23 augusti 2014

Skyltsöndag - hur tänkte de?


BP efterlyser bildekaler & klistermärken och Pumita vill självklart dra sitt strå till stacken. Jag fick gräva djupt i byrålådan för att hitta den här bilden, fotograferar tydligen sällan det som efterfrågas. Jag satt på en gågata i centrala Pula och mina ögon fastnade på de här klistermärkena i en kioskdörr. De i sig är varken roliga eller speciella men det som gör mig fundersam är deras placering strax ovanför fotknölarna. Om man är hund modell golvmopp kan jag förstå för då har man förbudsskylten rakt framför nyllet men de flesta av oss som inte går i koppel når åtminstone en och en halvmeter över havsytan. Ska man behöva böja sig ner och få ryggskott, eller?

16 kommentarer:

 1. Hahaha! Så himla kul att du är med här:-)
  Tycker skyltarnas placering är till för pygméer, å de finns nog inte i Kroatien. Åtminstone inte då jag var där.
  Ännu roligare tycker jag att man förbjuder glass och "lättklädda" besökare. Jag menar det är ju iaf en kiosk - då får man väl räkna med att folk köper glass i bikini.
  Tack Pumita att du är med och 1 000 tack för länken också. Synd bara att du är med utanför tävlingen. Är nämligen bergis på att du älskat vinsten - om du vann alltså;-) Du vill kanske ändra dig där. Jag lovar att inte avslöja din identitet. Du har ju inte avslöjat min, å jag är övertygad om att du vet precis vem jag är;-) DS.

  PS. Är som du - "kräver" inga länkar:-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. The pleasure is all mine!
   Nej, jag kommer inte att ändra mig. Hm, jag vet nog var din brevlåda bor men jag är mer intresserad av dina bilder och texter på bloggen. ;) Med tanke på din sista kommentar där anar jag en fortsättning på temat bildekaler/klistermärken. Stämmer det?

   Jag tycker att det iofs är helt ok att man portar halvnaket (oavsett kön) från affärer och restauranger. Förstår inte riktigt hur folk tänker. Det som är OK på stranden och där omkring är inte alltid OK mitt i stan. Det här är liksom nästan en halv mil ifrån. Glassen har jag lite svårare att förstå. Köpa får jag men äta upp, det får jag göra utanför.   Radera
 2. Världens bästa ursäkt att "inte se dem" ... och kanske tycker butiksägaren att det är bra så ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Kan hända att ägaren inte vill skriva det på näsan på folk. Kunderna kanske sviker och går ngn annanstans.

   Radera
 3. Tja, placeringen är lite svårtolkad. Det är inte ett ställe man förväntas kräla in i? Handtaget verkar ju placerat så att det skulle kunna vara möjligt. :)
  Min skylt platsar inte i BPs tävling. http://vardagettaventyr.blogspot.se/2014/08/skyltsondag.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag rekommenderar inte att kräla i bikini i så fall... om man inte är en gris förstås.

   Radera
 4. Anpassad till pygméer förstås. Bor säkert många sådana i Pula- eller??? Hos mig bär det bara utför.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte vet jag... de är ju så små att det är svårt att se dem. ;)

   Radera
 5. Ja då skyltar vi igen! Och till skillnad från dina, i hundhöjd, är min otroligt synlig från alla håll. Stor är den också.
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2014/08/allt-kan-inte-kopas-ens-pa-en.html
  Trevlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du visar höjden av lycka... för en del. ;)

   Radera
 6. Innan jag hann läsa din text kollade jag bara bilden... Funderade litet på vilka som fick vistas där... Varken män eller kvinnor, ej heller hundar... hur glassen skulle kunna vara där utan människor förstod jag inte... Bilder kan säga mycket, man kan bli förvirrad av dem också... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självgående glass, det är ju nästan en världssensation! ;)
   Lätt att bli förvirrad men det är trots allt tydligare med bilder än med text på alla möjliga språk.

   Radera
 7. Har tydligen helt missat BP´s efterlysning och därmed inte dragit mitt strå till stacken men det går väl flera tåg ;-)
  Ja, de där märkerna var kanske lite ogenomtänkt placerade. Eller som Della skriver, lite svårtolkat. Förmodligen vill inte kioskägaren att hans lockelser innanför dörren ska skymmas av dekalerna. Dessutom kanske han inte har något emot ett besök av en ung dam i minimal bikini men kan lätt hänvisa till dekalerna om jag skulle komma in i blommig baddräkt ;-)
  Hund modell golvmopp !! Haha..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag anar att det inte är sista gången, vi får väl övertala hen om inte annat. ;)
   Det har sina sidor att vara kioskägare, blir fel hur man än gör. ;)

   Radera
 8. Man kan ju undra! Själv brukar jag sällan krypa in genom dörrar, det skulle väcka för mycket uppmärksamhet!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter lite jobbigt. Och så blir man smutsig också.

   Radera