3 augusti 2014

Skyltsöndag - Still life


Dagens skylt är i minsta laget men jag kan försäkra er att innehållet är desto större, det bästa jag har sett på länge! Filmen är som en knytnäve i solar plexus, speciellt slutet... jag kippade efter andan och tusen tankar virvlade runt i huvudet. Kommer inte att kunna skaka av mig dem på ett tag. Eddie Marsan (han som spelar bilskollärare i Happy-go-lucky, en av mina favoriter) är fullkomligt lysande i huvudrollen. Jag vill inte säga mer. Se den! Bilden nedan norpade jag från Folkets bio.

Andra sevärda filmer med Eddie Marsan: Vera Drake, The secret life of words och 21 gram.

19 kommentarer:

 1. Är det något jag är dålig på så är det att gå på bio. Tänker ofta att den filmen ska jag se, men det blir liksom inte av. På vintern brukar jag klippa en del filmer hemma i soffan och på ett sätt gillar jag det bättre. Jag är liksom ingen bio-människa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommar är egentligen inte bio-tid för mig heller men kände för att fly värmeböljan en stund och när jag såg trailern var beslutet ganska enkelt. :)

   Radera
 2. Tack för tipset Punita!! Den har jag inte hört om men följer inte så noga med i vad som händer och sker i filmvärlden just nu. För ett par år sen valde jag bio mitt på dagen för det var så supethett ute och alternativet bio var bättre än att stekas. Valde bio men... a/c var ISKALL på högsta effekt !! Kom ut därifrån som en isbit och det tog flera timmar i solen innan jag tinade. Vad det var för film jag såg är helt suddat ur mitt lilla hjärnkontor ;-)

  Nu ska jag googla på din film och sen sortera dagens 376 bilder. Kan sitta uppe hela natten om jag vill. Haha.. gräsänka som jag är och gu va det är skönt att vara för sig själv ibland.. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, det lät inte kul! Men hade filmen varit tillräckligt bra hade du kanske glömt kylan. Eller inte. ;)
   Ojoj, du har att göra med dina bilder. Skönt att få jobba i fred. ;)

   Radera
 3. Jag blir väldigt förtjust i priset! Gratis avsvalkning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, you wish! Det ser bättre ut än vad det är... det är nämligen så att de nollar beloppet om man betalar i förväg, iaf när man gör det med företagsbiljett. Men rabatterat är det. :)

   Radera
 4. ...nu har jag läst och jisses den låter rysligt spännande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, spännande är kanske inte ett ord jag skulle använda, snarare oväntad. Filmen är rätt lågmäld fram till peaken på slutet.

   Radera
 5. Tack för tipset! Har svårt att komma iväg på bio trots att jag egentligen vill! Bra att du fick se en film som du verkligen gillar!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. Men å, måste se den filmen! Kollade på filmer häromdagen, för vi var sugna att gå på bio i sommarvärmen. Men vi hittade inget lockande att se. Jag såg dock att denna filmen gick, men jag var tveksam om den var nåt att se. Det förstår jag nu att den är! Så det blir nog biobesök framöver! Längtar efter att se en riktigt bra film...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att jag inte trissade upp dina förväntningar alltför mycket. Smaken är ju så olika. På egen risk med andra ord... ;)

   Radera
 7. Filmen Happy-go-lucky har jag sett, och nog minns jag bilskolläraren...!

  SvaraRadera
 8. Bio blir det alldeles för sällan. Men skyltsöndan missar jag inte!
  La ut min skylt för länge sen ...
  http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2014/08/skyltsondag-pa-oslos-gator.html

  SvaraRadera
 9. Sorry tjejen, här förstår jag precis ingenting. Ser biljetten, den förstår jag ju, men resten är som kinesiska för mig, tyvärr. Vad gäller filmer och musik är jag totalt nollställd. Den enda trösten jag har här att inte ens maken, som är en levande filmlexikon inte heller visste vem Eddie Marsan var. Men han räddade situationen en aning när han sa att han åtminstone hört talas om de tre filmerna du nämnde. Oooops, ja, jag vet.

  Å eftersom du tof en matinéföreställning så hoppas jag att Victorias salong hade A/C, då slapp du iaf att svettas ihjäl i innerstan;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte ens Sherlock Holmes-filmerna? Ärligt talat, jag är inte förvånad. Marsan är ju inte ngn Brad Pitt precis. ;) Oj, det där lät illa... jag menar att det inte är main stream dussinfilm han gör och huvudrollerna lyser med sin frånvaro. Det kanske ändras efter denna, vad vet jag.

   P.S. Det var precis lagom svalt i salongen. Gillar Victoria annars också. :)

   Radera
 10. Har sett och läst om filmen - och nu, med dina goda vitsord, är chansen att jag t.o.m. att jag kommer att se den ;)
  Sv: Klart att det finns mycket kvar att göra, att tro annat vore dumt. Vi har Prideparader, men därmed inte sagt att vi är framme vid jämlikhet, inte på något sätt - men vi pratar om det som en möjlighet, och DET, det är något som inte är alla länder förunnat! Att inte ha nått "hela vägen fram" är inte någon anledning att inte vara stolt över att vi är där vi är, vi har ändå kommit långt. Det är inte att "slå sig för bröstet" - det är att orka vilja gå vidare (och, nej, jag tog det inte personligt)!
  "Smaken är som baken; delad!" ... krasst men sant!

  SvaraRadera
 11. Verkar vara en väldigt lågmäld film, kollade på något klipp från filmen.
  Senast såg jag Grand Budapest Hotel, den gillade jag mycket. Anar att Still Life inte är fullt lika händelserik. Men säkert är den bra med tanke på huvudrollen. Har sett någon annan film med denna lite udda skådespelare.
  Lämnade själv in Skyltsöndag ganska tidigt. ;-)

  SvaraRadera
 12. Ja kanske jag orkar börja gå på bio i höst. Har ju haft en jobbig sommar med ofrivillig skilsmässa m.m.
  Men nu flyttar jag in till stan och kommer att ha bara en halv kilometer till biografen :-)

  SvaraRadera