22 juni 2014

Skyltsöndag - fotokonstJag var på Dalí-utställning i Rovinj och hittade modern fotokonst i samma lokaler.
Visst ser de här romerska krigarna bekanta ut på nåt konstigt sätt?
P.S. Bollen har jag sparkat dit själv.

24 kommentarer:

 1. Roliga foton och bollen blev ju pricken över i:et! Nu har vi bestämt att det blir La Paz efter Brasilien, bokade igår. Ska bli spännande med ännu ett nytt land här i Sydamerika. Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar La Paz i Bolivia? Ååh, så roligt! Buen viaje! :)

   Radera
 2. Vilka tuffingar! Men det är klart, är man en romersk krigare måste man vara både tuff och modig!
  Gillar du fotboll? I så fall har du gyllene tider nu!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njao..aa, det gör jag. Mitt fotbollsintresse vaknar till liv vid stora mästerskap, kan man väl säga... och somnar sött direkt efter. Det är lätt att dras med i fotbollsyran men jag är nöjd när det väl är över för det kan bli för mycket av det goda. :)

   Radera
 3. För mig ser de inte bekanta ut - så de har nog med sport att göra ;) Oavsett så är ju fotokonst intressant!
  Önskar dig den skönaste av söndagar och tackar för alla de sköna kommentarerna :) När du är här är du verklige här! Det gillas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är förståeligt. Men om du kommer lite närmare så kan jag viska... Hade iofs väntat mig att vår fotbollsexpert BP skulle komma med fakta men jag antar att hon sover fortfarande för att orka med kvällens och nattens drabbningar. Det är Cristiano Ronaldo och Ronaldinho. Den ena av dem fick inte ens vara med i VM (Ronaldinho, han med bollen). Brassarna har ju så många bra att välja bland. Och uteslutningsmetoden avslöjar att den första är portugisen Ronaldo.

   Hehe, det är ALL-IN som gäller, allt eller inget. ;)

   Radera
 4. Ståtliga pojkar (och tavlor) men inget jag skulle satsa på till mina väggar... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men mina väggar är tapetserade med fotbollspojkar. Not. ;)

   Radera
 5. Rolig idé att skruda upp fotbollskämpar (???) som gamla romerska krigskämpar. Med fotokonst kan man verkligen ta ut svängarna och leka loss. Skyltsöndag ja, hur har jag kunnat glömma bort den lilla pärlan så kapitalt? kanske lyckas jag gräva upp en skylt ur gömmorna. Hur eller hur; kul att du är tillbaka :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar nytänk! Det fanns fler roliga bilder där (Madonna och Elvis som Adam and Eve och Leonardo di Caprio som Leonardo... jag kanske visar dem vid ett annat tillfälle).

   Ja, eller hur. Nu får du ta och skärpa dig! ;) Visserligen har jag dig i min feed men hojta gärna om/när du hittar en skylt eller tre. :)

   P.S. Ja, det är fotbollskrigare. Se min kommentar till Eva T.

   Radera
  2. Hmmm
   där gav du mig en ide
   kan kanske bli tre
   varianter

   Radera
  3. Wow, det låter spännande!

   Radera
 6. Fina pojkar som jag gärna klämmer lite på, men jag förstår inte varför de skulle envisas med att ha en orange sopkvast på huvudet på tiden då den här stilen begav sig... Jag har hört att kärringar över 40 ska vändas upp och ned på och användas som sparbössa, här kan man sopa gatan med karlarna när de når samma ålder...

  SvaraRadera
  Svar
  1. De gjorde så mycket annat konstigt också på den tiden. Åt så de baxnade och sedan spydde upp maten för att kunna äta mer... men det är ju inte så originellt när jag tänker efter. Sopkvasten tycker jag är häftig men den andra då... ser ut som en potta. Modet och vanorna förändras. Undrar vad de skulle tycka om folk som tar av sig brallorna på allmän plats t.ex. (No Pants! Subway Ride). ;)

   Radera
 7. Hej! Min skylt ger uttryck för dagens önskedröm ...
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2014/06/pa-onskelistan-denna-skyltsondag.html
  Om du drömmer om dina motiv blir det liiiiite annorlunda ... :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njaee, erkänner inget! ;) Skojar bara, så illa är det faktiskt inte. =)

   Radera
 8. Bingo Pumita! Ettan måste vara bror till Ronaldo, även om han - ja inte Ronaldo utan killen på bilden - inte har någon boll att leka med.
  Tvåan liknar Ronaldinho (Brasilien). Han har iofs gjort sitt på planen, men han var ju en gudabenådad fotbollsspelare.

  Kul att ditt fotbollsintresse vaknar till liv vid stora mästerskap. Å du verkar t o m veta vad du pratar om, men det brukar du ju göra i vanliga fall också;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ronaldinho är väldigt lik (han har ju ganska säreget utseende) men var är kalufsen, har de klippt av krullet?! Cristiano är mindre lik, kanske ett gammalt foto. Vet inte hur de här bilderna har kommit till egentligen.

   Absolut, jag vet vad jag pratar om. Oftast. Det är ingen bra idé att låtsas att man vet... bättre att hålla tyst då. Fotboll vet jag inte särskilt mycket om. Beror förstås på hur högt man lägger ribban. ;)

   Radera
  2. Glömde skriva det förresten, Kroatien är inget u-land när det gäller wifi. Dels hade jag gratis wifi både på hotellet i Pula och "hemma" i Rovinj och så fanns det Croatia Free Wifi hotspots lite varstans.

   Radera
 9. Tuffa grabbar hos dig ;-) Den utställningen hade jag gärna besökt !! Gillar fotokonst. Kul med bollen sådär mittiprick.
  Hehe.. kan inte låta bli att le en smula åt Hanna och hennes lilla 40-års kris. Herregud !! 40 är ju rena rama ungdomen för oss kvinnor !! Eller.....hur ? Fyller 55 om ett par veckor. Fy sjutton vad jag önskar att det kunde vända. Ja, inte vändas upp och ner... Var ju 35 alldeles nyss !!! Vaddå kris, nä inte jag inte. Snyft ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vad rolig du är! Men har du inte hört? Det vänder ju... inte upp och ner, tack och lov!... men när man blir äldre blir man ju som barn på nytt! Inte så att jag talar av egen erfarenhet, inte än. Eller jag kanske inte har blivit vuxen än... vad det än är... jag vet inte. ;)

   Radera
 10. Snygga poeträtt på de två "fotbollskrigarna". :-)
  Inspirerad av VM kan jag tro, är det beachbvolleyboll som de spelar där nere i Brasilien?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ronaldinho får väl göra vad han vill eftersom han inte fick vara med och sparka boll med de andra pojkarna men Cristiano får se till att prestera lite mer än vad han har gjort hittills om de ska ha ngn chans.

   Radera
 11. Japp dom där har tom jag sett på TV. Är lyckligt gift med en fotbollsgalning och dessutom mor till en fotbollsnörd till dotter. Jag kan inte undvika lära mig liiiiiite.
  Kan erkänna att jag har suttit och njutit av fotboll, senast i lördags. Tyskland och Ghana? tom jag kunde hålla mig vaken till långt in på kvällen!
  Just nu leder Grekland, annars har det varit lite deppigt för Europeerna!
  Ha det gott!
  (Var attans nära att lägga in ett foto med snö i Fototriss i söndags. Kom att tänka på dig så jag hoppade hela trissen........)

  SvaraRadera