda jag vet är att det finns en liten matbutik i huset men det blir man ju inte klokare av.

   Radera
 10. Nej men är du här!!! Så kul!!! Och kör igång hårt med flera inlägg ser jag. Gäller väl att få koll på abstinensen. Säkert väldigt användbart fönster. Vem skulle inte vilja ha en krok så där- eller?
  Och innan dagen är slut lovar jag ha bidragit med en skylt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det tycker jag med!! Gäller bara att sansa sig så lilla stackaren (datorn alltså) inte blir överhettad. ;)

   Radera
 11. Ja, men där är du ju! Kul att se dig igen. Själv har jag ju också varit lite inaktiv på sistone, men sk försöka ta mig i kragen och öka aktiviteten en smula. Härliga toner i din bild och röret gissar jag tillhör en gammal ventilationsanläggning. Kanske.

  Nähä, nu ska jag se om jag hittar någon trevlig skylt i arkivet. Ses kanske snart igen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det samma! Har smugit runt lite med mobilen och kollat läget. Upptäckte att det var rätt lugnt hos dig också. Men du var ju ute och reste igen. Vi får göra så, öka aktiviteten en smula... un po'. Det är ju sommar och semester snart. Inte många veckor kvar för min del. Klart vi ses snart. Väntar ivrigt på din skylt! :)

   Radera
  2. Snyggt! Jag fick inte tag i nåt. Jobbat hela helgen, långa dagar. Ibland lägger arbetet hinder ivägen, liksom ...

   Radera
 12. Vilken femetta! Dels ett sött fönster, ja jag tänker på det lilla ovanför fabriksfönstret där det krokiga röret går in.
  Vilken kontrast på denna väggyta. Tre väldigt olika fönster. Ser att du funnit motivet i Porto. Då kanske det är baksidan på en portvinsfabrik vi ser?
  Välkommen tillbaka in i datorvärlden. :-)

  SvaraRadera