21 juni 2014

Veckans fönster - förstört

Det är mycket som är förstört på den här bilden... och då lämnar jag de fotografiska kvaliteterna därhän... som man kanske inte tänker på vid första ögonkastet eller som är omöjliga att upptäcka för andra än den som tar bilden. Nej, jag försöker inte slå världsrekord i längsta möjliga intetsägande mening men på nåt sätt måste jag ju ta igen bloggfrånvaron... OK, jag förstår, det räcker så. Hursomhelst, det uppenbara är förstås att ngn har lämnat sitt tassavtryck på den söta taxikojan på Giardini och därmed förstört den. För det andra: eftersom bilden är tagen på långt håll går det inte att ta sig en titt på affischen med ett gäng kroatiska fotbollsspelare som är uppsatt på fönstret och det kan förstöra kvällen för en del och för det tredje, det som mest förstör för mig, är att entrén till Zerostrasse är stängd. Det finns tre ingångar till tunnelsystemet under centrala Pula (där stadens invånare tog skydd under kriget och där det numera finns en fotoutställning) men ingen av dem är öppen.

16 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka till ett Stockholm som inte har stängda tunnlar...
  Du vet ju att jag är konstig, men det första jag tänkte på när jag såg bilden var: Den där lilla affischen skulle kunna vara ett fotbollslag. Japp, där ser du. Så för min del är bilden inte ett dugg förstörd, speciellt med det där tre rostiga sakerna i förgrunden. Ok, klottret stör en aning - men so what;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackelitack! Inte så att jag har saknat tunnelbanan precis men den är praktisk och användbar när den är öppen. ;)
   Ja, det är klart, du söker vittring i vinden och hittar (på två röda) allt som liknar en boll, haha. De där rostiga sakerna ska hindra olydiga bilister från att ta sig till taxikojans parkering. Så att taxikillarna kan fortsätta i lugn och ro att spela kort vid bordet utanför.

   Radera
 2. Vi ser olika saker... Jag blir mest imponerad över stenväggen. Vilket byggnadsverk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är mäkta imponerande... och faktiskt inte en vägg utan en lång mur.

   Radera
 3. Må så vara att fönstret är förstört men det är en rasande intressant bild! Vilken vägg, det har gått åt många stenar och hårt arbete för att få den på plats!
  Ha det bra! Kul att se dig på bloggen igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får ta det onda med det goda. Ha det gött du med!

   Radera
 4. Om en för dig förstörd ingång/port/dörr kan räknas med som fönster kan kanske diskuteras (fast det mesta i förklaringsväg brukar ju godkännas här bland fönstertittarna), men de andra var ju helt perfekta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, vi diskuterar inte den förstörda porten för det var egentligen ingen förklaring utan mer som bakgrundsinformation. Det är klottret som är "da thing". :)

   Radera
 5. Men dagen ovan jord verkar inte förstörd - sol skuggor och kuliga saker att upptäcka :) Det fantastiska muren till exempel (sa hon den där murverksnörden i förskingringen)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade sett framemot en intressant vandring "i kloakerna", inte minst för att svalka mig lite, men tji fick jag. Det är sånt som händer och man får vara glad ändå. Nej, inte ett dugg synd om mig. ;)

   Radera
 6. Ursnygg bild, gillar kompositionen och hela helheten så att säga. En sån där vardagsbild som faktiskt säger ganska mycket. Spännande att man (i normala fall) kan gå in i berget och njuta av foton, sånt gillar jag. Gillar dock inte din frånvaro, men jag antar att jag inte har så mycket att säga till om i den frågan... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Näpp, inte mycket du kan säga... eller ordet är fritt förstås men biljetten är bokad så det är dags att börja packa. Bara en kortis den här gången också. Take care! :)

   Radera
  2. Jag kan liksom inte göra två saker samtidigt, resa och blogga, det funkar inte. ;) Posta kommentarer fixar jag men annars... näpp, det är kört!

   Radera
 7. Du fångar intressanta vardagsmiljöer när du är ute och reser.
  Bild både med skyltar och fönster, ett förklistrat fönster. Men utan din text skulle jag missa fönstret. Det ser mer ut som en anslagstavla där på väggen. ;-)
  Taxiskylten verkar vara ren reklamskylt, har den med det lilla huset att göra?
  Men funkar till temat gör din bild.
  Du undrar över mitt foto, jo det pågår rivning av kontoret på fotot, därav det delvis trasiga huset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejdå, det är inte bara reklamskylt. Det är en taxikoja. Inte för att jag tror att alla de där gubarna (tror de var 5-6 st) som spelade kort utanför skulle få plats i den där lilla kojan samtidigt men det är där de "bor".

   Radera
  2. Jaha, så taxigubbarna hade ett litet ställe att krypa in i om det skulle regna under pausen mellan körningarna. Fast de har väl täckta bilar? Så där kan de ju alltid stanna om inte vädret tillåter utomhustillvaro...
   Här i Sverige brukar ju chaufförerna hoppa in i varandras bilar i väntan på nya kunder, kan behövas med tanke på det rätt regniga vädret just nu. ;-)

   Radera